Černušková mouka
Související produkty

Přírodní vanilkový extrakt je získáván extrakcí a bez námahy s ním vyčarujete dezerty s hřejivým aromatem vanilkových lusků. Ať už vsadíte na poctivou vanilkovou zmrzlinu,...

Kukuřičný škrob v BIO kvalitě pro přípravu moučníků a dezertů, k zahuštění krémů, polev, náplní, omáček a polévek. Využijeme ho nejen při vaření, ale i do moučníků a cukroví,...

Čokoláda, královna mezi cukrovinkami. Hořká čokoláda je ale nejzdravější variantou, protože obsahuje nejvíce množství kakaa. Napomáhá tvořit endorfiny, které zlepšují naši...

Tapiokový škrob je přírodní extrakt z kořene manioku. Je přirozeně bezlepkový, jemné struktury a neutrální chuti, což z něj dělá skvělou přísadu k mnoha využitím. Je proto...

Žitný kvásek je nepostradatelnou surovinou při pečení domácího žitného chleba, kterému dodá jedinečnou chuť, vůni a strukturu. Neváhejte si upéct skvělý chléb z pohodlí domova,...

Agar se získává z mořské řasy Tengusa a je tak bohatý na živiny, jako ostatní známé řasy. Obsahuje vysoké množství vápníku, železa i jódu.Agar je ve...

Bramborové vločky jsou velmi šikovným pomocníkem při přípravě bramborové kaše, knedlíků, halušek, kroket, placek, k zahušťování pokrmů nebo obalování. Vločky nasypte do vroucí...

Kypřící prášek z vinného kamene vzniká přirozeně v sudu, když je víno vystaveno při nižší teplotě. Při použití prášku při pečení vzniká k reakci vinného kamene s jedlou...

Agar se získává z mořské řasy Tengusa a je tak bohatý na živiny, jako ostatní známé řasy. Obsahuje vysoké množství vápníku, železa i jódu. Agar je ve...

Pšeničná bílkovina často označována jako pšeničný lepek je přírodní bílkovina, jež se získává z pšeničné mouky. Při procesu výroby se z mouky odstraní většina škrobu a...

Vanilka, kouzelná tropická orchidej, která každé sladké těsto dovede k dokonalosti. Patří neodmyslitelně k Českým Vánocům, které se neodvratně blíží. Možná právě proto působí...

Tato jedlá soda je skvělá na kypření některých druhů těst, při její výrobě nebyly použity žádné slouženiny hliníku, což zaručuje její čistotu a vysokou kvalitu a navíc je i...

Kuzu je dřevnatá liána. Má svůj původ v Japonských horách. Kuzu se dělá z kořene.Je lehce stravitelný, střeva ho lehce vstřebají. Je vhodný při nachlazení, střevních...

Sypká směs na přípravu perníků bez fosfátů a v BIO kvalitě. Ještě lepší chuť Vašich perníků. Vyvážená kombinace šetrných kypřidel s BIO...

Hraška Vanilka je unikátní český výrobek z ryze přírodních surovin. Neobsahuje lepek, cholesterol, glutaman sodný, konzervanty ani barviva. Tato lahodná hrachová směs zvyšuje...

Máte rádi husté omáčky a polévky, ale už vás nebaví zahuštování klasickou jíškou nebo hledáte bezlepkovou náhradu? Zkuste Hrašku, které se skvěle hodí nejen na zahušťování, ale...
Detailní popis produktu
🌱 Používání:
Jak jsme již zmínili, černušková mouka slouží především k dochucování pokrmů (náhrada pepře a kmínu),chleba, pečiva, sýrů a luštěnin.
Její chuť je příjemná ale pro někoho může být až lehce pálivá. Podívejte se na další naše alternativy MOUKY
V nabídce máme také Konopná mouka
💚 Zdravotní benefity:
- je zdrojem omega mastných kyselin
- je přirozeně bezlepková
- napomáhá podporovat zdravý růst vlasů a nehtů
- může napomáhat k lepšímu trávení
- napomáhá detoxikovat organismus
🌱 Doporučené užívání / dávkování:
Při používání černuškové mouky je důležité dodržovat správné dávkování, protože její chuť může být velmi intenzivní!
Obvyklé dávkování je následující:
Koření: 1–2 čajové lžičky na porci.
Do těsta: 1–2 polévkové lžíce na 500 g mouky.
Čaj nebo nápoj: 1 čajová lžička na šálek horké vody
Při užití produktu prosím dbejte dle svých potřeb a své intuice.
Pokud si nejste jisti, zda je pro Vás produkt vhodný, obraťte se na svého ošetřujícího lékaře.
🌱 Upozornění:
Produkt není doporučen jako vhodný pro těhotné a kojící ženy.
Mezi nežádoucími účinky se někdy uvádějí bolesti hlavy.
🌱 Zajímavosti a historie:
V Asii a na Balkáně se ze semen černuchy lisuje kvalitní aromatický olej. Semena černuchy seté se používají také jako koření v místní kuchyni v uvedených zemích.
------------------
Naše recepty a články objevíš zde: Recepty / Články
------------------
Pro bio produkt platí naše bio certifikace: CZ-BIO-002
------------------
Energetická hodnota: 2313 kCal
Tuky: 10,2 g
- z toho nenasycené: 2,5 g
Sacharidy: 29,8 g
- z toho cukry: 2,7 g
Vláknina: 29 g
Bílkovina: 22,4 g
Sůl: 0,06 g
Doplňkové parametry
Kategorie: | Mouky |
---|---|
Balení: | dle zvolené varianty (gramáže) |
Složení: | 100 % černušková mouka BIO |
Země původu: | Polsko |
Značka: | Les fruits du Paradis |

Hledáte alternativu která je přirozeně bezlepková, hodí se do paleo stravy i sacharidové diety? Tak banánová mouka je pro Vás to pravé! Je velice oblíbeným doplňkem u sportovců...

Hledáte mouku, která má neutrální chuť a v jejím užití se meze nekladou? Tak manioková mouka nebo přezdívaná Cassava mouka je právě pro Vás! Známá je především tím, že je jako...

Mandlová mouka je přirozeně bezlepková, nízkosacharidová ale také ji oceníte při redukci váhy a má pozitivní vliv při nemoci diabetes. Vzhledem k tomu, že jsou...

Objevte odtučněnou sójovou mouku, která je zdrojem cenných bílkovin, má vysoký obsah vitamínů B1, B3, lecitinu, vápníku a horčíku. Skvělé na ní je také to, že neobsahuje lepek a...

Cizrna patří k nejlépe stravitelným luštěninám. Je bohatá na komplexní sacharidy, vlákninu a má vysoký obsah rostlinných bílkovin. Zasytí tak na dlouhou dobu. Je prospěšná také...

Bílá bio mouka na sváteční pečení. Pro běžné pečení doporučujeme používat PRO-BIO mouku chlebovou a celozrnnou, které obsahují hodně vlákniny. Pšeničná mouka plohrubá je vhodná...

Objevte tradiční žitnou BIO mouku, která v sobě ukrývá více, než jen základ pro pečení. Díky šetrnému mletí, při kterém je zachována část obalu zrna a klíčku, tato mouka...

Banánová mouka ze žlutých banánů? Ano, čtete správně! Tento druh mouky je vyroben ze zralých banánů, které jsou usušeny a následně rozemlety. Nejlepší na ní však je, že se jedná...

Pohanková mouka celozrnná je přirozeně bezlepková potravina s významným obsahem vitamínů a prospěšných látek pro lidský organismus. Je vhodná na pečení chleba, rohlíků, koláčů,...

Konopná mouka z konopných semínek je velmi zajímavá z nutričního hlediska, má vysoký podíl vlákniny a skupin vitamínu B. Její skvělou vlastností je, že v sobě ukrývá...

Špaldová mouka chlebová od opravdových mistrů. Špaldová mouka chlebová zpestří vaše těsta na chléb, housky, bagety, rohlíky, buchty i pizzy. My ji pro vás meleme v našem...

Sójová mouka je zdrojem cenných bílkovin. Soja má vysoký obsah vitamínů B1, B3, lecitin, vápník, hořčík a je zdrojem...

Špalda je celkem zapomenutý druh rozpadavé pšenice, který byl odsunut kvůli vyšším výnosům jiných druhů. Jedná se o velmi odolnou a nenáročnou rostlinu. Kromě mouky se z ní...

Kokosová mouka je přirozeně bezlepková a s lehkou vůní kokosu dodá pokrmu nevšední vůni a chuť. Nutriční hodnoty kokosové mouky jsou velice zajímavé, najdete...
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Značka pocházející z Francie, která nabízí široké spektrum BIO produktů velmi vysoké kvality. Značka Les fruits du Paradis si oprávněně stojí za svojí cenou i kvalitou. Nabídka BIO produktů je opravdu pestrá... od bio vloček přes bio sušené ovoce, bio luštěniny, bio zeleninové prášky, bio ořechy, bio mouky, bio kakao až po bio superpotraviny.