Loupané obiloviny
- Loupané obiloviny nabízejí celá zrna pro netradiční Pečení s výraznou texturou, hodí se do každodenního Vaření jako příloha k masu a zelenině a tvoří základ vydatných Kaší na sladko i slano. Produkty různých druhů od drobných po velká zrna. TIP od MámeChuť: Bulgur BIO medium - MámeChuť.
Nejprodávanější
Řazení produktů
Výpis produktů
Jemně žlutý kuskus z kukuřičné mouky v BIO kvalitě. Přirozeně neutrální chuť a rychlá příprava z něj dělají skvělou volbu pro každodenní vaření. 🌱 Hlavní...
Celozrnný kuskus ze semoliny je univerzální, rychlá a velmi oblíbená příloha s bohatou historií i chutí. Ocení ho každý, kdo hledá přirozenou cestu ke kvalitnímu jídlu bez...
Jemně mletá a přesto plná poctivého obilného charakteru – právě taková je tato krupice, která v sobě spojuje tradici, jednoduchost a všestrannost. Díky celozrnnému zpracování si...
Čirok je bezlepková obilovina původem z Afriky a Asie, která se dnes pěstuje i v Evropě (včetně ČR). Loupaný čirok znamená, že mu byla odstraněna tvrdá vnější slupka, což...
Tento celozrnný kuskus v bio kvalitě je praktickou a výživnou přílohou s jemnou strukturou a neutrální chutí. Je připraven během pár minut a hodí se jak pro rychlé večeře, tak...
V jednoduchosti se skrývá krása – a v případě špaldových otrub BIO také přirozená chuť, poctivost a hluboký vztah k půdě. Tyto otruby vznikají při mletí celého zrna špaldy, a...
Ovládací prvky výpisu
Loupané obiloviny představují celá zrna zbavená pouze vnější nejedlé slupky, která si zachovávají přirozenou chuť, barvu a žvýkavou texturu po uvaření. Sortiment zahrnuje produkty různých velikostí a barev od světlých po tmavé s charakteristickými ořechovými až zemitými tóny vhodnými pro rozmanité způsoby přípravy. Celá zrna vyžadují delší vaření než vločky nebo mouka, ale odměnou je plná chuť a příjemná textura připomínající al dente rýži. Můžete je vařit jako přílohu podobně jako rýži nebo bulgur, přidat do polévek pro sytost, vmíchat do salátů pro křupavost nebo použít na přípravu tradičních kaší s mlékem a skořicí. Některé druhy profitují z předchozího namočení pro zkrácení doby vaření. Loupaná zrna se hodí také do pečení chleba pro zajímavou texturu a viditelná celá semínka v řezu. Můžete je před zapracováním do těsta předvařit nebo přidat suchá pro extra křupavost. Pražení na sucho před vařením umocní jejich ořechovou chuť a aroma, které provoní celou kuchyni.