Luštěniny
Luštěniny jsou vynikajícím zdrojem rostlinných bílkovin, které jsou klíčové pro růst a opravu tkání v těle. Jsou ideální volbou pro vegetariány a vegany, kteří hledají rostlinné alternativy k masu. Luštěniny jsou základní součástí mnoha tradičních kuchyní po celém světě a nabízejí nejen vynikající chuť, ale také mnoho zdravotních a výživných benefitů. Nabízíme široký sortiment luštěnin včetně čočky, fazolí, cizrny, černých fazolí, čočky belugy a mnoho dalších.
Nejprodávanější
Pohanková kroupa je přirozeně bezlepková potravina s významným obsahem vitamínů a prospěšných látek pro lidský organismus. Je vhodná k přípravě polévek, jako příloha, do sekané,...
Jedná se o luštěninu, která dosud není v naší kuchyni zdaleka využívána tak, jak si zasluhuje. Z botanického hlediska patří mezi dužinaté lusky, které jsou dlouhé asi 15 – 25 cm...
Široce pěstovaný hrách polní v našem regionu pochází z orientální volně rostoucí odrůdy a pěstuje se lokálně ve žluté a zelené variantě. Mezi nimi není výrazný chuťový rozdíl a...
Existuje spousta druhů fazolí lišících se tvarem, barvou a chutí. Fazole pinto jsou středně velké strakaté fazole pikantní chuti a moučné konzistence. Fazole je možné přidat do...
Hrách je jedna z nejvýznamnějších a nejrozšířenějších luštěnin v naší oblasti. Česko má bohatou historii spojenou přímo s touto plodinou. Lidé tradičně připravovali hrách mnoha...
Sterilovaná cizrna ve slaném nálevu v BIO kvalitě firmy Rapunzel představuje vynikající řešení pro ty, kterým vadí zdlouhavé namáčení a vaření luštěnin. Tuto cizrnu není třeba...
Cizrna je velmi výživná luštěnina příbuzná hrachu. Často nazývána jako římský hrách. Cizrna patří mezi nejkvalitnější luskoviny vhodné pro lidskou výživu. Baculatá semena...
Cizrna ve slaném nálevu je luštěnina příbuzná hrachu, známá též pod názvem římský hrách. Stačí slít slaný nálev, propláchnout a ihned vychutnat v salátu, polévce,...
Pohanka lámanka je přirozeně bezlepková potravina s významným obsahem vitamínů a prospěšných látek pro lidský organismus. Je vhodná do hotových polévek, vývarů jako příloha, k...