Pohanka a sója
- pohanka a sója nabízejí versatilní ingredience pro každodenní Vaření světových pokrmů, vynikají prokořeněné aromatickým Kořením a skvěle se kombinují s křupavými Vločkami do ranních kaší. Produkty různých forem od celých zrn po zpracované varianty pro asijskou kuchyni, bezlepkové recepty i rychlé přípravy. TIP od MámeChuť: Sójové boby BIO.
Nejprodávanější
Řazení produktů
Výpis produktů
Pohanka kroupa je tradiční a přirozeně bezlepková potravina, vhodná jako příloha, základ salátů, polévek nebo kaší. Rychle se připravuje a má výraznou, lehce oříškovou chuť. 🌱...
Pohanka lámanka je tradiční surovina české i východoevropské kuchyně, která vzniká mechanickým nadrcením pohankových krupek. Díky své jemnější struktuře se rychle vaří a snadno...
Loupaná pohanka ve formě kroupy je jemnější než neloupaná varianta, ale zachovává si svou typickou chuť a rychlou přípravu. Má příjemnou, lehce oříškovou chuť a měkkou...
Neloupaná pohanka v bio kvalitě má přirozeně zemitou chuť a pevnou strukturu, díky které je vhodná k vaření, pečení i klíčení. Výborně se hodí jako příloha, do kaší, polévek i...
Ovládací prvky výpisu
Pohanka a sója představují dvě výjimečné plodiny s bohatou tradicí v asijské i evropské kuchyni, které nabízejí zajímavé chuťové profily a široké možnosti kulinárského využití od tradičních receptur po moderní experimenty. Pohanka má charakteristickou nazelenalou až hnědou barvu a výraznou ořechovou chuť s lehce hořkými tóny, které se krásně rozvinou při pražení na sucho nebo restování na másle s cibulkou. Celá zrna se hodí jako příloha podobně jako rýže, mouka funguje v bezlepkových palačinkách a nudle soba jsou klasikou japonské kuchyně s typickou tmavou barvou. Sója přichází v mnoha podobách od celých bobů přes tofu, tempeh až po mléko a omáčky. Čerstvé boby edamame jsou oblíbenou svačinou, fermentované produkty jako miso pasta dodávají pokrmům hloubku umami chuti a sójové maso nahrazuje klasické v rostlinných recepturách. Každá forma vyžaduje jiný přístup a ocení specifické dochucení.