Banánová mouka BIO - MámeChuť
Související produkty
Tapiokový škrob je přírodní extrakt z kořene manioku. Je přirozeně bezlepkový, jemné struktury a neutrální chuti, což z něj dělá skvělou přísadu k mnoha využitím. Je proto...
Vinný kámen přirozeně vzniká v sudu, když je víno vystaveno nižší teplotě. Při použití dochází pak k reakci vinného kamene s jedlou sodou, díky čemuž je těsto dokonale...
Tato jemně mletá jedlá soda je vhodná pro potravinářské účely a při výrobě nebyly použity sloučeniny hliníku. Používáme ji ke kypření některých těst. V kyselém prostředí se...
Kuzu je dřevnatá liána. Má svůj původ v Japonských horách. Kuzu se dělá z kořene.Je lehce stravitelný, střeva ho lehce vstřebají. Je vhodný při nachlazení, střevních...
Pšeničná bílkovina je v podstatě mouka zbavená škrobu. Čistý pšeničný lepek. Vhodný pro výrobu domácího seitanu - "pšeničné maso" . Pšeničná bílkovina se vyznačuje opravdu...
Pokud si rádi pečete vlastní chléb, určitě musíte vyzkoušet BIO žitný kvásek. Hlavní výhodou je výtečná chuť, kterou díky tomuto kvásku bude Váš chléb mít, a také že kvásek...
Čokoláda, královna mezi cukrovinkami. Hořká čokoláda je ale nejzdravější variantou, protože obsahuje nejvíce množství kakaa. Napomáhá tvořit endorfiny, které zlepšují naši...
Vanilka, kouzelná tropická orchidej, která každé sladké těsto dovede k dokonalosti. Patří neodmyslitelně k Českým Vánocům, které se neodvratně blíží. Možná právě proto působí...
Kypřící prášek do pečiva bez obsahu lepku. Při jeho výrobě byly použity suroviny nejvyšších kvalit. Od českého výrobce s dlouholetou tradicí. Kypřící prášek přidáváme do...
Kypřící prášek z vinného kamene vzniká přirozeně v sudu, když je víno vystaveno při nižší teplotě. Při použití prášku při pečení vzniká k reakci vinného kamene s jedlou...
Agar se získává z mořské řasy Tengusa a je tak bohatý na živiny, jako ostatní známé řasy. Obsahuje vysoké množství vápníku, železa i jódu.Agar je ve...
Detailní popis produktu
🌱 Používání:
Banánová mouka má lehounce nasládlou, ne příliš intenzivní, chuť, díky které je snadné ji kombinovat se spoustou dalších surovin. Dá použít jako náhrada pšeničné mouky, například při pečení koláčů, pečiva, muffinů či sušenek. Je možné ji využít také na zahušťování polévek a omáček a jako přísadu do dietních jídel, díky jejímu nízkému obsahu kalorií.
Inspirovat se můžete například receptem na palačinky z banánové mouky, ke kterému se bude hodit také náš kokosový olej.
💚 Zdravotní benefity:
- může podporuje trávení
- napomáhá udržovat stabilní hladinu cukru v krvi
🌱 Zajímavosti a historie:
Tento druh mouky je vyráběn především z přebytečných a zralých banánů, které by jinak nebyly využity. Stejně jako se u nás využívají zralá a spadaná jablka k výrobě moštu, tropické země využívají banány k výrobě mouky. A za to mají od nás palec nahoru, protože plýtvat jídlem by se nemělo!
------------------
Naše recepty a články objevíš zde: Recepty / Články
------------------
Pro bio produkt platí naše bio certifikace: CZ-BIO-002
------------------
Výživové hodnoty se mohou u přírodních produktů lišit.
Výživové hodnoty na 100 g výrobku:
Energetická hodnota: 360 kCal
Tuky: 0,20 g
- z toho nasycené: 0,10 g
Sacharidy: 82,10 g
- z toho cukry: 57,10 g
Vláknina: 7,10 g
Bílkovina: 4,10 g
Sůl: 0,10 g
Doplňkové parametry
Kategorie: | Mouky |
---|---|
Balení: | podle zvolené varianty (gramáže) |
Složení: | 100 % banány BIO |
Země původu: | Peru (může se lišit) |
Značka: | MámeChuť |
Lněná mouka je přirozeně bezlepková s lehkou oříškovou chutí, která vynikne v každém pečivu ale i ve studených pokrmech. Vyrábí se za studena lisováním lněných semínek, které...
Konopná mouka z konopných semínek je velmi zajímavá z nutričního hlediska, má vysoký podíl vlákniny a skupin vitamínu B. Její skvělou vlastností je, že v sobě ukrývá...
Hledáte alternativu která je přirozeně bezlepková, hodí se do paleo stravy i sacharidové diety? Tak banánová mouka je pro Vás to pravé! Je velice oblíbeným doplňkem u sportovců...
Oves je obilí nejbohatší na živiny. Obsahuje fosfor, železo a vitamin B1. Najdeme v něm dvakrát více tzv. zdravého tuku než v pšenici a více lehce stravitelných proteinů a...
Mandlová mouka je přirozeně bezlepková, nízkosacharidová ale také ji oceníte při redukci váhy a má pozitivní vliv při nemoci diabetes. Vzhledem k tomu, že jsou...
Mouka která je vhodná pro diabetiky a také pro toho, kdo chce snížit svoji váhu? Tak to je přesně pro Vás. Kaštanová mouka má nasládlou chuť, příjemnou vůni a tím pádem se stává...
Na výrobu této mouky se používá sušená cizrna. Od běžné mouky ji na první pohled rozeznáte díky nažloutlé barvě. Mouku využijete na pečení, vaření, nebo zahušťování omáček....
Černušková mouka je vytvořena z mletých ze semen černušky seté (Nigella sativa), známé také jako černý kmín. Tato semena mají silnou, výraznou chuť a jsou známá svými...
Přirozeně bezlepková jáhlová mouka. Jáhly obsahují poměrně vysoký obsah bílkovin, jsou celozrnné a navíc je to skvělý zdroj vitaminů a minerálů.Použití: Používá...
Bezlepková mouka Nomix je určena ke každodennímu použití v kuchyni. Byla vyvinuta tak, aby se svými vlastnostmi co nejvíce podobala mouce pšeničné. Pro svou univerzálnost ji lze...
Kokosová mouka je přirozeně bezlepková a s lehkou vůní kokosu dodá pokrmu nevšední vůni a chuť. Nutriční hodnoty kokosové mouky jsou velice zajímavé, najdete zde vlákninu,...
Sójová mouka je zdrojem cenných bílkovin. Soja má vysoký obsah vitamínů B1, B3, lecitin, vápník, hořčík a je zdrojem...
Ostropestřec je velmi silný antioxidant podporující lidskou imunitu.Čistí játra, regeneruje jaterní parenchym (buněčné pletivo), podporuje tvorbu a distribuci žluči, a...
Chlebová mouka osahuje část obalu zrna a klíčku. Na chlebové mouky vybíráme zrna s nejlepší pekařskou kvalitou. Při mletí zachováváme část obalu zrna a klíčku, a...
Bílá bio mouka na sváteční pečení. Pro běžné pečení doporučujeme používat PRO-BIO mouku chlebovou a celozrnnou, které obsahují hodně vlákniny. Špaldová mouka polohrubá je...
Hrachová mouka je velmi dobrým zdrojem vlákniny, sacharidů a antioxidantů. Je vhodná na přípravu hrachové polévky, zahušťování pokrmů a polévek. Lze přidávat do těst na chléb,...
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
MámeChuť je česká značka, která postupně přidává nové a nové BIO produkty různých druhů. Značka MámeChuť se pyšní svojí kvalitou a atraktivní cenou. Produkty MámeChuť nabízí široké spektrum produktů... od bio superpotravin, přes ořechové krémy, bio sušené ovoce, bio ovocné prášky, bio zeleninové prášky, bio koření, bio ořechy a mnoho dalšího.