Banánová mouka BIO - MámeChuť
Související produkty
Pšeničná bílkovina je v podstatě mouka zbavená škrobu. Čistý pšeničný lepek. Vhodný pro výrobu domácího seitanu - "pšeničné maso" . Pšeničná bílkovina se vyznačuje opravdu...
Sypká směs na přípravu perníků bez fosfátů a v BIO kvalitě. Ještě lepší chuť Vašich perníků. Vyvážená kombinace šetrných kypřidel s BIO...
Hraška vychází z rodinné tradice a jde o ryze český produkt. Hraška neobsahuje lepek, žádné konzervanty ani barviva. Zahustit s ní můžete polévky, omáčky, šťávy a další pokrmy....
Vanilka odrůdy Bourbon v BIO kvalitě a navíc přímo z Madagaskaru se řadí mezi nejluxusnější koření. Využijete ji do krémů, pudingů a na pečení čajového pečiva.Vanilka se získává...
Agar se získává z mořské řasy Tengusa a je tak bohatý na živiny, jako ostatní známé řasy. Obsahuje vysoké množství vápníku, železa i jódu.Agar je ve...
Hraška Vanilka je unikátní český výrobek z ryze přírodních surovin. Neobsahuje lepek, cholesterol, glutaman sodný, konzervanty ani barviva. Tato lahodná hrachová směs zvyšuje...
Vinný kámen přirozeně vzniká v sudu, když je víno vystaveno nižší teplotě. Při použití dochází pak k reakci vinného kamene s jedlou sodou, díky čemuž je těsto...
Tato jemně mletá jedlá soda je vhodná pro potravinářské účely a při výrobě nebyly použity sloučeniny hliníku. Používáme ji ke kypření některých těst. V kyselém prostředí se...
Kukuřičný škrob v BIO kvalitě pro přípravu moučníků a dezertů, k zahuštění krémů, polev, náplní, omáček a polévek. Využijeme ho nejen při vaření, ale i do moučníků a cukroví,...
Vinný kámen přirozeně vzniká v sudu, když je víno vystaveno nižší teplotě. Při použití dochází pak k reakci vinného kamene s jedlou sodou, díky čemuž je těsto dokonale...
Čokoládové pecičky jsou vynikající do sušenek, bábovek a korpusů i ke zdobení dortů a desertů. Po upečení drží tvar a dodají těstu božskou čokoládovou chuť. Je jasnou...
Pokud jste milovníkem marmelád, můžete se radovat. Již dávno odzvonilo nezdravému zahušťování. Vyzkoušejte přírodní, zdravé zahušťování a své marmelády povyšte na další úroveň!...
Pokud si rádi pečete vlastní chléb, určitě musíte vyzkoušet BIO žitný kvásek. Hlavní výhodou je výtečná chuť, kterou díky tomuto kvásku bude Váš chléb mít, a také že kvásek...
Škrob obsahuje velké množství sacharidů a bílkovin. Je vhodný také pro celiaky a jiné alergiky, protože je přirozeně bezlepkový a neobsahuje žádné alergeny. Ocení jej i vegani,...
Detailní popis produktu
🌱 Používání:
Banánová mouka má lehounce nasládlou, ne příliš intenzivní, chuť, díky které je snadné ji kombinovat se spoustou dalších surovin. Dá použít jako náhrada pšeničné mouky, například při pečení koláčů, pečiva, muffinů či sušenek. Je možné ji využít také na zahušťování polévek a omáček a jako přísadu do dietních jídel, díky jejímu nízkému obsahu kalorií.
Inspirovat se můžete například receptem na palačinky z banánové mouky, ke kterému se bude hodit také náš kokosový olej.
💚 Zdravotní benefity:
- může podporuje trávení
- napomáhá udržovat stabilní hladinu cukru v krvi
🌱 Zajímavosti a historie:
Tento druh mouky je vyráběn především z přebytečných a zralých banánů, které by jinak nebyly využity. Stejně jako se u nás využívají zralá a spadaná jablka k výrobě moštu, tropické země využívají banány k výrobě mouky. A za to mají od nás palec nahoru, protože plýtvat jídlem by se nemělo!
------------------
Naše recepty a články objevíš zde: Recepty / Články
------------------
Pro bio produkt platí naše bio certifikace: CZ-BIO-002
------------------
Výživové hodnoty se mohou u přírodních produktů lišit.
Výživové hodnoty na 100 g výrobku:
Energetická hodnota: 360 kCal
Tuky: 0,20 g
- z toho nasycené: 0,10 g
Sacharidy: 82,10 g
- z toho cukry: 57,10 g
Vláknina: 7,10 g
Bílkovina: 4,10 g
Sůl: 0,10 g
Doplňkové parametry
Kategorie: | Mouky |
---|---|
Balení: | podle zvolené varianty (gramáže) |
Složení: | 100 % banány BIO |
Země původu: | Peru (může se lišit) |
Značka: | MámeChuť |
Černušková mouka slouží k okořenění chleba, pečiva, sýrů, luštěnin apod. Neobsahuje lepek a zároveň je vhodná pro všechny druhy redukčních diet, jako jsou...
Pohanka použitá na tuto mouku je loupaná mechanicky, čímž si zachovává cenné živiny. Má výborné pojící vlastnosti, díky kterým se hodí jako příměs do chlebových těst, na...
Špalda je celkem zapomenutý druh rozpadavé pšenice, který byl odsunut kvůli vyšším výnosům jiných druhů. Jedná se o velmi odolnou a nenáročnou rostlinu. Kromě mouky se z ní...
Hrachová mouka je velmi dobrým zdrojem vlákniny, sacharidů a antioxidantů. Je vhodná na přípravu hrachové polévky, zahušťování pokrmů a polévek. Lze přidávat do těst na chléb,...
Cizrna patří k nejlépe stravitelným luštěninám. Je bohatá na komplexní sacharidy, vlákninu a má vysoký obsah rostlinných bílkovin. Zasytí tak na dlouhou dobu. Je prospěšná také...
Bílá bio mouka na sváteční pečení. Pro běžné pečení doporučujeme používat PRO-BIO mouku chlebovou a celozrnnou, které obsahují hodně vlákniny. Pšeničná mouka plohrubá je vhodná...
Ječná mouka celozrnná na ty nejbáječnější nadýchané lívance. Ječná mouka celozrnná je nekompromisně nejlepší moukou na lívanečky. Věděly to už naše babičky, protože lívance z ní...
Konopná mouka z konopných semínek je velmi zajímavá z nutričního hlediska, má vysoký podíl vlákniny a skupin vitamínu B. Její skvělou vlastností je, že v sobě ukrývá...
Sójová mouka je zdrojem cenných bílkovin. Sójová mouka neobsahuje lepek, v receptech na přípravu pečiva je proto třeba používat ji pouze jako doplňující mouku k mouce obsahující...
Lupinová mouka hladká je velmi žádaná. Emulgační vlastnosti mouky částečně nahrazují vaječné žloutky. Lupinová mouka je bezlepková a proto vhodná pro výživu celiaků.Boby lupiny...
Chlebová mouka pšeničná - skvělý parťák na vaše domácí pečení. Chlebová mouka pšeničná umí dát vašemu pečivu tmavší barvu, pevnější strukturu a...
Pohanková mouka celozrnná je přirozeně bezlepková potravina s významným obsahem vitamínů a prospěšných látek pro lidský organismus. Je vhodná na pečení chleba, rohlíků, koláčů,...
Celozrnná mouka je plnohodnotná mouka z celých zrn. Proto má přirozeně tmavší barvu a obsahuje vlákninu a další cenné živiny, které se nachází v obalu a v klíčku zrna....
Hledáte alternativu která je přirozeně bezlepková, hodí se do paleo stravy i sacharidové diety? Tak banánová mouka je pro Vás to pravé! Je velice oblíbeným doplňkem u sportovců...
Ovesná mouka je skvělou volbou, pokud vyžadujete bezlepkovou mouku a zároveň chcete produkt s kvalitními výživovými hodnotami. Ovesná mouka se vyznačuje vysokým obsahem...
Kokosová mouka má v kuchyni široké uplatnění. Je skvělou náhradou klasické pšeničné mouky, obsahuje málo tuku a sacharidů a je bohatá na vlákninu a...
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
MámeChuť je česká značka, která postupně přidává nové a nové BIO produkty různých druhů. Značka MámeChuť se pyšní svojí kvalitou a atraktivní cenou. Produkty MámeChuť nabízí široké spektrum produktů... od bio superpotravin, přes ořechové krémy, bio sušené ovoce, bio ovocné prášky, bio zeleninové prášky, bio koření, bio ořechy a mnoho dalšího.