Špaldové otruby, BIO
Související produkty
Vše totiž záleží na tom, jak se hnědou čočkou naložíte. Sama o sobě má totiž skvělé vlastnosti - nejenže obsahuje velké množství bílkovin, vlákniny,...
Výborná jako příloha, skvělá i do salátů. Drží svůj tvar je vždy k nakousnutí. Má výraznou chuť. Při vaření si udržuje tvar, proto je vhodná jako příloha nebo do salátů. Před...
Co klíčí, to roste! Co roste, to potřebuje sílu a mnoho živin. Právě ty síly jsou aktivovány namáčením zelených fazolek, které Vás v jedné hrstce denně zasytí a tím se...
Fazole Kidney je větší, má červenou až hnědou barvu a po uvaření do měkka získávají jemně nasládlou chuť. Jsou oblíbené hlavně u fanoušků...
Široce pěstovaný hrách polní v našem regionu pochází z orientální volně rostoucí odrůdy a pěstuje se lokálně ve žluté a zelené variantě. Mezi nimi není výrazný chuťový rozdíl a...
Černá fazole má lesklou černou barvu a hustou masitou strukturu. Původ má v latinskoamerické kuchyni, kdy nejznámější je asi mexické burrito. Pro své výživné...
Objevte kouzlo červené čočky BIO, která si vás získá nejen díky rychlé přípravě, ale i nepřeberným množstvím použití u vás v kuchyni. Je ideální luštěninou pro všechny, kteří...
Hrách je jedna z nejvýznamnějších a nejrozšířenějších luštěnin v naší oblasti. Česko má bohatou historii spojenou přímo s touto plodinou. Lidé tradičně připravovali hrách mnoha...
Černá fazole má lesklou černou barvu a hustou masitou strukturu. Původ má v latinskoamerické kuchyni, kdy nejznámější je asi mexické burrito. Pro své výživné...
Má drobná zrnka, netradiční barvu a jemnou oříškovou chuť. Vyznačuje se výborným nutričním složením - obsahuje vlákninu a má nízký obsah tuků. Skvěle se hodí do...
Bílé fazolky mají jemnou chuť a představují tak velmi univerzální luštěninu. Skvěle se hodí do salátů, polévek, omáček i jako výživná příloha. Obsahují velké...
Existuje spousta druhů fazolí lišících se tvarem, barvou a chutí. Fazole pinto jsou středně velké strakaté fazole pikantní chuti a moučné konzistence. Fazole je možné přidat do...
Cizrna je velmi výživná luštěnina příbuzná hrachu. Často nazývána jako římský hrách. Cizrna patří mezi nejkvalitnější luskoviny vhodné pro lidskou výživu. Baculatá semena...
Jumbo BIO bílé fazole jsou ideální volbou pro všechny, kteří hledají zdravé a chutné zpestření svého jídelníčku, obohacené o bílkoviny, vlákninu, vitamíny a minerály. Jejich...
Čočka červená má ve skutečnosti oranžovou barvu a vařením se překvapivě mění na žlutou. To však nemá žádný vliv na její výživné složení. Navíc je ze všech...
Fazolky jsou červeno-hnědé barvy a mají nasládlou ořechovou chuť. Fazole adzuki mají vysoký obsah vlákniny a bílkovin. Jsou ideální jako alternativa pro...
Detailní popis produktu
Jak špaldové otruby používat? Jak je výše napsáno - přidávejte do různých pokrmů k jejich obohacení, připravte si z nich ranní kaši, výborné jsou jako základ placiček, karbenátků, na zahušťování polévek, přidejte je do těsta na pečivo a dezerty apod.
Víte že? Jsme specialisti na zpracování špaldy. Věnujeme se tomu už od našeho počátku v roce 1992 a máme celou řadu špaldových výrobků (špaldota, mouky, vločky, krupice apod. ). Naše technologie nám umožňuje odebírat špaldu téměř "přímo z pole" a zrno zpracováváme od jeho počátku - čištění, sušení, mletí, balení. Sušíme šetrně teplým vzduchem a konečný produkt si tak zachová své živiny.Skladování: Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti do 75 %.
Výživové údaje na 100g:
Energie 1200kJ/287kcal
Tuky 6,4g
z toho nasycené mastné kyseliny 1,1g
Sacharidy 22g
z toho cukry 0,4g
Vláknina 38g
Bílkoviny 17g
Sůl <0,01g
Doplňkové parametry
Kategorie: | Obiloviny |
---|---|
Hmotnost: | 0.4 kg |
Balení: | 400 g |
Země původu: | Česká republika |
Značka: | PRO-BIO |
Bezvaječné těstoviny ze sušené celozrnné pšeničné krupice. Jejich výhodou je snadná a rychlá příprava a univerzálnost použití. Kuskus se používá jako běžné těstoviny nebo...
Ječné kroupy - základ tradiční slovanské kuchyně. Ječné kroupy jsou opět trendy. Naši předci je měli na stole velmi často a věděli proč. Ječné kroupy vás překvapí svou křupavou...
Čistá kvalitní kukuřice bez zbytečných škodlivých látek, která Vám doma vykouzlí skvělý popcorn a jako navíc - bez nadbytečného odpadu k tomu! Ač se zdá, že Američani...
Máte problémy s trávením? Tak Vám může napomoci žito k nápravě. Žito obsahuje také amylázu, to je speciální enzym, který se podílí na štěpení sacharidů, takže je výbornou...
Jáhly jsou skvělá, univerzální, přirozeně bezlepková a neuvěřitelně výživná zlatavá zrnka, která by neměla ve vaší kuchyni chybět a jejich BIO kvalita vám zaručuje, že jde o to...
Červená pšenice je jeden z původních druhů obilovin. Její červená, až nahnědlá barva je způsobena přirozeným obsahem flavonoidů (katechinu a taninu) a antokyanů. Antokyan...
Oves si dopřávali před válečnými taženími již staří Římané. Ovesný salát z uvařeného zrna bezpluchého ovsa a zeleniny Vám dodá energii a spousty cenné vlákniny. Nebojte se...
Kukuřičná instantní polenta je bezlepkový výrobek, který se připravuje z kukuřičné mouky pomocí páry při teplotě do 120 °C. Její velkou výhodou je rychlá příprava, stačí jen 3...
Pšenice jednozrnka je nejstarším domestikovaným druhem pšenice. Náš organismus se na trávení těchto starodávných, nepřešlechtěných obilovin adaptuje již po mnoho tisíciletí a...
Kukuřičná polenta je ta správná volba na rychlý oběd či večeři. Hotovo je za pár minut. Tento tradiční Italský pokrm chutná výborně k masu či zelenině, na sladko i jen tak...
Bílá quinoa zaujme svou jemnou máslovou chutí. Bílá quinoa je jedním ze tří nejčastějších druhů této pseudo obilniny. Vzhledem ke své jemnosti však patří k nejoblíbenějším a...
Pohanka, syrová ale i vařená má mnoho cenných živin a je přirozeně bezlepková. Obsahuje velké množství vitamínu B. Z minerálů obsahuje hlavně mangan, železo, měď, zinek. Je...
Bulgur, s historií dlouhou 4 tisíce let, je výsledkem jedné z prvních potravinářských technologií. Jeho výroba zahrnuje čištění zrna, párování, sušení, hrubé drtění a třídění....
Oves bezpluchý, může být pro své účinky nová super potravina? Díky vyváženému množství sacharidů, škrobu a vlákniny se jedná o potravinu s nízkým glykemickým indexem. Forma...
Pšeničné otruby - to je taková hodně nahrubo namletá krupice. Jejich konzumací a přidáním do ranních kaší, pečiva a jiných pokrmů obohatíte svůj pokrm o...
Ječné kroupy - základ tradiční slovanské kuchyně. Ječné kroupy jsou opět trendy. Naši předci je měli na stole velmi často a věděli proč. Ječné kroupy vás překvapí svou...
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
PRO-BIO je značka, která se specializuje na výrobu a prodej bio luštěnin a bio zdravých mouk. Pochází z České republiky a nabízí široké spektrum produktů. Produkty PRO-BIO jsou vyrobené z ekologicky pěstovaných surovin, které neobsahují chemické přísady a pesticidy.