Ume ocet
Související produkty
Detailní popis produktu
Použití: Ume zálivka s medem – rozmíchejte 1 lžíci medu se 4 lžícemi olivového oleje, 3 lžícemi oleje z praženého sezamu, 1 lžící umeocta a 1 lžící čerstvě vymačkané pomerančové šťávy
- jogurtový ume dresink – smíchejte 1 malé balení kysané sójové speciality Sojade natural s 1 lžící umeocta a se 2 lžícemi rýžového sirupu; je výborný na hlávkový salát
- ochucení kulajdy, čočky na kyselo, luštěninových pomazánek...
- nápoj z umeocta – malá lžička do sklenice vody
- Švestičky umeboshi se sklízejí na jaře.
- V den sklizně se nasolují a potom se nechávají několik dní sušit na slunci.
- Jakmile jsou téměř usušené, naloží se do slaného nálevu, zatíží kameny a nechají kvasit.
- Do nálevu se také přidávají shizo listy. Vzhledem připomínají okrasnou kopřivu. Přidávají se kvůli konzervačním účinkům a krásné purpurové barvě.
- Červená tekutina, která se při kvašení švestiček vylučuje, se nazývá ume-su, v češtině se ujal název umeocet.
Nutriční hodnoty: |
Energetická hodnota | 79,1 kJ / 10,7 kcal |
Tuky | 0,3 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 4 g |
z toho cukry | 0,6 g |
Bílkoviny | 0 g |
Sůl | 0 g |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Oleje a octy |
---|---|
Země původu: | Japonsko |
Značka: | Natural Jihlava |
5,0
1 hodnocení
Přidat hodnocení
5
4
3
2
1
5
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.