Připravujeme pro vás přes 35 nových produktů do Zelené EKO domácnosti. JIŽ BRZY!

Ume ocet

Novinka Tip Vegan
49 Kč 79 Kč od 49 Kč
Skladem Již brzy skladem Zvolte variantu
Balení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Umeocet je tekutina, která se vylučuje při fermentaci nakládaných švestiček – umeboshi. Při výrobě (fermentaci) švestiček umeboshi vzniká jako odpadní produkt červená voda ume-su, neboli umeocet. Při moderním způsobu výroby se nakládají nesušené švestky, aby zbylo více tekutiny. Z chemického hlediska ale s octem nemá nic společného.

Umeocet má slanokyselou chuť a i když má v názvu slovo ocet spíše nám pokrm osolí než okyselí. Obsahuje velké množství minerálních látek, enzymů a vitamínů ve vstřebatelné podobě.

Umeocet používáme v kuchyni na dochucování jakéhokoliv jídla (polévky, omáčky, luštěniny) dá se použít i do salátů a dressinků. Prostě kamkoliv dle fantazie.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení: UME švestky, mořská sůl (20,5%), Shizo (Perilla listy)

Použití: Ume zálivka s medem – rozmíchejte 1 lžíci medu se 4 lžícemi olivového oleje, 3 lžícemi oleje z praženého sezamu, 1 lžící umeocta a 1 lžící čerstvě vymačkané pomerančové šťávy

  • jogurtový ume dresink – smíchejte 1 malé balení kysané sójové speciality Sojade natural s 1 lžící umeocta a se 2 lžícemi rýžového sirupu; je výborný na hlávkový salát
  • ochucení kulajdy, čočky na kyselo, luštěninových pomazánek...
  • nápoj z umeocta – malá lžička do sklenice vody

  • Švestičky umeboshi se sklízejí na jaře.
  • V den sklizně se nasolují a potom se nechávají několik dní sušit na slunci.
  • Jakmile jsou téměř usušené, naloží se do slaného nálevu, zatíží kameny a nechají kvasit.
  • Do nálevu se také přidávají shizo listy. Vzhledem připomínají okrasnou kopřivu. Přidávají se kvůli konzervačním účinkům a krásné purpurové barvě.
  • Červená tekutina, která se při kvašení švestiček vylučuje, se nazývá ume-su, v češtině se ujal název umeocet.

 

Nutriční hodnoty:

Energetická hodnota79,1 kJ / 10,7 kcal
Tuky0,3 g
z toho nasycené mastné kyseliny0 g
Sacharidy4 g
z toho cukry0,6 g
Bílkoviny0 g
Sůl0 g


Doplňkové parametry

Kategorie: Koření a sůl
Země původu: Japonsko

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: