Perníkové koření BIO - MámeChuť
Související produkty
Pepř má původ v Indii, dnes se pěstuje například v Brazílii, Malajsii nebo Číně. Považuje se za jedno z nejpopulárnějších koření. Pepř bílý vzniká oddělením červené slupky...
Objevte sílu hřibu dubového v podobě BIO prášku, který je skvělým řešením pro milovníky hub a zdravé výživy. Tento druh hřibu má nejen neodolatelnou chuť, ale také aroma, ...
Badyán se svými osmicípými, hvězdicovitými plody je bezesporu nejhezčím kořením na trhu. Svým sladkým aroma se podobá fenyklu, je však o trochu ostřejší. Hodí se do sladkého...
Pepř - „více než jenom kýchací prášek“. Sušená, neloupaná zrníčka semínek pepře mají jemnou ovocnou vůni a intenzivní, ostrou pronikavou chuť. Ovoce se sklízí těsně před jeho...
Kmín je kořením především německy mluvících zemí a známe ho hlavně jako koření na chleba. Vepřová pečeně, kapusta a kyselé zelí se opírají o jeho ostré, hořko-sladké aroma....
Citron a pepř? Tato výrazná kombinace se postará o pikantnost i svěžest, a rozehraje tak symfonii na každém talíři. Ideální pro přípravu masa, ryb i...
Uklidní a dokáže navodit dobrou náladu. Přední světový kuchaři ji považují za nejlepší druh skořice svého druhu. Její síla je ukrytá...
Odhání upíry a chutná gurmánům! Kdo se mu vyhýbá kvůli strachu ze zápachu z úst, ten o dost přichází. Mnohými milován a jinými nenáviděn dává česnek pokrmům jejich charakter....
Vedle šafránu a vanilky je třetím nejdražším kořením. Jeho kouřové, květinově sladké aroma hraje v indické a arabské kuchyni jako součást kořeněných směsí nezastupitelnou roli....
Dobromysl neboli oregano – umění italské kuchyně by nebylo dokonalé bez tohoto bylinného, peprného, hořce-ostrého koření. Středoevropané již od Italů něco okoukali. Rádi...
Kmín je nejvíce známý jako koření na chleba. Také vepřová pečeně, kapusta a kyselé zelí žijí z jeho ostrého, hořko-sladkého aroma. Špetka kmínu v salátu chutná také...
Medvědí česnek je jedním z prvních poslů jara a skvěle se hodí do polévky, do pomazánky nebo na pesto. Obyčejné saláty dokáže proměnit v nečekané kulinářské zážitky. Svou vůní...
Ručně sbírané lusky z pravé vanilky se vyznačují intenzivní a dlouhotrvající vůní a chutí. Poznáte je podle tenké stavby lusků a temně hnědé až černé barvy. Lusky obsahují malá...
Skořice je kůra skořicovníku, která se sloupne, usuší a používá se jako koření. Její zemito-dřevitá a zároveň sladká chuť se hodí k mléčné rýži, kompotu a koláči. Velmi dobře...
Bylinná a pepřově pryskyřičná chuť rozmarýnu nám připomíná typickou atmosféru středomořských zemí. Zelené, jehličkovité lístky zjemňují italské zeleninové a rajčatové pokrmy, k...
Tato sůl vznikala v oblasti dnešních Himálají v období starohor pomalým odpařováním mělkého moře. Následným pohybem zemských vrstev se solná ložiska dostala hluboko pod povrch....
Detailní popis produktu
🌱 Používání:
Perníkové koření je skvělé nejen do perníčků, ale také do jiných oblíbených pečených dezertů, třeba do nadýchaného měkkého perníku, sušenek, muffinů či koláčů. Bránit se však nemusíte ani jeho použití v nepečených dezertech, jako jsou zmrzliny, pudinky nebo sladké krémy. Nebo jím pouze posypat vaši granolu, jogurt a ovesnou kaši.
Jste fanoušky vůně perníku, ale sladké pokrmy vám nic neříkají? Pak můžete toto neodolatelně voňavé koření použít také do aromasvíček a aromapytlíků, které provoní vaši domácnost.
Milujete vůni/chuť skořice a chcete si ji vychutnat i samotnou? Pak zkuste naši mletou cejlonskou skořici bio, na kterou my nedáme dopustit.
🌱 Zajímavosti a historie:
Věděli jste, že perník není pro lidstvo žádnou novinkou? Perníkové koření bylo používáno již ve starověkém Řecku a Římě a to k ochucování sladkých pokrmů. První recepty na samotný perník se pak začaly objevovat v Evropě kolem 12. století, jednalo se však o dezert, který si vychutnávali především lidé z vyšších vrstev, jelikož perníkové koření bylo v tehdejší době vyráběno z dosti drahých surovin.
V Evropě se perník proslavil především v Německu a u nás v Čechách, kde jsou jeho výrobou proslulé především Pardubice, přezdívané také jako Perníkové město.
------------------
Naše recepty a články objevíš zde: Recepty / Články
------------------
Pro bio produkt platí naše bio certifikace: CZ-BIO-002
------------------
Výživové hodnoty se mohou u přírodních produktů lišit.
Výživové hodnoty na 100 g výrobku:
Energetická hodnota: 324 kCal
Tuky: 9,40 g
- z toho nasycené: 4,20 g
Sacharidy: 54,10 g
- z toho cukry: 51,10 g
Vláknina: 19,30 g
Bílkovina: 5,00 g
Sůl: 0,12 g
Doplňkové parametry
Kategorie: | Směsi koření |
---|---|
Balení: | dle zvolené varianty (gramáže) |
Složení: | Skořice BIO, Muškátový oříšek BIO, Hřebíček BIO, Kardamom BIO, Nové koření BIO, Muškátový květ BIO, Zázvor BIO |
Země původu: | Německo |
Značka: | MámeChuť |
Pro všechny, kteří mají rádi ostré, je tato směs bez přídavku kuchyňské soli to pravé. Směs rajčat, cibule, pastináku a dýně s mletou paprikou, chilli, tymiánem, česnekem a...
Zpestřete si svařené víno naším kořením. Provoní celý dům a skvěle zjemní šálek vánočního punče. Tip: Přidejte kousky pomeranče nebo rozinky. Složení: šípek bio, ibišek...
Opravdoví mistři v grilování sáhnou po této vybrané směsi, díky které získá maso lákavou, mírně ostrou chuť. Směs koření vetřete do masa, nechte cca 2 hodiny odležet a pak...
Grilovací sůl je směs různých druhů koření a krystalické soli. Každé tu hraje svou roli. Chilli se stará o lehkou ostrost, zatímco kmín odpovídá za kořeněnou chuť a sladká...
Polévkové koření dodá čistým, zeleninovým a masovým polévkám všechno to aroma, které si člověk v polévce přeje mít a chutná i těm, kteří nejsou zrovna jejich milovníci. Chutný...
Všechna tradiční koření na chleba jsou v chlebovém koření od SONNENTORU obsažena. Ten, kdo touží po něčem neobvyklém a chce svému chlebu propůjčit osobitý ráz, může ho zjemnit...
Grilovaná zelenina přece nemusí být nuda! Okořeněná touto směsí se rázem stane z pouhé přílohy středobodem grilovacího menu. Jednoduše smíchejte koření s olejem, zeleninu...
V dětství jsme se vždy těšili, až ji zase navštívíme a ona nám bude od rána do večera připravovat úžasné dobroty. Hlavně když servírovala svou výbornou pečeni. To se všem...
Citron s pepřem tvoří ideální kombinaci k ochucení grilovaných ryb nebo kuřecího masa. Zázvor zase jídlům dodá příjemnou ostrost. Složení: Citronová kůra bio(30 %), Pepř...
S touto kořeněnou směsí je v kuchyni úspěch zaručen. Již pouhý pohled na bylinkovou směs zjemněnou květy slunečnice a růže šíří dobrou náladu. Kopřiva, petržel, oregano, tymián...
Nekomplikovaná a aromatická, jako samo maso. Budete nadšení z kombinace rozmarýnu a sušených rajčat v této směsi. Tak rozžhavte uhlí a vykouzlete lahodné steaky! Směs koření...
Perfektní dárek pro každou grilovací párty. Šestici našich koření ke grilování budete mít krásně pospolu v dárkovém boxu. A již nebudete muset hledat zatoulanou krabičku a...
V rýži se ukrývá životní síla Asie. Koření na rýži mistra Wonga zaujme svou teplou exotickou chutí a postará se o příjemnou chuť rýžového pokrmu. Podusí-li se koření s rýží hned...
Grilování se těší oblibě po celém světě. Dobré jídlo a vztahy s přáteli mají mnoho společného, vždy k tomu patří něco výjimečného. Dodejte připravovanému hovězímu, vepřovému,...
Perníkové koření jednoduše patří k Vánocům, pokud narazíte na perníčky, toto koření nikdy nebude daleko. Teplé tóny skořice a hřebíčku dochutí také koláče, ovocné chlebíky,...
Tato jemná a pestrá bylinná směs je doplněná přírodní mořskou solí. 12bylinná sůl je mnohostranně využitelná, můžete jí ochutit polévky, saláty, omáčky, pečeně a mnoho dalšího....
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
MámeChuť je česká značka, která postupně přidává nové a nové BIO produkty různých druhů. Značka MámeChuť se pyšní svojí kvalitou a atraktivní cenou. Produkty MámeChuť nabízí široké spektrum produktů... od bio superpotravin, přes ořechové krémy, bio sušené ovoce, bio ovocné prášky, bio zeleninové prášky, bio koření, bio ořechy a mnoho dalšího.