Fazole černá, BIO
Související produkty
Bezvaječné těstoviny ze sušené celozrnné pšeničné krupice. Jejich výhodou je snadná a rychlá příprava a univerzálnost použití. Kuskus se používá...
Čirok je ceněn pro své výtečné výživové vlastnosti jako je vysoký obsah bílkovin, vlákniny, nízký glykemický index, obsah minerálních látek a vitamínů skupiny B. Dalším velkým...
Jáhly jsou dobře stravitelné, velmi chutné a přirozeně bezlepkové. V kuchyni mají velmi široké využití a jejich příprava je snadná. Hodí se ke sladkému i slanému. Větší výhodné...
Oves si dopřávali před válečnými taženími již staří Římané. Ovesný salát z uvařeného zrna bezpluchého ovsa a zeleniny Vám dodá energii a spousty cenné vlákniny. Nebojte se...
Pufovaná quinoa se vyrábí ze zrnek quinoy, z plodiny, o které se díky vysokým výživovým vlastnostem hovoří jako o potravině třetího tisíciletí. Pufovaná quinoa je velmi lehce...
Oves si dopřávali před válečnými taženími již staří Římané. Ovesný salát z uvařeného zrna bezpluchého ovsa a zeleniny Vám dodá energii a...
Quinoa červená bio je prastará obilovina původem z Jižní Ameriky, kde byla po staletí základní potravinou domorodých obyvatel, zejména Inků. Quinoa, ačkoliv je často řazena mezi...
Ječné kroupy - základ tradiční slovanské kuchyně. Ječné kroupy jsou opět trendy. Naši předci je měli na stole velmi často a věděli proč. Ječné kroupy vás překvapí svou...
Kukuřičná polenta je ta správná volba na rychlý oběd či večeři. Hotovo je za pár minut. Tento tradiční Italský pokrm chutná výborně k masu či zelenině, na sladko i jen tak...
Ozimé žito je svým složením podobné pšenici. Konzumace žita příznivě působí na pružnost artérií a krevní oběh.Je bohaté na fosfor, hořčík, železo, zinek,...
Bulgur, s historií dlouhou 4 tisíce let, je výsledkem jedné z prvních potravinářských technologií. Jeho výroba zahrnuje čištění zrna, párování, sušení, hrubé drtění a třídění....
Bílá quinoa zaujme svou jemnou máslovou chutí. Bílá quinoa je jedním ze tří nejčastějších druhů této pseudo obilniny. Vzhledem ke své jemnosti však patří k nejoblíbenějším a...
Špalda je pradávná předchůdkyně pšenice, jedna z nejstarších obilovin na světě. Je výjimečná svým složením a zajímavou ořechovou chutí. Podobně jako ostatní obiloviny ji můžete...
Bulgur je naklíčená, usušená, nahrubo rozlámaná a uvařená pšenice. Vypadá jako kuskus a i se podobně připravuje. Má příjemnou obilnou vůni a sladkou oříškovou chuť. Hodí se...
Dvouzrnka - Superpotravina našich předků. Zůstala stejná, svá a původní, zachovala si spousty živin. Objevili jsme pro vás zapomenutou obilovinu v její prosté a...
Jáhly jsou dobře stravitelné, velmi chutné a přirozeně bezlepkové. V kuchyni mají velmi široké využití a jejich příprava je snadná. Hodí se ke sladkému i slanému. Větší výhodné...
Detailní popis produktu
CZ-BIO-002/Zemědělská produkce mimo EU
Záruka - viz. obal. Následující garance měsíců neplatí. Pracujeme na opravě.: min 24 měsíců od okamžiku produkce
Skladování: chladné, tmavé a suché místo (max. 20°C, max, 65 % vlhkost vzduchu)
Před kuchyňskou úpravou je nutné fazole předem namočit do vody na 10 - 12 hodin (přes noc). Poté vodu vylijeme, fazole propláchneme a vaříme v nové vodě 90 minut, případně 20 minut v tlakovém hrnci. Pro snížení nadýmavosti doporučujeme ještě přidat bylinky jako například: saturejku, kmín, fenykl, kurkumu, koriandr nebo majoránku. Fazole je možné také naklíčit, čímž ještě zvýšíme stravitelnost kvalitních rostlinných bílkovin a obohatíme se navíc o další vitamíny a minerální látky. Z fazolí můžeme také vyrobit chutné pasty anebo zajímavé saláty. Hodí se do polévek, omáček nebo jako zdravá příloha.
Nutriční hodnoty na 100g výrobku:
ENERGIE [kJ / kcal]: 1273/ 305
TUKY [g]: 2,6
z toho NASYCENÉ MASTNÉ KYSELINY [g] : 0,4
SACHARIDY [g]: 38,3
z toho CUKRY [g]: 5,9
VLÁKNINA [g]: 20,6
BÍLKOVINY [g]: 21,7
SŮL [g]: 0,01
SODÍK [mg]: 4
Nutriční hodnoty se mohou u přírodních produktů lišit.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Luštěniny |
---|---|
Země původu: | Čína |
Značka: | Les fruits du Paradis |
Má drobná zrnka, netradiční barvu a jemnou oříškovou chuť. Vyznačuje se výborným nutričním složením - obsahuje vlákninu a má nízký obsah tuků. Skvěle se hodí do...
Široce pěstovaný hrách polní v našem regionu pochází z orientální volně rostoucí odrůdy a pěstuje se lokálně ve žluté a zelené variantě. Mezi nimi není výrazný chuťový rozdíl a...
Klasické obří bíle fazole Jumbo, prvotřídní kvality a tradiční silně aromatické chuti a na jazyku se rozplývající konzistence, představují oblíbenou fazolovou pochoutku v...
Hrách je jedna z nejvýznamnějších a nejrozšířenějších luštěnin v naší oblasti. Česko má bohatou historii spojenou přímo s touto plodinou. Lidé tradičně připravovali hrách mnoha...
Fazolky jsou červeno-hnědé barvy a mají nasládlou ořechovou chuť. Fazole adzuki mají vysoký obsah vlákniny a bílkovin. Jsou ideální jako alternativa pro...
Bílé fazolky mají jemnou chuť a představují tak velmi univerzální luštěninu. Skvěle se hodí do salátů, polévek, omáček i jako výživná příloha. Obsahují velké...
Cizrna je velmi výživná luštěnina příbuzná hrachu. Často nazývána jako římský hrách. Cizrna patří mezi nejkvalitnější luskoviny vhodné pro lidskou výživu. Baculatá semena...
Výborná jako příloha, skvělá i do salátů. Drží svůj tvar je vždy k nakousnutí. Má výraznou chuť. Při vaření si udržuje tvar, proto je vhodná jako příloha nebo do salátů. Před...
Fazole Kidney je větší, má červenou až hnědou barvu a po uvaření do měkka získávají jemně nasládlou chuť. Jsou oblíbené hlavně u fanoušků...
Vše totiž záleží na tom, jak se hnědou čočkou naložíte. Sama o sobě má totiž skvělé vlastnosti - nejenže obsahuje velké množství bílkovin, vlákniny,...
Čočka červená má ve skutečnosti oranžovou barvu a vařením se překvapivě mění na žlutou. To však nemá žádný vliv na její výživné složení. Navíc je ze všech...
Čočka červená má ve skutečnosti oranžovou barvu a vařením se překvapivě mění na žlutou. To však nemá žádný vliv na její výživné složení. Navíc je ze všech...
Existuje spousta druhů fazolí lišících se tvarem, barvou a chutí. Fazole pinto jsou středně velké strakaté fazole pikantní chuti a moučné konzistence. Fazole je možné přidat do...
Sójové boby obsahují velké množství bílkovin a jsou výborným zdrojem vlákniny, minerálů a vitamínů. Ze sóji se vyrábí různé produkty jako jsou tofu, sójová omáčka, sójové maso...
Černá fazole má lesklou černou barvu a hustou masitou strukturu. Původ má v latinskoamerické kuchyni, kdy nejznámější je asi mexické burrito. Pro své výživné...
Cizrna je velmi výživná luštěnina příbuzná hrachu. Často nazývána jako římský hrách. Cizrna patří mezi nejkvalitnější luskoviny vhodné pro lidskou výživu. Baculatá semena cizrny...
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Značka pocházející z Francie, která nabízí široké spektrum BIO produktů velmi vysoké kvality. Značka Les fruits du Paradis si oprávněně stojí za svojí cenou i kvalitou. Nabídka BIO produktů je opravdu pestrá... od bio vloček přes bio sušené ovoce, bio luštěniny, bio zeleninové prášky, bio ořechy, bio mouky, bio kakao až po bio superpotraviny.