Sójová omáčka, Yamato shoyu (tmavá)
Související produkty
Kečup jako takový je původem z Číny. K nám do Evropy ho přivezli kupci v 18. století, kteří se vraceli z Orientu z obchodních cest. Od té doby kečup obsadil přední příčky v...
Tento nádherně sytý a kořeněný rajčatový kečup se stane hvězdou vašeho stolu. Pro ty, kteří se snaží snížit objem snědeného cukru jsme zvolili verzi bez přidaného cukru. Jak...
Jedinečný kečup v biokvalitě slazený pouze zahuštěnou jablečnou šťávou bez konzervantů a zahušťovadel. Dětský kečup TYGR je je příjemně sladký a má plnou rajčatovou chuť. Je...
V Čechách není používání passaty - drcených rajčat - zatím příliš rozšířeno. Na rozdíl od rajského protlaku se při výrobě passata nezahušťuje a tak si uchovává více přirozené...
Nahrubo drcená rajčata zjemněná čerstvou bazalkou. Passata se připravuje šetrným zpracováním čerstvých přirozeně na slunci do červena uzrálých rajčat, která byla vypěstována...
Kečup vyroben ze zralých čerstvých rajčat odrůdy MauroRosoKečup vyrobený ze zralých čerstvých, na italském slunci do červena uzrálých rajčat a oproti běžným kečupům neobsahuje...
Detailní popis produktu
Skladování: Na chladném a suchém místě. Chraňte před slunečním světlem.Rozdíl mezi Shoyu a Tamari:
- Shoyu a Tamari jsou víceméně zaměnitelné s tím, že tamari si lépe udrží chuť a aroma při tepelné úpravě. Shoyu se naopak doporučuje používat k finálnímu dochucení hotového pokrmu. Není to ale žádné železné pravidlo.
- Vyrábí se rozdílným způsobem – tamari vzniká jako vedlejší produkt při výrobě klasické miso pasty
- Tamari je vyráběna z přirozeně bezlepkových surovin je tmavší, hustší a má bohatší a výraznější chuť
Výroba shoyu:
- Pro výrobu sójové omáčky shoyu jsou potřeba sójové boby, pšenice, fermentační činidlo koji (Aspergillus oryzae) a sůl.
- Sójové boby se nejprve uvaří a poté smíchají s opraženou a nahrubo rozdrcenou pšenicí. Do této směsi se přidá fermentační činidlo koji. Jeho úkolem je nastartovat kvasný proces.
- Směs se na tři dny umístí do speciální inkubační místnosti zvané Muro, kde lze snadněji udržovat teplotu a vlhkost vzduchu potřebnou pro správné nastartování fermentace.
- Poté se směs smíchá s mořskou solí a vodou a umístí do velkých cedrových kádí.
- V kádích shoyu zraje po dobu 18-24 měsíců, směs se pravidelně míchá.
- Když je směs zralá, lisuje se a následně filtruje.
- Nakonec se omáčka hodinu ohřívá na 80 °C. Tato pasterace je součástí tradičního postupu výroby. pečlivě se při ní hlídá, aby nebyly zničeny cenné enzymy.
Nutriční hodnoty:
Energetická hodnota | 250 kJ / 60 kcal |
Tuky | 0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 6 g |
z toho cukry | 3 g |
Vláknina | |
Bílkoviny | 9 g |
Sůl | 5,3 g |
Velmi jemná a hustá omáčka na těstoviny Tygr je určena hlavně malým dětem, které vesměs milují těstoviny s kečupem. Běžné omáčky na těstoviny jsou proto většinou pro děti příliš...
Pikantní zeleninová směs na topinky, tzv. rychlá večeře taky k masu, do těstovin, do rýže, do hamburgerů... prostě všude, kde potřebujete mít rychle...
Jemná hořčice z muškátové dýně s koriandrem a červeným, zeleným, bílým a černým pepřem k pečeným masům, hlavně vepřovému, skvělá omáčka k bramborám a hranolkům....
TAMARI SAN-J je sójová omáčka s tradiční chutí v BIO kvalitě, používá se k dochucování pokrmů. Neobsahuje žádný lepek. Její chuť je bohatá, lahodná, plná a její konzistence je o...
Shoyu je tradiční sójová omáčka vyráběna ze sójových bobů, pšenice a fermentačního činidla. Má výrazné aroma a lehce nasládlou chuť.Shoyu pochází z Číny a je jí už 2 800 let....
Studená omáčka, pasterovaná. Sladce pikantní ananasem voňavá omáčka pro ortodoxní milovníky ananasu vhodná k čemukoliv – do toustů, k masu, k sýrům, do rýže… tady se fantazii...
Jemná, sladká hořčice z hrušek, s jemně mletým hořčičným semínkem, výborná k uzenému masu, uzeninám, pro ozvláštnění pečínek – jako součást marinády. Pravděpodobně bude...
Studená omáčka, pasterovaná. Klasika ke grilování s jemnou chutí badyánu a sojové omáčky. Složení: švestky 40%, jablka, vinný ocet, cukr, sojová omáčka, koření.
Sójová omáčka byla vynalezena v Číně asi před 2500 lety. O několik let později byla přivezena do Japonska. Sójová omáčka je typická pro asijskou kuchyni, kde se používá jako...
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Sunfood je značkou, která se zaměřuje na výrobu přírodních a výživných potravin s důrazem na tradiční recepty a kvalitní ingredience. Je známá svou nabídku produktů, které přinášejí autentickou chuť a zdravotní výhody. Sunfood pochází ze Spojených států a jejich produkty jsou vyráběny s ohledem na nejvyšší standardy kvality a přírodního původu surovin. Miso a ječmenný slad poskytují probiotika, vitamíny a minerály, které podporují zdraví a vyváženou stravu.