EXKLUZIVNÍ SLEVA 40 % na 🌰 kešu ořechy, natural, W320 od značky MámeChuť. 🌰 Platí do vyprodání zásob.

Margot řezy s banánem

Co budeme potřebovat?
(
velký plech, cca. 40x40cm)

Piškot:

200g hladké špaldové mouky 
150g sladidla dle chuti (třtinový cukr, xylitol - použili jsme kokosový cukr)
• 5 středních vajec
20g praženého kakaového prášku, bio
• 5 lžic horké vody
• 1 vrchovatá lžička kypřicího prášku, bio
• špetka soli

Krém:

• 200ml smetany ke šlehání 30%
• 250g tvaroh polotučný

Na dokončení: 

• 3 střední banány/nebo jiné ovoce dle chuti
• 1 tyčinka Margot

* = proklik produktu

margot rez s bananem_550x450

final_230x230
Jak budeme postupovat?

● Plech vyložíme pečicím papírem a troubu rozpálíme na 160 stupňů.

● Žloutky oddělíme od bílků, k bílkům přidáme špetku soli a vyšleháme tuhý sníh. Ke žloutkům přidáme sladidlo a šleháme do hustého světlého krému. Do žloutkové směsi postupně po lžících zašleháme 5 lžic horké vody.

● V druhé misce si smícháme mouku, kakao, kypřicí prášek a opět postupně zašleháme do žloutkové směsi. Nakonec jemně vmícháme stěrkou sníh z bílků.

● Těsto dáme na plech a pečeme cca 12-15 minut - zkusíme špejlí, jestli nelepí. Po vychladnutí stáhneme pečicí papír a rozřízneme plát na půl.

● Na spodní plát naneseme 3 lžíce krému - který jsme připravili z ušlehané smetany a tvarohu. Poté navrstvíme přepůlené banány, dáme 3 lžíce krému a přiklopíme vrchním korpusem.

● Na vrchní korpus namažeme zbytek krému a posypeme strouhanou margotkou.

● Necháme uležet ideálně přes noc a krájíme na kostky, nebo trojúhelníčky.