Margot řezy s banánem
Co budeme potřebovat?
(velký plech, cca. 40x40cm)
Piškot:
• 200g hladké špaldové mouky
• 150g sladidla dle chuti (třtinový cukr, xylitol - použili jsme kokosový cukr)
• 5 středních vajec
• 20g praženého kakaového prášku, bio
• 5 lžic horké vody
• 1 vrchovatá lžička kypřicího prášku, bio
• špetka soli
Krém:
• 200ml smetany ke šlehání 30%
• 250g tvaroh polotučný
Na dokončení:
• 3 střední banány/nebo jiné ovoce dle chuti
• 1 tyčinka Margot
* = proklik produktu
Jak budeme postupovat?
● Plech vyložíme pečicím papírem a troubu rozpálíme na 160 stupňů.
● Žloutky oddělíme od bílků, k bílkům přidáme špetku soli a vyšleháme tuhý sníh. Ke žloutkům přidáme sladidlo a šleháme do hustého světlého krému. Do žloutkové směsi postupně po lžících zašleháme 5 lžic horké vody.
● V druhé misce si smícháme mouku, kakao, kypřicí prášek a opět postupně zašleháme do žloutkové směsi. Nakonec jemně vmícháme stěrkou sníh z bílků.
● Těsto dáme na plech a pečeme cca 12-15 minut - zkusíme špejlí, jestli nelepí. Po vychladnutí stáhneme pečicí papír a rozřízneme plát na půl.
● Na spodní plát naneseme 3 lžíce krému - který jsme připravili z ušlehané smetany a tvarohu. Poté navrstvíme přepůlené banány, dáme 3 lžíce krému a přiklopíme vrchním korpusem.
● Na vrchní korpus namažeme zbytek krému a posypeme strouhanou margotkou.
● Necháme uležet ideálně přes noc a krájíme na kostky, nebo trojúhelníčky.