EXKLUZIVNÍ SLEVA 30 % na 🌰 kešu ořechy, natural, W320 od značky MámeChuť. 🌰 Platí do vyprodání zásob. NOVINKA: připravujeme pro vás zcela nový e-shop.

Kokosová bábovka s bílou čokoládou

Co budeme potřebovat?

• 150g kokosové mouky*
• 100g hladké špaldové mouky*
• 120g oblíbeného sladidla* (xylitol, třtinový cukr..)

• 1 polotučný tvaroh ve vaničce
• 50g másla / kokosového oleje* (rozpuštěné, vychladlé)
• 200ml kokosového mléka* - nebo může být mandlové/klasické
• 150ml vody
• 4 střední vejce
• špetka soli*
• 1 prášek do pečiva bez lepku*
citronová kůra* z 1 citronu

• vanilková pasta/aroma (není nutná) - je možné použít vanilkový cukr*

 Na dokončení:

• 80g bílé čokolády*
• 30g kokosových chipsů* nebo strouhaného kokosu*

* = proklik produktu

kokosova babovka_550x450

final_230x230

Jak budeme postupovat?

●  30 minut před pečením si vyndáme z lednice tvaroh, vejce, a mléko. Oddělíme žloutky od bílků, přidáme špetku soli a vyšleháme z bílků tuhý sníh. Žloutky vyšleháme společně se sladidlem do pěny, přidáme studené rozpuštěné máslo, tvaroh, citron. kůru, vanilku a prošleháme - pak vmícháme všechny sypké suroviny.

●  Postupně přidáme tekutiny -> mléko + vodu a prošleháme.

●  Nakonec jemně vmícháme sníh z bílků. Těsto bude hustší než klasické, je to tak správně - nebojte se toho, kokosová mouka saje hodně vody.

●  Pokud nemáme silikonovou formu, vymažeme ji máslem a vysypeme kokosem/hrubou moukou (nebo jak jsme zvyklí). Těsto přendáme do formy, uhladíme a pečeme v předehřáté troubě na 170° cca 1 hodinu.

●  Během pečení troubu zbytečně neotvírejte, aby bábovka nespadla a z formy nevyklápějte hned horkou, počkejte než bude vlažná, pokud by to šlo hůř, otočte na rovnou plochu a přikryjte mokrou utěrkou - bábovka se krásně vyklopí.

●  Nakonec polijeme rozpuštěnou čokoládou a posypeme kokosem. Bábovku uchováváme v ledničce.