Pistáciové tiramisu
Dopřejte si nezapomenutelný dezert, který Vás dostane svojí pistáciovou dokonalostí.
Co budeme potřebovat?
(4-6 porcí)
• 250 g mascarpone
• 120 g pistáciového krému
• 120 ml smetany ke šlehání
• 60 g vanilkového cukru
• 1 čajová lžička vanilkového extraktu
• 30 g nasekaných loupaných pistacii
• 240 ml kávy (vychladlé)
• 30 g dlouhych piškotů
• kakao na posypání
Jak budeme postupovat?
● Nejprve si připravíme pistáciový krém. V misce smícháme mascarpone, pistáciový krém, vanilkový extrakt a polovinu vanilkového cukru. Dobře promícháme, dokud nezískáme hladkou krémovou směs.
● Ve druhé misce vyšleháme smetanu s druhou polovinou cukru, dokud nevznikne pevný šlehačkový krém. Potom postupně vmícháme do pistáciové směsi než nám vznikne krémová pistáciová náplň.
● Piškoty namáčíme ve vychladlé kávě a ukládáme je na dno sklenic, ve kterých budeme tiramisu podávat.
● Sklenice zakryjeme potravinovou fólií a dáme je na 3-4 hodiny (nebo přes noc) do chladničky, aby se chutě spojily.
● Před podáváním posypeme vršek pistáciového tiramisu kakaem a ozdobíme nasekanými pistáciemi.