* POZOR * Bavlněná taška, jako dáreček k nákupu, je do 2.12. bohužel dočasně nedostupná. Omlouváme se za výpadek tohoto zboží.

Ořechovo-jablečný koláč bez lepku

Vyzkoušej dokonalé spojení vlašských ořechů a šťavnatých jablek.

Co budeme potřebovat?

• 300 g vlašských ořechů
• 
180 g banánové mouky
• 
115 g ghí masla 
• 100 g třtinového cukru
• 10 ml medu
• 4 kapky vanilkového extraktu
• 1 lžička mleté skořice
• 4 středně velká jablka
• 10 ml citrónové šťávy
 

 koláč (1)

 

Jak budeme postupovat?

 ● Předehřejte troubu na 180°C. Vymažte pečící formu (většinou 23 cm).

● V misce smíchejte jemně pomleté ​​ořechy, mouku, měkké máslo, cukr, med, vanilkový extrakt a špetku soli.

● Vypracujte těsto, které lze snadno formovat. Je-li příliš suché, přidejte trochu vody.

● Jablka oloupejte, vyřízněte jádra a nakrájejte na tenké plátky. Smíchejte plátky jablek s citrónovou šťávou, cukrem a mletou skořicí.

● Ořechové těsto rozložte rovnoměrně do formy a na vrch pokládejte jablka. Posypte vlašskými ořechy (hrubě nasekanými).

● Koláč pečte v předehřáté troubě asi 40-45 minut, nebo dokud koláč nezíská zlatohnědou barvu a jablka jsou měkká.

● Před krájením a servírováním nechte koláč vychladnout.

Dobrou chuť!