Křupavé čočkové placky
Červená čočka je skvělým zdrojem rostlinných bílkovin a vlákniny, což ji činí velmi vhodnou surovinou pro zdravou výživu. Kromě toho je bohatá na železo, vitamíny a minerály, které podporují celkové zdraví a energii. Namísto klasických bramborových placek, vyzkoušej tyto bezlepkové placky z červené čočky. 🥙
Na našich sociálních sítích najdeš také video recept.
Video recept najdeš: ZDE
Co budeme potřebovat? (na 11 ks)
- 100 g červené čočky
- 200 ml vody 💧
- 20 g slunečnicových semínek 🌻
- Kmín podle chuti
- Sůl podle chuti
- 3 PL sušeného droždí
- Olej na smažení
- Čočku nejprve opláchneme a necháme 1 hodinu namočenou ve vodě.
- Poté čočku vodou rozmixujeme do vzniku hladké směsi.
- Do směsi přidáme slunečnicová semínka, kmín, droždí a sůl.
- Na rozehřátou pánev přidáme kapku oleje a malé množství těsta, aby placky byly krásně křupavé.
- Opečeme z obou stran a podáváme s oblíbenou omáčkou. My jsme si placky vychutnali s bílým jogurtem a bylinkami.
Dobrou chuť! 💚