Jablečný ocet BIO, nepasterizovaný
Související produkty
Detailní popis produktu
🌱 Používání:
Jablečný ocet se nezdá, ale je také skvělý pro běžné využívání v kuchyni a nepřekonatelný v dochucování pokrmů. Zvýrazní chuť salátových zálivek ale i kvalitního masového vývaru. Stejně tak by neměl chybět v omáčkách, kterým dodá specifickou chuť.
V kosmetice je využívaný například při obnově ph kůže nebo při popraskaných patách. Podívejte se na náš další produkt který je jedinečnou ingrediencí v kuchyni Kokosový olej BIO.
V nabídce máme také další skvělé pomocníky v kategorii octy.
💚 Zdravotní benefity:
- napomáhá k lepšímu trávení
- může napomáhat s bolestí kloubů
- má pozitivní vliv na hladinu cukru v krvi
🌱 Doporučené užívání / dávkování:
Doporučená denní dávka není jasně stanovená. Prosím užívejte produkt dle svých potřeb a preferencí.
Pokud si nejste jistí, zda je pro Vás produkt vhodný, prosím obraťte se na svého ošetřujícího lékaře.
🌱 Upozornění:
Jablečný ocet by neměl být konzumován během těhotenství nebo pokud máte problémy s vředy nebo játry.
Může způsobit pálení žáhy. Obvykle se to však týká přílišné konzumace tohoto produktu.
🌱 Zajímavosti a historie:
Ocet byl objeven díky šťastné náhodě. Ve starověku lidé náhodou zjistili, že pokud nechají stát hroznovou šťávu a nebudou do ní zasahovat, vznikne z ní chutný nápoj se zajímavými účinky, víno. Postupem času zjistili, že pokud nechají stát víno a nebudou do něj zasahovat, vznikne ocet. Jeho chuť pro ně sice už nebyla tak dobrá, brzy ale zjistili, jak široké má ocet využití.
Jablečný ocet využívali již Sumerové ze Starobabylonské říše, nejprve ho využívali především jako čistící prostředek a později i jako ochucovadlo pokrmů a léčivý přípravek. Babyloňané zjistili, že ocet zpomaluje nebo až zastavuje šíření bakterií, které se podílejí na zkáze potravin. Díky tomu začali ocet využívat ke konzervaci potravin. Ocet hrál důležitou úlohu v dějinách lidstva a objevuje se v mnoha legendách a příbězích.
V dějinách lidstva se postupně setkáváme s několika velmi zajímavými využití octa. Během 17. století se ocet v Evropě používal jako deodorant. Lidé používali houbičky nasáklé octem u nosu, aby necítili pach na ulicích. Britské námořní loďstvo používalo ocet při svých dlouhých plavbách na uchovávání jídla i na čištění paluby. Během 1. světové války se ocet používal jako desinfekční prostředek na ošetření zraněných přímo na bojišti. Jablečný ocet se v historii používal i k léčbě kurdějí a zápalu plic.
------------------
Naše recepty a články objevíš zde: Recepty / Články
------------------
Pro bio produkt platí naše bio certifikace: CZ-BIO-002
------------------
Výživové hodnoty se mohou u přírodních produktů lišit.
Výživové hodnoty na 100 g výrobku:
Energetická hodnota: 18 kCal
Tuky: 0,1 g
- z toho nenasycené: 0,01 g
Sacharidy: 0,4 g
- z toho cukry: 0,01 g
Vláknina: 0 g
Bílkovina: 0,1 g
Sůl: 0,005 g
Doplňkové parametry
Kategorie: | Octy |
---|---|
Hmotnost: | 0.9 kg |
Balení: | 750 ml |
Složení: | 100 % jablečná šťáva z přímého lisování BIO |
Země původu: | Německo |
Značka: | Beutelsbacher |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Beutelsbacher je německá značka, která se specializuje na výrobu bio nápojů, zejména jablečného octa, řepové šťávy a zelných šťáv. Produkty jsou vyrobeny z bio surovin, což znamená, že jsou pěstovány bez použití syntetických pesticidů a herbicidů. To zaručuje vysokou kvalitu a šetrnost k životnímu prostředí. Neobsahují přidané cukry, konzervanty ani umělé přísady. Jablečný nepasterizovaný ocet, řepová a zelná šťáva mléčně kvašená, jsou známy pro své prospěšné účinky na zdraví včetně podpory trávení, detoxikace a zvýšení energetické hladiny. Přidání těchto produktů do vaší stravy může přispět k celkovému zdraví.