Ostatní (hlavní kat.)
Tato kategorie slouží na přesun do kategorií "Zachraň jídlo a ušetři" + "SCD výběr".
Nejprodávanější
Hřib smrkový (obecný), tento druh pro vás sbíráme v certifikovaných oblastech určených pro volný sběr. Chuť hřibů dodává jídlu zcela jiný nezaměnitelný rozměr chutí. Milovníci...
Perníkové koření jednoduše patří k Vánocům, pokud narazíte na perníčky, toto koření nikdy nebude daleko. Teplé tóny skořice a hřebíčku dochutí také koláče, ovocné chlebíky,...
Opravdoví mistři v grilování sáhnou po této vybrané směsi, díky které získá maso lákavou, mírně ostrou chuť. Směs koření vetřete do masa, nechte cca 2 hodiny odležet a pak...
Laszlo, Janos i Piroska papriku milují. Přičichněte k paprice a hned se vám vybaví Maďarsko – země guláše, kuřete na paprice a dalších pokrmů, do kterých paprika neodmyslitelně...
V dětství jsme se vždy těšili, až ji zase navštívíme a ona nám bude od rána do večera připravovat úžasné dobroty. Hlavně když servírovala svou výbornou pečeni. To se všem...
Citron a pepř? Tato výrazná kombinace se postará o pikantnost i svěžest, a rozehraje tak symfonii na každém talíři. Ideální pro přípravu masa, ryb i...
Z Apollonovy hlavy rovnou na váš talíř. Zatímco byl vavřín u Římanů a Řeků symbolem moudrosti, dokázal se v průběhu staletí prosadit i jako koření. Byla by škoda, kdyby...
Tato jemná a pestrá bylinná směs je doplněná přírodní mořskou solí. 12bylinná sůl je mnohostranně využitelná, můžete jí ochutit polévky, saláty, omáčky, pečeně a mnoho dalšího....
Nekomplikovaná a aromatická, jako samo maso. Budete nadšení z kombinace rozmarýnu a sušených rajčat v této směsi. Tak rozžhavte uhlí a vykouzlete lahodné steaky! Směs koření...
Nedělní menu s pečeným kuřetem je v mnohých rodinách tradicí. Je libo křidýlko, prsíčko nebo stehýnko – pikantní a křupavé? Paní domácí peče své opeřence s paprikou, česnekem a...
Capsicum annuum. Jedinečná a lahodná. Tradičně uzená paprika se postará o úžasné aroma a barvu. Zahalte steaky do jejích jemných nuancí. Připravte si pastu z...
Zpestřete si svařené víno naším kořením. Provoní celý dům a skvěle zjemní šálek vánočního punče. Tip: Přidejte kousky pomeranče nebo rozinky. Složení: šípek bio, ibišek...
Tabouleh je název arabského lehkého salátu s bulgurem, pro který je charakteristická chuť čerstvé máty, petržele, rajčat, cibule a citronové kůry. S touto směsí můžete zajímavě...
Kromě žhnoucího slunce jsou i pokrmy v Africe většinou ohnivé a silně kořeněné. Etiopské koření „Berber“ je směsí papriky, zázvoru, kardamomu, skořice, nového koření, chilli a...
V„Šántině Tandoori Masale“ je zachycen barevný život Indie. Zázvor, koriandr, cejlonská skořice, muškátový květ a hřebíček rozmíchají ohňostroj chutí. Kurkuma a paprika vykouzlí...
Bazalka je koření, bez kterého si pesto na těstoviny dokážeme jen stěží představit. Dávno není střeženým tajemstvím italské kuchyně a používá se do různých...
Galgán je skvělým kořením jihovýchodní Asie. Kdo má v oblibě jihoasijskou kuchyni, musí mít galgán bezpodmínečně doma. Má aroma připomínající zázvor a citron, je ale podstatně...
Císař František byl myslivec a prý rád sedával na posedu. Po úspěšném lovu se pak nechával rozmazlovat těmi nejlepšími zvěřinovými lahůdkami a vyprávěl u nich zajímavé lovecké...
Dokonalá souhra bylinek do pomazánek bude tou správnou volbou pro krajíc čerstvě upečeného chleba. Smíchejte 1–2 lžičky koření se 125 g tvarohu nebo čerstvého sýru. Pokud...
Medvědí česnek je jedním z prvních poslů jara a skvěle se hodí do polévky, do pomazánky nebo na pesto. Obyčejné saláty dokáže proměnit v nečekané kulinářské zážitky. Svou vůní...
Všechna tradiční koření na chleba jsou v chlebovém koření od SONNENTORU obsažena. Ten, kdo touží po něčem neobvyklém a chce svému chlebu propůjčit osobitý ráz, může ho zjemnit...
Citron s pepřem tvoří ideální kombinaci k ochucení grilovaných ryb nebo kuřecího masa. Zázvor zase jídlům dodá příjemnou ostrost. Složení: Citronová kůra bio(30 %), Pepř...
Tradiční, ostrý, pikantní. Se směsí koření dona Rodrigueze je úspěch při přípravě Chilli con nebo sin Carne zaručen. Toto mexické koření dodává pálivou chuť a přináší...
Polévkové koření dodá čistým, zeleninovým a masovým polévkám všechno to aroma, které si člověk v polévce přeje mít a chutná i těm, kteří nejsou zrovna jejich milovníci. Chutný...
Svěžest jihovýchodní Asie! Svěží citronová chuť citronové trávy se hodí do teplého, vlhkého klimatu Vietnamu a Thajska. Tam je tato rostlina obzvláště oblíbená: ryby, kuřecí...
Muškát není botanicky vzato ořech, nýbrž jádro broskvového ovoce. Muškát má jemnou aromatickou vůni a trošku pálivou, silně kořeněnou, teplou chuť. Koření plné...
Aromatická, pikantní a barevně pestrá směs se solí. Ideální jak do předkrmů v podobně různých pomazánek, tak do hlavních jídel: rizota, těstovin nebo zeleninových salátů....
Kdo rád cestuje po zeměkouli přímo z kuchyně nebo je milovníkem Asie, ten se bez zázvoru těžko obejde. Jeho hřejivé aroma s osvěžujícími dřevitými a citronovými tóny patří do...
Staří Germáni jalovec uctívali a věřili, že pokud někdo odsekne větve tohoto stromu, zemře mu zvíře z chovu. Tmavě fialové bobule rozeznáte podle jedinečné, sladko-dřevité chuti...
"Hody hody doprovody, dejte vejce malovaný!" Nejen vejce, ale i sýry či ryby výborně ochutíte touto pestrobarevnou veselou solí od velikonočního zajíčka. Ochutnali jste již...
Pepř - „více než jenom kýchací prášek“. Sušená, neloupaná zrníčka semínek pepře mají jemnou ovocnou vůni a intenzivní, ostrou pronikavou chuť. Ovoce se sklízí těsně před jeho...
Odhání upíry a chutná gurmánům! Kdo se mu vyhýbá kvůli strachu ze zápachu z úst, ten o dost přichází. Mnohými milován a jinými nenáviděn dává česnek pokrmům jejich charakter....
Tato směs přináší "tradiční Francii na stůl". Klasické provensálské koření je mnohostranně využitelné – výborně chutná k jehněčímu, rybám, zelenině, slaným koláčům a mnoha jiným...
Bylinná a pepřově pryskyřičná chuť rozmarýnu nám připomíná typickou atmosféru středomořských zemí. Zelené, jehličkovité lístky zjemňují italské zeleninové a rajčatové pokrmy, k...
Skořice je kůra skořicovníku, která se sloupne, usuší a používá se jako koření. Její zemito-dřevitá a zároveň sladká chuť se hodí k mléčné rýži, kompotu a koláči. Velmi dobře...
Punč, svařené víno, kompot a vánoční čaje si bez ovocně-kořeněné vůně a peprné chuti hřebíčku neumíme představit. Hřebíček zastrčený do cibule je často vařen v polévce nebo s...
Libeček je klasická polévková nať, která voní po anýzu, citronu a droždí. Jeho chuť někomu připomíná celer a jinému zase "maggi" v přírodní podobě. Omezit jeho použití pouze na...
Naše chilli vločky jsou hrubě mlety z chilli papriček se střední ostrostí (kolem 20 000 SHU, ostrost se s jednotlivými šaržemi může měnit). Chilli vločky potěší všechny...
Tato jemná kouzelná sůl se dnes těží podle starých hornických tradic z himálajského masivu. Tato „sůl života“ je naprosto nezpracovaná, v přírodním stavu a obsahuje životně...
Už Indiáni obdivovali nové koření a přidávali jej i do čokolády. Jeho vůně je velmi výrazná a anglický název „Allspice – všekoření“ vypovídá o tom, že se v něm snoubí všechny...
Grilovací sůl je směs různých druhů koření a krystalické soli. Každé tu hraje svou roli. Chilli se stará o lehkou ostrost, zatímco kmín odpovídá za kořeněnou chuť a sladká...
Dobromysl neboli oregano – umění italské kuchyně by nebylo dokonalé bez tohoto bylinného, peprného, hořce-ostrého koření. Středoevropané již od Italů něco okoukali. Rádi...
U mnohých milovníků Kréty vyvolává tymián vzpomínky na dovolenou. Zemitě peprná chuť připomínající anýz, mátu a kafr dodává středomořským jídlům jejich charakteristickou chuť....
Cymbopogon flexuosus – 100 % čistě rostlinný éterický olej z kontrolovaného ekologického zemědělství. Citronová tráva je tropická rostlina, která pochází původně z Indie. Dnes...
Intenzivní, sladká chuť anýzu podobná lékořici je unikátní, ale také není pro každého to pravé. Člověk ho buď miluje nebo nenávidí. V kuchyni se anýz používá podobně jako...
S touto kořeněnou směsí je v kuchyni úspěch zaručen. Již pouhý pohled na bylinkovou směs zjemněnou květy slunečnice a růže šíří dobrou náladu. Kopřiva, petržel, oregano, tymián...
To, že se saturejka hodí k fazolím, pro vás jistě není žádným velkým překvapením. Hodí se totiž ke všem typům luštěnin, kterým dává jemně pikantní chuť. V chuti připomíná někomu...
Listy šalvěje jsou sametově hladké a jemně aromatické. Její název je odvozen od latinského „salvare", což znamená „léčit a opatrovat". Je ideální ke zjemnění vydatných...
Pepř růžový vlastně není příbuzný pepře. Růžový pepř patří do rodu Anacardiaceae (ledvinovníkovitých). Strom Schinus je nositelem růžových, bobulovitých plodů, které mají...
Pepř je "více než jen kýchací prášek". K získání bílého pepře se sklízí černé zcela zralé plody a poté jsou cca týden namočeny ve vodě. Mesocarp - vnější obal, se přitom...
Badyán se svými osmicípými, hvězdicovitými plody je bezesporu nejhezčím kořením na trhu. Svým sladkým aroma se podobá fenyklu, je však o trochu ostřejší. Hodí se do sladkého...
Kmín je kořením především německy mluvících zemí a známe ho hlavně jako koření na chleba. Vepřová pečeně, kapusta a kyselé zelí se opírají o jeho ostré, hořko-sladké aroma....