Doručení zásilky do Vánoc garantujeme pro všechny objednávky, které obdržíme do 14.12.! Od 20.12. do 3.1.2023 budeme sbírat síly pro rok 2023. Děkujeme za Vaši důvěru a přízeň! S pozdravem Michal & Marek z MámeChuť.

Ovesné mléko, BIO

Tip Vegan Bio
Značka: Berief
54 Kč
Skladem (>10 ks)
Balení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
  • Tento ovesný nápoj (neboli tzv. ovesné mléko) je vyroben z celého bio ovsa a neobsahuje aromata, cholesterol, mléčné bílkoviny a laktózu a obsahuje pouze 1,4 % tuku. Neobsahuje ani žádný přidaný cukr ani jiné sladidlo. I tak má velmi příjemnou nasládlou chuť, kterou mu dodává přírodně fermentovaný oves, kdy se příromné ovesné škroby enzymaticky štěpí na jednoduché cukry. Za sladkost ovesného mléka je zodpovědný stejný proces, který způsobuje sladkost fermentované rýže amazake.

  • Ovesné mléko si zachovává lehounce nahořklou chuť ovsa, která je výraznější při podávání za pokojové teploty. Proto jej podáváme lehce vychlazené. Hodí se také na přípravu ochucených nápojů (vanilkového mléka, mléčně-ovocných koktejlů apod.), ale při kombinaci s kakaem vynikne nahořklá chuť kakaa a ovsa, a proto ji nedoporučujeme. Ovesné mléko používáme i na müsli a cereální snídaně, na přípravu sladkých desertů a na pečení i vaření. Díky své nasládlé chuti se většinou nehodí do slaných pokrmů.

  • Složení: voda, oves* 11 %, slunečnicový olej*, mořská sůl. Suroviny s * pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství.

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Skladování: Po otevření skladujte v ledničce a spotřebujte do 3 - 4 dní.
DE-ÖKO-006/Zemědělská produkce EU

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 ML:
Energetická hodnota 166 kJ/40 kcal
Tuky 1,4 g z toho nasycené mastné kyseliny 0,2 g
Sacharidy 6,0 g z toho cukry 5,2 g
Bílkoviny 0,6 g
Sůl 0,13 g

Doplňkové parametry

Kategorie: Rostlinné a sušené mléko
Země původu: Německo
Značka: Berief

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: