Kokosová mouka
Související produkty
Tapiokový škrob je přírodní extrakt z kořene manioku. Je přirozeně bezlepkový, jemné struktury a neutrální chuti, což z něj dělá skvělou přísadu k mnoha využitím. Je proto...
Kypřící prášek z vinného kamene vzniká přirozeně v sudu, když je víno vystaveno při nižší teplotě. Při použití prášku při pečení vzniká k reakci vinného kamene s jedlou...
Pšeničná bílkovina je v podstatě mouka zbavená škrobu. Čistý pšeničný lepek. Vhodný pro výrobu domácího seitanu - "pšeničné maso" . Pšeničná bílkovina se vyznačuje opravdu...
Pokud si rádi pečete vlastní chléb, určitě musíte vyzkoušet BIO žitný kvásek. Hlavní výhodou je výtečná chuť, kterou díky tomuto kvásku bude Váš chléb mít, a také že kvásek...
Vinný kámen přirozeně vzniká v sudu, když je víno vystaveno nižší teplotě. Při použití dochází pak k reakci vinného kamene s jedlou sodou, díky čemuž je těsto dokonale...
Tato jemně mletá jedlá soda je vhodná pro potravinářské účely a při výrobě nebyly použity sloučeniny hliníku. Používáme ji ke kypření některých těst. V kyselém prostředí se...
Agar se získává z mořské řasy Tengusa a je tak bohatý na živiny, jako ostatní známé řasy. Obsahuje vysoké množství vápníku, železa i jódu.Agar je ve...
Kypřící prášek do pečiva bez obsahu lepku. Při jeho výrobě byly použity suroviny nejvyšších kvalit. Od českého výrobce s dlouholetou tradicí. Kypřící prášek přidáváme do...
Vanilka, kouzelná tropická orchidej, která každé sladké těsto dovede k dokonalosti. Patří neodmyslitelně k Českým Vánocům, které se neodvratně blíží. Možná právě proto působí...
Kuzu je dřevnatá liána. Má svůj původ v Japonských horách. Kuzu se dělá z kořene.Je lehce stravitelný, střeva ho lehce vstřebají. Je vhodný při nachlazení, střevních...
Čokoláda, královna mezi cukrovinkami. Hořká čokoláda je ale nejzdravější variantou, protože obsahuje nejvíce množství kakaa. Napomáhá tvořit endorfiny, které zlepšují naši...
Detailní popis produktu
🌱 Používání:
Kokosová mouka se vyrábí z kokosové dužiny, která se po usušení a vylisování oleje rozemele na jemný prášek. Moučníky z této mouky díky tomu jsou vláčné a nadýchané. Výborné jsou například kokosové palačinky, lívance, koláče, dokonce i cukroví. V nabídce máme také jako skvělou alternativu Mandlová mouka BIO
Pozor si dejte prosím při pečení na 1 šálek klasické mouky je potřeba pouze 1/3 šálku mouky kokosové, má tendenci hodně nasávat tekutiny a zvětšit svůj obsah.
V nabídce máme také jiné zdravé alternativy MOUKY
💚 Zdravotní benefity:
- má vysoký podíl vlákniny a proteinů
- obsahuje minerály
- je skvělou alternativou pro osoby trpící celiakií
- napomáhá k lepšímu trávení
- napomáhá udržovat glykemický index v normě
🌱 Doporučené užívání / dávkování:
Doporučené dávkování není jasně stanovené.
Při použití produktu prosím proto dbejte na Vaši potřebu a intuici.
Pokud si nejste jistí zda je pro Vás produkt vhodný anebo správným dávkováním, prosím obraťte se na svého ošetřujícího lékaře.
🌱 Zajímavosti a historie:
Možná si myslíte, že kokos je ořech, z botanického hlediska se avšak jedná o ovoce (plod peckovice). Zavádějící je také název rostliny, která kokos nese – kokosovník. Tato rostlina roste převážně v tropech, lidově se jí také říká kokosová palma a plody na ní najdeme až na samotném vrcholku.
Kokos je největším semenem na planetě, může dosahovat průměru až 30 cm a vážit až 2 500 gramů. Zajímavostí je, že není známo, odkud přesně kokosová palma pochází. Odborníci se domnívají, že by mohla mít původ na malajském souostroví.
------------------
Naše recepty a články objevíš zde: Recepty / Články
------------------
Pro bio produkt platí naše bio certifikace: CZ-BIO-002
------------------
Výživové hodnoty se mohou u přírodních produktů lišit.
Výživové hodnoty na 100 g výrobku:
Energetická hodnota: 414 kCal
Tuky: 11,40 g
- z toho nenasycené: 10,30 g
Sacharidy: 21,10 g
- z toho cukry: 19 g
Vláknina: 9,9 g
Bílkovina: 17,90 g
Sůl: 0,05 g
Doplňkové parametry
Kategorie: | Mouky |
---|---|
Balení: | dle zvolené varianty (gramáže) |
Složení: | 100 % kokosová mouka BIO |
Země původu: | Filipíny / Polsko |
Značka: | Les fruits du Paradis |
Lněná mouka je přirozeně bezlepková s lehkou oříškovou chutí, která vynikne v každém pečivu ale i ve studených pokrmech. Vyrábí se za studena lisováním lněných semínek, které...
Ječná mouka celozrnná na ty nejbáječnější nadýchané lívance. Ječná mouka celozrnná je nekompromisně nejlepší moukou na lívanečky. Věděly to už naše babičky, protože lívance z ní...
Přirozeně bezlepková jáhlová mouka. Jáhly obsahují poměrně vysoký obsah bílkovin, jsou celozrnné a navíc je to skvělý zdroj vitaminů a minerálů.Použití: Používá...
Banánová mouka ze žlutých banánů? Ano, čtete správně! Tento druh mouky je vyroben ze zralých banánů, které jsou usušeny a následně rozemlety. Nejlepší na ní však je, že se jedná...
Bílá bio mouka na sváteční pečení. Pro běžné pečení doporučujeme používat PRO-BIO mouku chlebovou a celozrnnou, které obsahují hodně vlákniny. Špaldová mouka polohrubá je...
Ovesná mouka je skvělou volbou, pokud vyžadujete bezlepkovou mouku a zároveň chcete produkt s kvalitními výživovými hodnotami. Ovesná mouka se vyznačuje vysokým obsahem...
Pohanková mouka celozrnná je přirozeně bezlepková potravina s významným obsahem vitamínů a prospěšných látek pro lidský organismus. Je vhodná na pečení chleba, rohlíků, koláčů,...
Sójová mouka je zdrojem cenných bílkovin. Soja má vysoký obsah vitamínů B1, B3, lecitin, vápník, hořčík a je zdrojem...
Na výrobu této mouky se používá sušená cizrna. Od běžné mouky ji na první pohled rozeznáte díky nažloutlé barvě. Mouku využijete na pečení, vaření, nebo zahušťování omáček....
Hrachová mouka je velmi dobrým zdrojem vlákniny, sacharidů a antioxidantů. Je vhodná na přípravu hrachové polévky, zahušťování pokrmů a polévek. Lze přidávat do těst na chléb,...
Mandlová mouka je přirozeně bezlepková, nízkosacharidová ale také ji oceníte při redukci váhy a má pozitivní vliv při nemoci diabetes. Vzhledem k tomu, že jsou...
Chlebová mouka pšeničná - skvělý parťák na vaše domácí pečení. Chlebová mouka pšeničná umí dát vašemu pečivu tmavší barvu, pevnější strukturu a...
Konopná mouka z konopných semínek je velmi zajímavá z nutričního hlediska, má vysoký podíl vlákniny a skupin vitamínu B. Její skvělou vlastností je, že v sobě ukrývá...
Hledáte alternativu která je přirozeně bezlepková, hodí se do paleo stravy i sacharidové diety? Tak banánová mouka je pro Vás to pravé! Je velice oblíbeným doplňkem u sportovců...
Kokosová mouka je přirozeně bezlepková a s lehkou vůní kokosu dodá pokrmu nevšední vůni a chuť. Nutriční hodnoty kokosové mouky jsou velice zajímavé, najdete...
Oves je obilí nejbohatší na živiny. Obsahuje fosfor, železo a vitamin B1. Najdeme v něm dvakrát více tzv. zdravého tuku než v pšenici a více lehce stravitelných proteinů a...
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Značka pocházející z Francie, která nabízí široké spektrum BIO produktů velmi vysoké kvality. Značka Les fruits du Paradis si oprávněně stojí za svojí cenou i kvalitou. Nabídka BIO produktů je opravdu pestrá... od bio vloček přes bio sušené ovoce, bio luštěniny, bio zeleninové prášky, bio ořechy, bio mouky, bio kakao až po bio superpotraviny.