Japonský zelený čaj - Gaba Suna
Související produkty
Detailní popis produktu
Příprava čaje:
1. Do konvičky (čajníku) vložíme 5-7 g čaje.
2. Čaj v konvičce následně zalijeme vodou horkou 60-70 ° C a necháme louhovat 1-2 minuty. Čaj je vícenálevový, takže jej lze zalévat opakovaně 4-5 krát.
3. Každý další nálev prodlužte o 30 vteřin až 1 minutu podle chuti.
TIP: Čajové lístky se opakovaně zalévají jen pokud jsou teplé, vychladlé čajové lístky opakovaně nikdy nezaléváme. U určitých velmi chuťově výrazných zelených čajů či čajů s velmi vysokým podílem katechinů se nálevy prodlužují například jen o 10 sekund, jelikož jsou chuťově velmi výrazné. Všechno však záleží na osobní preference.
PROČ PÍT LÍSTKOVÝ ZELENÝ ČAJ?
Zelenému čaji se připisuje celá řada léčivých účinků a na dalekém východě je považován za nápoj dlouhověkosti. Zelený čaj má kromě schopnosti nabít nás energií také množství zdraví prospěšných látek jako antioxidanty, karoten, flavonoidy, polyfenoly, minerály jako hořčík, selen či dokonce vitamíny C, E a B2. Za zmínku určitě stojí i vzácná aminokyselina L-theanin, která se nachází jen v zeleném čaji a podporuje produkci neurotransmiterů dopoaminu a serotoninu v mozku, čímž výrazně ovlivňuje zlepšení naší nálady. Zelený čaj má také protizánětlivý účinek, snižuje hladinu cholesterolu, cukru v krvi, upravuje vysoký krevní tlak, čímž snižuje riziko srdečně-cévních onemocnění. Snižuje riziko vzniku určitých druhů rakoviny a působí preventivně při Alzhemerově chorobě.
ODKUD POCHÁZÍ NÁŠ LÍSTKOVÝ ZELENÝ ČAJ?
Všechny naše listové zelené čaje pocházejí výlučně z Japonska. Japonsko patří dlouhá staletí mezi top producenty zeleného listového čaje a je zárukou nejvyšší možné kvality. Jako obchod se specializujme na prodej jen těch nejkvalitnějších a mnohdy oceňovaných japonských čajů jako Matcha čaj ceremoniální kvality, výběrové Gyokuro nebo vědecké čaje Gaba a Benifuki. Naše čaje pocházejí z nejvychycenějších japonských čajových oblastí a jedná se výlučně o 100% organické produkty.
JAK PŘIPRAVOVAT ZELENÝ LÍSTKOVÝ ČAJ?
Do konvičky (čajníku) vložíme 5-7 g čaje. Čaj v konvičce následně zalijeme vodou horkou 60-70 ° C a necháme louhovat 1-2 minuty. Čaj je vícenálevový, takže jej lze zalévat opakovaně 4-5 krát. Každý další nálev prodlužte o 30 vteřin až 1 minutu podle chuti. Čajové lístky se opakovaně zalévají jen pokud jsou teplé, vychladlé čajové lístky opakovaně nikdy nezaléváme. U určitých velmi chuťově výrazných zelených čajů či čajů s velmi vysokým podílem katechinů se nálevy prodlužují například jen o 10 sekund, jelikož jsou chuťově velmi výrazné. Všechno však záleží na osobní preference.
JAK SKLADOVAT LÍSTKOVÝ ZELENÝ ČAJ?
Listový zelený čaj doporučujeme skladovat bez přístupu kyslíku, vlhka a tepla. Zelený čaj by neměl být také vystavován přímému slunečnímu záření. Ideální způsob uchovávání zeleného čaje je v plechové dóze, kterou dostanete spolu s čajem ve variantě s plechovkou (čaj v plechovce je uzavřen ještě iv ochranném obalu doypack). Druhou možností je nechat čaj v ochranném aluminiovém obalu doypack, který nabízíme jako druhou variantu lístkového čaje. Obal doypack je uzavíratelný aluminiový obal, který zamezuje degradaci čaje a přístupu kyslíku. Vždy je však třeba zkontrolovat, zda je obal správně uzavřen.
JAKÁ JE DOPORUČENA DENNÍ DÁVKA ZELENÉHO ČAJE?
Doporučená denní dávka zeleného čaje se pohybuje v rozmezí 3-5 šálků. Každý zdroj uvádí trochu jiný počet šálků vzhledem k různým faktorům jako velikost čajníku, způsob přípravy atp. Ideální je vícenálevový čaj zalít 5 krát, přičemž délku každého nálevu prodlužujeme o 30 vteřin - 1 minutu. Všechno však záleží na osobní preferenci a různých faktorech jako citlivost na kofein, druh zeleného čaje atp.
JAKOU KVALITU ČAJŮ NABÍZÍME?
Všechny druhy našich listových zelených čajů jsou vysoce kvalitní vícenálevové japonské zelené čaje. Vybrali jsme pro Vás to nejlepší, co Japonsko nabízí. Všechny naše čaje byly pěstovány pod záštitou japonského ekologického zemědělství, což znamená, že jsou 100% organické a při jejich pěstování nebyly použity žádné pesticidy ani chemická hnojiva. Všechny naše čaje dodáváme v aluminiových obalech doypack, které brání přístupu vlhkosti, vzduchu, prachu a jiných látek, čímž zabraňují degradaci čaje. Z toho důvodu si můžete být jisti, že u nás dostanete vždy čerstvý top produkt.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Zelené čaje |
---|---|
Druh čaju: | Camellia sinensis |
Kultivar čajovníkov: | Yakubita |
Kvalita: | Japonský lístkový zelený čaj najvyššej kvality |
Pestovateľská oblasť: | Kawanimani, Miyazaki |
Země původu: | Japonsko |
Značka: | Matcha Day |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Značka Matcha Day pochází ze Slovenska a zaměřuje se na prodej prémiových zelených čajů z Japonska. Matcha Day dováží tyto zelené čaje napřímo z Japonska a zajišťuje, že jejich produkty jsou 100% přírodní, organické a bez přidaných chemických látek. Všechny jejich produkty splňují přísné standardy. Matcha Day garantuje, že kupujete originální japonskou matchu či lístečky zeleného čaje, které je ručně sbíraná a pečlivě zpracovávaná.