Březový xylitol
Související produkty
Pokud si rádi pečete vlastní chléb, určitě musíte vyzkoušet BIO žitný kvásek. Hlavní výhodou je výtečná chuť, kterou díky tomuto kvásku bude Váš chléb mít, a také že kvásek...
Hraška Vanilka je unikátní český výrobek z ryze přírodních surovin. Neobsahuje lepek, cholesterol, glutaman sodný, konzervanty ani barviva. Tato lahodná hrachová směs zvyšuje...
Kukuřičný škrob v BIO kvalitě pro přípravu moučníků a dezertů, k zahuštění krémů, polev, náplní, omáček a polévek. Využijeme ho nejen při vaření, ale i do moučníků a cukroví,...
Pšeničná bílkovina je v podstatě mouka zbavená škrobu. Čistý pšeničný lepek. Vhodný pro výrobu domácího seitanu - "pšeničné maso" . Pšeničná bílkovina se vyznačuje opravdu...
Agar se získává z mořské řasy Tengusa a je tak bohatý na živiny, jako ostatní známé řasy. Obsahuje vysoké množství vápníku, železa i jódu. Agar je ve...
Vanilka, kouzelná tropická orchidej, která každé sladké těsto dovede k dokonalosti. Patří neodmyslitelně k Českým Vánocům, které se neodvratně blíží. Možná právě proto působí...
Vinný kámen přirozeně vzniká v sudu, když je víno vystaveno nižší teplotě. Při použití dochází pak k reakci vinného kamene s jedlou sodou, díky čemuž je těsto dokonale...
Čokoláda, královna mezi cukrovinkami. Hořká čokoláda je ale nejzdravější variantou, protože obsahuje nejvíce množství kakaa. Napomáhá tvořit endorfiny, které zlepšují naši...
Tapiokový škrob je přírodní extrakt z kořene manioku. Je přirozeně bezlepkový, jemné struktury a neutrální chuti, což z něj dělá skvělou přísadu k mnoha využitím. Je proto...
Hraška vychází z rodinné tradice a jde o ryze český produkt. Hraška neobsahuje lepek, žádné konzervanty ani barviva. Zahustit s ní můžete polévky, omáčky, šťávy a další pokrmy....
Tato jemně mletá jedlá soda je vhodná pro potravinářské účely a při výrobě nebyly použity sloučeniny hliníku. Používáme ji ke kypření některých těst. V kyselém prostředí se...
Agar se získává z mořské řasy Tengusa a je tak bohatý na živiny, jako ostatní známé řasy. Obsahuje vysoké množství vápníku, železa i jódu.Agar je ve...
Kypřící prášek z vinného kamene vzniká přirozeně v sudu, když je víno vystaveno při nižší teplotě. Při použití prášku při pečení vzniká k reakci vinného kamene s jedlou...
Detailní popis produktu
🌱 Používání:
Na chuti to ovšem nepoznáte, je nasládlý a osvěžující, chutná velmi podobně jako cukr bílý a neškodí zubům! Naopak má schopnost neutralizovat kyselý zubní plak a pomáhá zuby mineralizovat. V nabídce máme také jiné zdravé cukry například Javorový sirup BIO.
Xylitol se hodí na vaření, pečení a slazení teplých i studených nápojů. Podívejte se na další produkty v sekci Cukry a zdravá sladidla
💚 Zdravotní benefity:
- napomáhá při dietním omezení
- napomáhá k redukci váhy
- má nízký glykemický index
- nepoškozuje zuby, mineralizuje
🌱 Doporučené užívání / dávkování:
Denní doporučené dávkování je cca 50 g na den pro dospělého člověka.
Pokud si nejste jistí, zda je pro Vás produkt vhodný, před užitím se prosím obraťte na svého ošetřujícího lékaře.
🌱 Upozornění:
Nadměrná konzumace může vyvolat projímavé účinky.
Pozor u domácích zvířat! Pro domácí zvířata (psy, králíci, kozy) je xylitol nebezpečný, jelikož vyvolává inzulinovou odpověď a dochází k extrémnímu poklesu hladiny glukózy v krvi. Pokud toto zjistíme stačí podat zvířeti běžný cukr a hladina se normalizuje.
Pokud si nejste jistí, zda je pro Vás produkt vhodný, prosím obraťte se na svého ošetřujícího lékaře před užitím produktu.
🌱 Zajímavosti a historie:
Výroba xylitolu sahá až do roku 1891, kdy se ukázalo, že ve finské bříze se nachází látka s podobnými fyzikálními vlastnostmi, jaké má sacharóza. Ale mezinárodní uznání získal až koncem 60. let, kdy malá skupina vědců z Univerzity Urban zveřejní podrobnou zprávu o zdraví prospěšných vlastnostech onoho xylitolu. Ukazuje se, že tato látka by mohla být účinnou zbraní v boji proti obezitě, diabetu a zubnímu kazu.
------------------
Naše recepty a články objevíš zde: Recepty / Články
------------------
Pro bio produkt platí naše bio certifikace: CZ-BIO-002
------------------
Výživové hodnoty se mohou u přírodních produktů lišit.
Výživové hodnoty na 100 g výrobku:
Energetická hodnota: 1104 kCal
Tuky: 0 g
- z toho nasycené: 0 g
Sacharidy: 99,8 g
- z toho cukry: 0,2 g
Vláknina: 0 g
Bílkovina: 0 g
Sůl: 0 g
Doplňkové parametry
Kategorie: | Cukry a zdravá sladidla |
---|---|
Balení: | dle zvolené varianty (gramáže) |
Složení: | 100 % Xylitol BIO |
Země původu: | Čína |
Značka: | Les fruits du Paradis |
Přírodní třtinový cukr melasový se vyrábí zahušťováním třtinové šťávy, ze které již byla odstraněna část cukru. Má jemné vlhké krystalky a typickou chuť a vůni třtinové melasy....
Je to perfektní alternativa k rafinovanému a třtinovému cukru, protože navíc dodá slazeným potravinám jedinečnou a neopakovatelnou karamelovou chuť. Další z výhod kokosového...
Přírodní třtinový cukr surový má příjemnou typickou chuť a vůni, která lehce připomíná karamel či med. Výborně nahrazuje rafinovaný bílý cukr v jakémkoli pokrmu. Hodí se do...
Datle 100% žádné nevhodné složky navíc! Je vyrobený z mletých sušených bio datlí, které neprošly žádnou jinou úpravou, takže si v sobě zachovává všechny potřebné živiny. Datlový...
Vyrobeno přírodním způsobem. Neobsahuje žádné chemické přísady ani barviva. Ječmenný slad je zdravou náhražkou klasického bílého cukru, který nestimuluje slinivku, tudíž šetří...
Xylitol kukuřičný je zdravé přírodní sladidlo, které je skvělou alternativu oslazení čehokoliv jak při redukční dietě nebo pokud trpíte diabetickým onemocněním. Samozřejmě ale...
Umíte si představit svařené víno nebo třeba všemi milovaný jablkový závin bez skořice? Skořice a cukr když se spojí, tak tu máme báječnou kombinaci která se u Vás doma nikdy...
Rýžový slad: je přírodní sladidlo neobsahuje bílý cukr ani umělá sladidla konzistencí připomíná med Použití: ke slazení, do krémů, dezertů, na pečení a podSložení:...
Tento lahodný přírodní cukr si získá své příznivce nejen svou karamelovou chutí a vůní, ale i minerály, které v něm při šetrném zpracování zůstávají zachovány. Narozdíl od...
Sladká chuť je člověku přirozeně příjemná a cukr je v naší stravě hlavním zdrojem energie. Bio skořicový cukr je kvalitní alternativou běžně dostupného. Jeho hlavní složkou je...
Použití: Sladivost ovocného cukru je o 30 % větší než u řepného cukru. K přímé spotřebě. Složení: krystalická fruktóza.
NatuSweet Stevia je sladidlo přírodního původu, které se získává z listů rostliny Stevia Rebaudiana Bertoni. NatuSweet je ideální alternativa za vysoce kalorické výrobky (např....
BIO Cukr Levandulí Chodouňskou chuťově roztančí nejeden koláč nebo koktejl. Také vaše vánoční cukroví může dostat úplně nový rozměr... Pečte, vařte a užívejte drinky s lahodným...
Toužíte si rozšířit kulinářskou paletu a vyzkoušet nevšední chuť? Tak právě pro Vás je palmový cukr BIO ten pravý! Jeho intenzivní karamelová chuť Vás ohromí. Dokonce je vhodný...
Inulinový prášek je dalším skvělým zdrojem z rostliny agáve. U agáve je velmi známý sirup jehož všestrannost z něj činí jedno z nejvíce oblíbených sladidel vůbec. Inulin je...
Erythritol je varianta náhradního sladidla. Je sladký jako cukr, neobsahuje však téměř žádné kalorie. Má nízký glykemický index a nemá vliv na hladinu inzulinu,...
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Značka pocházející z Francie, která nabízí široké spektrum BIO produktů velmi vysoké kvality. Značka Les fruits du Paradis si oprávněně stojí za svojí cenou i kvalitou. Nabídka BIO produktů je opravdu pestrá... od bio vloček přes bio sušené ovoce, bio luštěniny, bio zeleninové prášky, bio ořechy, bio mouky, bio kakao až po bio superpotraviny.