Žito, BIO

44 Kč 54 Kč 149 Kč 239 Kč 1 099 Kč od 44 Kč
Skladem (>10 ks) Skladem (6 ks) Skladem (>10 ks) Skladem (>10 ks) Skladem (>10 ks) Zvolte variantu
Balení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
  • Ozimé žito je svým složením podobné pšenici. Konzumace žita příznivě působí na pružnost artérií a krevní oběh.

  • Je bohaté na fosfor, hořčík, železo, zinek, selen a jiné stopové prvky. Škrobové částice v žitě jsou dobře obaleny celulózou, díky čemuž je uvolňování molekul glukózy pomalejší. Z toho důvodu žito nezpůsobuje náhlé zvýšení hladiny glukózy v krvi a diabetici ho dobře snášejí. Přestože jsou tyto vlastnosti společným rysem všech obilnin, zdá se, že účinek žita je výraznější. Je to zřejmě dáno vyšším obsahem vitaminu a selenu, kteří působí jako antioxidanty, jakož i obsahem vláken celulózy.

  • Složení: 100 % žito BIO

Detailní informace

Detailní popis produktu

CZ-BIO-002/Zemědělská produkce EU 

Minimální trvanlivost: min 12 měsíců od okamžiku produkce 

Skladování: chladné, tmavé a suché místo (max. 20°C, max, 65 % vlhkost vzduchu)

 

Nutriční hodnoty na 100g výrobku: 

ENERGIE [kJ / kcal]:                                              1348 / 323

TUKY [g]:                                                                 1,7

      z toho NASYCENÉ MASTNÉ KYSELINY [g] :   0,3

SACHARIDY [g]:                                                      60,7

      z toho CUKRY [g]:                                              0,9

VLÁKNINA [g]:                                                         13,2

BÍLKOVINY [g]:                                                         9,5

SŮL [g]:                                                                    0,01

SODÍK [mg]:                                                             4

Nutriční hodnoty se mohou u přírodních produktů lišit. 

Doplňkové parametry

Kategorie: Obiloviny
Země původu: Polsko
Značka: Les fruits du paradis
5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
LL Avatar autora | 13.6.2022
Moc dobrá tyčinka

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: