Dýňová polévka s červenou čočkou
Připravte si tuto barevnou podzimní zdravou polévku, která zahřeje a pohladí na duši.
A kromě toho, je rychlá a jednoduchá.
Co budeme potřebovat?
(4 porce)
• 1 ks menší dýně (hokkaido)
• 120 g červené čočky
• 30 ml dýňového oleje
• 1 ks cibule
• 3 stroužky česneku
• 1 PL kari koření
•1 ks čerstvého zázvoru (cca 3 cm)
• k dochucení (sůl, pepř, chilli)
• dýňová semínka
Jak budeme postupovat?
● Dýni vydlabeme, oloupeme a pokrájíme na menší kostičky.
● Čočku propláchneme pod tekoucí vodou.
● Na oleji osmahneme na drobno nasekanou cibuli a později přidáme prolisovaný česnek, zázvor, kari a chvíli restujeme.
● Pak do hrnce vložíme dýni a červenou čočku, zalijeme vodou nebo zeleninovým vývarem, přikryjeme a vaříme na mírném ohni 30 minut.
● Když jsou dýně a čočka rozvařené, rozmixujeme polévku ponorným mixérem na krém, ještě minutu povaříme a dochutíme, solí, pepřem a podle chuti přidáme i chilli. V talíři dozdobíme dýňovými semínky a můžeme podávat.
Dobrou chuť!