Oleje
- olej je tajný klíč k harmonii v kuchyni. Dodává pokrmům sametovou hebkost, zvýrazňuje vůni, propojuje chutě a dokáže z obyčejného receptu vytvořit lákavou kompozici, která potěší všechny smysly a zanechá vzpomínku na skutečný kulinářský zážitek. Nejen, že má spoustu využití při Vaření, dokonale se hodí i k Pečení. Nahradit jej můžete i Přepuštěným máslem. TIP od MámeChuť: Banán BIO prášek (mouka) - MámeChuť.
Řazení produktů
Výpis produktů
Výborný na vaření, pečení i do studené kuchyně, neoxiduje a je stabilní i při vysokých teplotách. Jedna surovina, nekonečné možnosti. Smaž, peč, mixuj nebo tvoř –...
Konopný olej se získává lisováním za studena ze semen technického konopí (Cannabis sativa L.), které neobsahuje psychoaktivní látky jako THC. RAW kvalita znamená, že při...
lněný olej je jeden z nejzdravějších rostlinných olejů. Vyrábí se lisováním semen lnu setého (Linum usitatissimum), což je nenápadná, ale velmi užitečná rostlina pěstovaná i v...
Pochutnejte si na extra virgin Kokosovému oleji, který je získaný z tropických ostrovů Filipín. Raw Bio Kokosový olej má máslovou strukturu a mírně nasládlou chuť. Kromě bohaté...
Dýňový olej RAW se získává lisováním za studena ze semínek olejnatých dýní. Nejčastěji jde o tzv. štěrbinovou dýni (Cucurbita pepo var. styriaca), jejíž semínka nemají tvrdou...
Slunečnicový olej RAW je za studena lisovaný olej ze semen slunečnice roční (Helianthus annuus), pěstované i v Česku. RAW kvalita znamená, že se lisuje při teplotě do 40 °C, bez...
Makový olej se získává lisováním semen máku setého (Papaver somniferum) – většinou jde o modrý mák, který je běžně pěstovaný i v České republice - patří k tradičním plodinám....
Tento olej je za studena lisovaný olej ze semen řepky olejky (Brassica napus), pěstované i v České republice. Na rozdíl od běžného rafinovaného oleje z obchodu je RAW...
Doplněk stravy. Grepový olej blahodárně působí na stav kůže, vhodné je použití např. při akné, oparu, lišeji a lupénce. 🌱 Hlavní ingredience: extrakt ze semen...
Ovládací prvky výpisu
Oleje jsou základní surovinou, která dodává jídlům harmonii, sametovou konzistenci a výraznou vůni. Vyrábějí se lisováním plodů, semen či ořechů a díky šetrným metodám, jako je studený lis, si uchovávají přirozenou kvalitu i charakteristické aroma. V kuchyni nacházejí uplatnění při vaření, smažení, pečení, dušení i restování, kde zajišťují potřebnou šťavnatost a zvýrazňují chuť jednotlivých složek. Rostlinné oleje se hodí také do studených receptů, salátů, marinád a omáček, kterým propůjčují lehkost i hloubku. Každý druh má unikátní vlastnosti, díky nimž se stává inspirací pro nové kombinace i tradiční kuchyni. Oleje spojují přírodní původ, jemnost i univerzálnost a dokáží z obyčejného receptu vytvořit kulinářský zážitek. Při jejich použití se kuchyně mění v prostor plný vůní, kde každá kapka hraje svou důležitou roli.