Mandlové plátky, BIO
Související produkty
Detailní popis produktu
Minimální trvanlivost: min 12 měsíců od datumu výrobySkladování: chladné, tmavé a suché místo (max. 20°C, max. 65% vlhkost vzduchu)
- I po malé hrsti mandlí byste se měli cítit opravdu nasyceni, takže se tím výrazně sníží možnost konzumace nezdravých a nic nepřinášejících pochutin, jako jsou různé sušenky, bonbóny nebo buchty. Ale samozřejmě, i při konzumaci mandlí byste si měli dávat pozor. A to především na celkové množství konzumovaných mandlí za den. A to především z důvodů jejich poměrně vysoké kalorické hodnoty. Snažte se omezit celkovou spotřebu na asi dvě hrstí mandlí denně, tj. cca 40-50g.
Zdravotní aspekty:
- mandle prokazatelně snižují špatný cholesterol
- slouží k prevenci rakoviny tlustého střeva a rakoviny prsu
- obecně jsou mandle velmi dobrým antioxidantem
- zlepšuje výkon mozku
- stabilizují hladinu cukru v krvi
- posilují kosterní systém a zuby (vápník a fosfor)
- mandle jsou kvalitním zdrojem energie (tj. energie, která vás dokáže zasytit, dodá vám vitaminy, minerály, zdravé tuky, vlákninu apod.)
- mandle snižují hladinu cukru v krvi a glykemický index potravin
- jsou vhodné i pro těhotné ženy
- díky vápníku a hořčíku mají vliv na sílu a kvalitu vlasů, nehtů a zesílení kosterního sytému, mohou sloužit jako prevence křečí
- obsahují slušné procento bílkovin, což je makronutrient, který je základním aspektem dobře sestaveného jídelníčku a okolo nich skládáme další dva: tuky a sacharidy
Nutriční hodnoty na 100g výrobku | |
ENERGIE [kJ / kcal] | 2610/631 |
TUKY [g] | 55,8 |
z toho NASYCENÉ MASTNÉ KYSELINY [g] | 3,7 |
SACHARIDY [g] | 7,1 |
z toho CUKRY [g] | 3,8 |
VLÁKNINA [g] | 7 |
BÍLKOVINY [g] | 21,7 |
SŮL [g] | 0,013 |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Ořechy a ořechová jádra |
---|---|
Země původu: | Španělsko |
Značka: | Les fruits du paradis |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat hodnocení
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.