Agávový sirup BIO světlý
Související produkty
Přírodní třtinový cukr surový má příjemnou typickou chuť a vůni, která lehce připomíná karamel či med. Výborně nahrazuje rafinovaný bílý cukr v jakémkoli pokrmu. Hodí se do...
BIO Cukr Levandulí Chodouňskou chuťově roztančí nejeden koláč nebo koktejl. Také vaše vánoční cukroví může dostat úplně nový rozměr... Pečte, vařte a užívejte drinky s lahodným...
Březový xylitol je vhodný při redukční dietě a je i velmi oblíbený u diabetiků, má nízký glykémický index. Je to 100% přírodní sladidlo. Je skvělým pomocníkem v domácnosti tam,...
Rýžový slad: je přírodní sladidlo neobsahuje bílý cukr ani umělá sladidla konzistencí připomíná med Použití: ke slazení, do krémů, dezertů, na pečení a podSložení:...
Xylitol kukuřičný je zdravé přírodní sladidlo, které je skvělou alternativu oslazení čehokoliv jak při redukční dietě nebo pokud trpíte diabetickým onemocněním. Samozřejmě ale...
Je to perfektní alternativa k rafinovanému a třtinovému cukru, protože navíc dodá slazeným potravinám jedinečnou a neopakovatelnou karamelovou chuť. Další z výhod kokosového...
Datle 100% žádné nevhodné složky navíc! Je vyrobený z mletých sušených bio datlí, které neprošly žádnou jinou úpravou, takže si v sobě zachovává všechny potřebné živiny. Datlový...
Přírodní třtinový cukr melasový se vyrábí zahušťováním třtinové šťávy, ze které již byla odstraněna část cukru. Má jemné vlhké krystalky a typickou chuť a vůni třtinové melasy....
Umíte si představit svařené víno nebo třeba všemi milovaný jablkový závin bez skořice? Skořice a cukr když se spojí, tak tu máme báječnou kombinaci která se u Vás doma nikdy...
Toužíte si rozšířit kulinářskou paletu a vyzkoušet nevšední chuť? Tak právě pro Vás je palmový cukr BIO ten pravý! Jeho intenzivní karamelová chuť Vás ohromí. Dokonce je vhodný...
Vaše smysly budou jako v ráji, když ucítíte vanilku, která pozitivně působí na psychickou pohodu! Vanilkový cukr je směs cukru a vanilky. Pravý vanilkový cukr obsahuje...
Sušená třtinová šťáva panela je vlastně přírodní třtinový cukr, získávaný původním způsobem bez odstranění melasy. Šťáva vytékající během drcení třtinových stvolů je zahušťována...
Výborný do pečení sladkých pokrmů, jako přídavek do kaší nebo snídaňových směsí. Citrón má nádhernou vůni i chuť a má povzbuzující účinky. Díky němu oživíte a ozvláštníte každý...
Sladká chuť je člověku přirozeně příjemná a často je oblíbená hlavně u dětí. BIO vanilkový cukr je kvalitní alternativou běžně dostupného. Neobsahuje syntetické aroma, ale...
Použití: Sladivost ovocného cukru je o 30 % větší než u řepného cukru. K přímé spotřebě. Složení: krystalická fruktóza.
Vyrobeno přírodním způsobem. Neobsahuje žádné chemické přísady ani barviva. Ječmenný slad je zdravou náhražkou klasického bílého cukru, který nestimuluje slinivku, tudíž šetří...
Detailní popis produktu
🌱 Používání:
Sirup se snadno rozpouští ve studených i teplých tekutinách, proto je skvělým sladidlem pro všechny druhy nápojů, jako je čaj, ledový čaj a dokonce i nápoje s kávou. Kromě šťávy se z agáve, která se přeměňuje na sirup se také získává látka známá pod názvem inulín. Svými vlastnostmi připomíná rozpustnou vlákninu, která nám napomáhá k lepšímu trávení, správnému fungování střev a napomáhá k podpoře prevence řady chorob.
Pro výrobu sirupu se obvykle používají zralé rostliny, které jsou staré alespoň 7 let 10 let a ty vykvetou pouze jednou. Jádro agáve se lisuje, aby se získala šťáva. Šťáva je poté jemně filtrována a zahřívána, aby vznikl hustý sirup. Odhaduje se, že z přibližně 6 kg, lze získat kilo sirupu z agáve. V nabídce máme také také další skvělé sirupy.
Úspěšně jej můžete zařadit všude tam, kde chcete jídlu dodat intenzivní sladkou chuť: do ovesné kaše, jogurtu nebo cereálií a také k dezertům, jako jsou palačinky a vdolky. Do salátů a omáček. Vynikající je také v omáčkách pro saláty - zeleninové i ovocné a všech druhů omáček přidávaných k masu a drůbeži. Při pečení může být používán jako přísada do koláčů a sušenek (kromě křehkých sušenek).
V nabídce máme také skvělý sirup na slazení Javorový sirup BIO
💚 Zdravotní benefity:
- může napomáhat k lepší imunitě
- napomáhá k lepšímu trávení
- je velmi sladký a je alternativou k medu či cukru
- má nízký glykemický index
- obsahuje vysoký podíl vlákniny
🌱 Doporučené užívání / dávkování:
Doporučená denní dávka není jasně stanovená.
Pokud si nejste jistí zda je pro Vás produkt vhodný, prosím obraťte se na svého ošetřujícího lékaře.
Při pečení. Na jednu šálek bílého cukru použijte 1/3 až 2/3 šálku sirupu z agávy a snižte množství ostatních tekutin o 1/4 až 1/3 šálku.
🌱 Upozornění:
Jelikož je sirup velmi sladký jeho nadměrná konzumace může vést k zhoršení stavu zubů, zvýšení váhy a také zhoršení diabetu.
🌱 Zajímavosti a historie:
I když se agáve mylně zaměňuje za kaktus, ve skutečnosti patří do rodiny k liliím a chřestu. V tropických a subtropických oblastech obou Amerik najdeme velké množství druhů agáve. Všechny mají mohutné, tučné a ostnité listy, v nichž rostlina v horkém a suchém podnebí ukládá velké množství vody. Agáve roste velmi pomalu a jenom jednou vykvete.
Jakmile semena dozrají, rostlina odumře. Lýko se tradičně užívá k výrobě sisalových provazů, listy k pálení tequily a mezcalu.Některé druhy se průmyslově zpracovávají. Z agáve sisalové se vyrábí textilní vlákno sisal, které se používá na šňůry, lana, koberce, ale i luxusní dámské klobouky a čelenky.
------------------
Naše recepty a články objevíš zde: Recepty / Články
------------------
Pro bio produkt platí naše bio certifikace: CZ-BIO-002
------------------
Výživové hodnoty se mohou u přírodních produktů lišit.
Výživové hodnoty na 100 g výrobku:
Energetická hodnota: 1238 kCal
Tuky: 0 g
- z toho nasycené: 0 g
Sacharidy: 71 g
- z toho cukry: 69 g
Vláknina: 5,8 g
Bílkovina: 0 g
Sůl: 0,05 g
Doplňkové parametry
Kategorie: | Sirupy |
---|---|
Balení: | dle zvolené varianty (gramáže) |
Složení: | 100 % agáve sirup BIO |
Země původu: | Mexiko |
Značka: | Les fruits du Paradis |
Javorový sirup BIO je přírodní cukr který dokonce napomáhá s hubnutím! Javorový sirup nezvyšuje inzulín a krevní tlak tak rychle jako obyčejný cukr a med. Je 100 % přírodní a...
Pěkně zralé maliny, výtažek z hřebíčku a ibišek. Složení: cukr, malinový rozvar 50% (voda, maliny 33%, ibišek, hřebíček), kyselina citrónová
Vykouzlete si indický národní nápoj jednoduše u vás doma! Základem je Chai polibek černého čaje se skořicí, hřebíčkem, zázvorem i badyánem. Sirup zalijte studeným nebo horkým...
V hlavní roli tohoto kořeněného sirupu září Zlatý kurkumový sen doplněný kapkou citronu a slazený hruškovým koncentrátem. At’ už v horké variantě jako punč nebo v ledové jako...
Původně jsme chtěli vyrobit slivovici, ale švestka se skořicí a muškátovým oříškem je přeci jen lepší.
Nápojový koncentrát. Skvělá kombinace a pokud vám nestačí, přidejte trošku bílého rumu, dolijte sodou. Složení: cukr, meruňková šťáva 35%, vodní výluh z květů...
Sirup s karamelovou příchutí pro přípravu ochucených kávových nápojů v teplé i chlazené variantě.Espresso je jen jedno, ale variant, jak ho pít, je nespočet. Nezáleží na tom,...
Meduňkový sirup se pyšní nejen výbornou chutí, ale může vám pomoci i se zvládáním stresu nebo k lepšímu spánku. Meduňka je totiž bylinka známá především díky jejím uklidňujícím...
Sladká malinová chuť proměňuje tento sirup v opravdový požitek. S tímto sirupem z jablečné a malinové šťávy připravíte osvěžující nápoj pro děti a okouzlíte s ním každou...
Pomeranč k létu patří a nejen k němu. Sirup obsahuje pomerančovou i mandarinkovou šťávu. Složení: cukr, pomerančová a mandarinková šťáva min. 20%, výtažek z květů...
Trocha exotiky v jedné lahvi. Složení: cukr, voda, mango min. 15 %, maracua min. 10 %, voda, kyselina citrónová
Vláknina je důležitá složka potravy, kterou ale naše tělo obtížně tráví. Rozlišujeme dva druhy vlákniny: rozpustnou a nerozpustnou. Z velké části je rozpustná vláknina při...
Ruční výroba. Na 1 litr výluhu je použito 100 g bylinek.Suroviny (bylinky) pocházejí z certifikované přírodní zahrady v Moravském krasu.Šetrná pasterizace - max. 80...
Nápojový koncentrát. Takhle voní těšení se na prázdniny. Složení: cukr, jahodová šťáva 35%, voda, citronová šťáva, balzamico ocet.
Jablečný sirup s vánočním kořením vás mile překvapí svou výbornou chutí s jemným tónem vánočního koření. Sirup zalijte horkou vodou v daném poměru a už jen vychutnávejte....
V obchodě sice může být problém sehnat zralé mango, ale u nás to rozhodně neplatí. Tenhle sirup má v sobě tolik dužiny, že si na ni pochutnáš v každém doušku. Doporučené ředění...
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Značka pocházející z Francie, která nabízí široké spektrum BIO produktů velmi vysoké kvality. Značka Les fruits du Paradis si oprávněně stojí za svojí cenou i kvalitou. Nabídka BIO produktů je opravdu pestrá... od bio vloček přes bio sušené ovoce, bio luštěniny, bio zeleninové prášky, bio ořechy, bio mouky, bio kakao až po bio superpotraviny.