Sójová mouka - odtučněná, hladká
Související produkty

Bramborové vločky jsou velmi šikovným pomocníkem při přípravě bramborové kaše, knedlíků, halušek, kroket, placek, k zahušťování pokrmů nebo obalování. Vločky nasypte do vroucí...

Agar se získává z mořské řasy Tengusa a je tak bohatý na živiny, jako ostatní známé řasy. Obsahuje vysoké množství vápníku, železa i jódu. Agar je ve...

Máte rádi husté omáčky a polévky, ale už vás nebaví zahuštování klasickou jíškou nebo hledáte bezlepkovou náhradu? Zkuste Hrašku, které se skvěle hodí nejen na zahušťování, ale...

Vyzkoušejte BIO kypřící prášek do pečiva od českého výrobce s dlouholetou tradicí. Neobsahuje lepek ani fosfáty a je vyroben ze surovin té nejvyšší kvality. Díky tomuto prášku...

Kukuřičný škrob v BIO kvalitě pro přípravu moučníků a dezertů, k zahuštění krémů, polev, náplní, omáček a polévek. Využijeme ho nejen při vaření, ale i do moučníků a cukroví,...

Agar se získává z mořské řasy Tengusa a je tak bohatý na živiny, jako ostatní známé řasy. Obsahuje vysoké množství vápníku, železa i jódu.Agar je ve...

Kypřící prášek z vinného kamene vzniká přirozeně v sudu, když je víno vystaveno při nižší teplotě. Při použití prášku při pečení vzniká k reakci vinného kamene s jedlou...

Pšeničná bílkovina často označována jako pšeničný lepek je přírodní bílkovina, jež se získává z pšeničné mouky. Při procesu výroby se z mouky odstraní většina škrobu a...

Žitný kvásek je nepostradatelnou surovinou při pečení domácího žitného chleba, kterému dodá jedinečnou chuť, vůni a strukturu. Neváhejte si upéct skvělý chléb z pohodlí domova,...

Přírodní vanilkový extrakt je získáván extrakcí a bez námahy s ním vyčarujete dezerty s hřejivým aromatem vanilkových lusků. Ať už vsadíte na poctivou vanilkovou zmrzlinu,...

Hraška Vanilka je unikátní český výrobek z ryze přírodních surovin. Neobsahuje lepek, cholesterol, glutaman sodný, konzervanty ani barviva. Tato lahodná hrachová směs zvyšuje...

Tato jedlá soda je skvělá na kypření některých druhů těst, při její výrobě nebyly použity žádné slouženiny hliníku, což zaručuje její čistotu a vysokou kvalitu a navíc je i...

Tapiokový škrob je přírodní extrakt z kořene manioku. Je přirozeně bezlepkový, jemné struktury a neutrální chuti, což z něj dělá skvělou přísadu k mnoha využitím. Je proto...

Čokoláda, královna mezi cukrovinkami. Hořká čokoláda je ale nejzdravější variantou, protože obsahuje nejvíce množství kakaa. Napomáhá tvořit endorfiny, které zlepšují naši...

Kuzu je dřevnatá liána. Má svůj původ v Japonských horách. Kuzu se dělá z kořene.Je lehce stravitelný, střeva ho lehce vstřebají. Je vhodný při nachlazení, střevních...

Vanilka, kouzelná tropická orchidej, která každé sladké těsto dovede k dokonalosti. Patří neodmyslitelně k Českým Vánocům, které se neodvratně blíží. Možná právě proto působí...
Detailní popis produktu
🌱 Používání:
Sójová mouka se využívá především jako doplněk k běžné mouce, obsahující lepek, např. pšeničné nebo semolinové, pečivo díky ní získá na vláčnosti a jemně oříškové chuti. Může se použít také do veganských receptů, k zahušťování omáček a polévek nebo na přípravu domáciho pečiva.
💚 Zdravotní benefity:
- obsahuje velké množství bílkovin
- může přispívat k udržení zdravé hladiny cholesterolu
- je vhodná pro celiaky
🌱 Zajímavosti a historie:
Sójové boby se v Číně pěstovaly již před více než 4000 lety, kde byly považovány za posvátnou plodinu. V dnešní době je sója brána jako jedna ze základních surovin veganské a vegetariánské kuchyně.
Pokud jste fanoušky sóji, vyzkoušet můžete také BIO sójové boby nebo vločky.
------------------
Naše recepty a články objevíš zde: Recepty / Články
------------------
Pro bio produkt platí naše bio certifikace: CZ-BIO-002
------------------
Výživové hodnoty se mohou u přírodních produktů lišit.
Výživové hodnoty na 100 g výrobku:
Energetická hodnota: 356 kCal
Tuky: 8,0 g
- z toho nasycené: 1,60 g
Sacharidy: 14,00 g
- z toho cukry: 6,20 g
Bílkovina: 49,60 g
Sůl: <0,01 g
Doplňkové parametry
Kategorie: | Mouky |
---|---|
Hmotnost: | 0.3 kg |
Balení: | 300 g |
Složení: | 100 % sojové boby |
Země původu: | Česká republika |
Značka: | Natural Jihlava |

Sójová mouka je zdrojem cenných bílkovin. Soja má vysoký obsah vitamínů B1, B3, lecitin, vápník, hořčík a je zdrojem...

Objevte tradiční žitnou BIO mouku, která v sobě ukrývá více, než jen základ pro pečení. Díky šetrnému mletí, při kterém je zachována část obalu zrna a klíčku, tato mouka...

Banánová mouka ze žlutých banánů? Ano, čtete správně! Tento druh mouky je vyroben ze zralých banánů, které jsou usušeny a následně rozemlety. Nejlepší na ní však je, že se jedná...

Pohanková mouka je přirozeně bezlepková potravina s významným obsahem vitamínů a prospěšných látek pro lidský organismus. V kuchyni má široké použití. Je vhodná na pečení...

Konopná mouka z konopných semínek je velmi zajímavá z nutričního hlediska, má vysoký podíl vlákniny a skupin vitamínu B. Její skvělou vlastností je, že v sobě ukrývá...

Kokosová mouka je přirozeně bezlepková a s lehkou vůní kokosu dodá pokrmu nevšední vůni a chuť. Nutriční hodnoty kokosové mouky jsou velice zajímavé, najdete...

Čiroková mouka má docela neutrální chuť, lehce nasládlou a mírně oříškovou, ne ale tak silně jako například mouka pohanková. Nebojte se s čirokovou moukou experimentovat. Můžete...

Pohanková mouka celozrnná je přirozeně bezlepková potravina s významným obsahem vitamínů a prospěšných látek pro lidský organismus. Je vhodná na pečení chleba, rohlíků, koláčů,...

Cizrna patří k nejlépe stravitelným luštěninám. Je bohatá na komplexní sacharidy, vlákninu a má vysoký obsah rostlinných bílkovin. Zasytí tak na dlouhou dobu. Je prospěšná také...

Špalda je celkem zapomenutý druh rozpadavé pšenice, který byl odsunut kvůli vyšším výnosům jiných druhů. Jedná se o velmi odolnou a nenáročnou rostlinu. Kromě mouky se z ní...

Špaldová mouka chlebová od opravdových mistrů. Špaldová mouka chlebová zpestří vaše těsta na chléb, housky, bagety, rohlíky, buchty i pizzy. My ji pro vás meleme v našem...

Lupinová mouka hladká je velmi žádaná. Emulgační vlastnosti mouky částečně nahrazují vaječné žloutky. Lupinová mouka je bezlepková a proto vhodná pro výživu celiaků.Boby lupiny...

Přirozeně bezlepková jáhlová mouka. Jáhly obsahují poměrně vysoký obsah bílkovin, jsou celozrnné a navíc je to skvělý zdroj vitaminů a minerálů.Použití: Používá...

Kukuřičná mouka má široké spektrum použití. V mezinárodní kuchyni se z kukuřičné mouky připravují mexické placky, tortilly nebo americký chléb. Je vhodná pro přípravu...

Chlebová mouka pšeničná - skvělý parťák na vaše domácí pečení. Chlebová mouka pšeničná umí dát vašemu...
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Natural Jihlava je česká značka, která sídlí v Jihlavě a specializuje se na výrobu a distribuci zdravých potravin. Založena byla s cílem přinést na trh potraviny, které nebyly na konci minulého režimu snadno dostupné. Dnes má ve svém sortimentu více než 10 000 produktů zaměřených na makrobiotickou, racionální a bezlepkovou stravu, což ocení jak lidé s dietními omezeními, tak ti, kteří preferují zdravý životní styl.