Mandlová mouka BIO
Související produkty
Tato jemně mletá jedlá soda je vhodná pro potravinářské účely a při výrobě nebyly použity sloučeniny hliníku. Používáme ji ke kypření některých těst. V kyselém prostředí se...
Hraška Vanilka je unikátní český výrobek z ryze přírodních surovin. Neobsahuje lepek, cholesterol, glutaman sodný, konzervanty ani barviva. Tato lahodná hrachová směs zvyšuje...
Bramborové vločky jsou velmi šikovným pomocníkem při přípravě bramborové kaše, knedlíků, halušek, kroket, placek, k zahušťování pokrmů nebo obalování. Vločky nasypte do vroucí...
Vanilka, kouzelná tropická orchidej, která každé sladké těsto dovede k dokonalosti. Patří neodmyslitelně k Českým Vánocům, které se neodvratně blíží. Možná právě proto působí...
Kukuřičný škrob v BIO kvalitě pro přípravu moučníků a dezertů, k zahuštění krémů, polev, náplní, omáček a polévek. Využijeme ho nejen při vaření, ale i do moučníků a cukroví,...
Sypká směs na přípravu perníků bez fosfátů a v BIO kvalitě. Ještě lepší chuť Vašich perníků. Vyvážená kombinace šetrných kypřidel s BIO...
Vinný kámen přirozeně vzniká v sudu, když je víno vystaveno nižší teplotě. Při použití dochází pak k reakci vinného kamene s jedlou sodou, díky čemuž je těsto...
Čokoládové pecičky jsou vynikající do sušenek, bábovek a korpusů i ke zdobení dortů a desertů. Po upečení drží tvar a dodají těstu božskou čokoládovou chuť. Je jasnou...
Pokud jste milovníkem marmelád, můžete se radovat. Již dávno odzvonilo nezdravému zahušťování. Vyzkoušejte přírodní, zdravé zahušťování a své marmelády povyšte na další úroveň!...
Pšeničná bílkovina je v podstatě mouka zbavená škrobu. Čistý pšeničný lepek. Vhodný pro výrobu domácího seitanu - "pšeničné maso" . Pšeničná bílkovina se vyznačuje opravdu...
Hraška vychází z rodinné tradice a jde o ryze český produkt. Hraška neobsahuje lepek, žádné konzervanty ani barviva. Zahustit s ní můžete polévky, omáčky, šťávy a další pokrmy....
Pokud si rádi pečete vlastní chléb, určitě musíte vyzkoušet BIO žitný kvásek. Hlavní výhodou je výtečná chuť, kterou díky tomuto kvásku bude Váš chléb mít, a také že kvásek...
Agar se získává z mořské řasy Tengusa a je tak bohatý na živiny, jako ostatní známé řasy. Obsahuje vysoké množství vápníku, železa i jódu.Agar je ve...
Vinný kámen přirozeně vzniká v sudu, když je víno vystaveno nižší teplotě. Při použití dochází pak k reakci vinného kamene s jedlou sodou, díky čemuž je těsto dokonale...
Škrob obsahuje velké množství sacharidů a bílkovin. Je vhodný také pro celiaky a jiné alergiky, protože je přirozeně bezlepkový a neobsahuje žádné alergeny. Ocení jej i vegani,...
Detailní popis produktu
🌱 Používání:
Mandlová mouka je vyrobená pouze z mandlí. Používá se zejména při pečení dortů a různých dezertů a je z ní možné vyrobit také například makronky a mandlové mléko nebo nahradit klasickou mouku. Její oříšková chuť, lahodná a nevšední je skvělá zejména i ve studené kuchyni.
Můžete si z ní vyrobit prakticky cokoliv - dezerty, slané pokrmy nebo dokonce i mandlové mléko.
Zmínili jsme, že je také hojně vyhledávaná a doporučovaná pro osoby trpící s onemocněním diabetes. Proč je vhodná pro diabetiky? Pravidelná konzumace může až vést ke snížení výskytu diabetu či může napomáhat předcházet ischemické chorobě srdeční.
V nabídce máme také Banánová mouka BIO (ze zralých banánů)
💚 Zdravotní benefity:
- je vhodná pro celiaky
- je skvělým zdrojem antioxidantů a minerálů
- napomáhá s redukcí cukru
- je vhodná při dietě
- je bohatá na vlákninu a bílkoviny
- zasytí
🌱 Doporučené užívání / dávkování:
Doporučená denní dávka není stanovená. Prosím užívejte produkt pro Vaši potřebu dle intuice a preferencí.
Pokud si nejste jistí, zda je pro Vás produkt vhodný, před užitím se prosím poraďte se svým ošetřujícím lékařem.
🌱 Zajímavosti a historie:
Oblíbenou moukou je právě mandlová při výrobě makronek. V benátských klášterech se kdysi pekly malé cukrovinky, v té době ještě neplněné mandlové sněhové pusinky. A ani název makronky v té době ještě nenesly. Až v polovině 16. století makronky dostala na francouzský královský dvůr italská šlechtična Kateřina Medičejská. Až ve dvacátých letech 20. století se v jedné pařížské kavárně konečně objevují mandlové makronky slepované a plněné.
------------------
Naše recepty a články objevíš zde: Recepty / Články
------------------
Pro bio produkt platí naše bio certifikace: CZ-BIO-002
------------------
Výživové hodnoty se mohou u přírodních produktů lišit.
Výživové hodnoty na 100 g výrobku:
Energetická hodnota: 2564 kCal
Tuky: 52,5 g
- z toho nenasycené: 4 g
Sacharidy: 8,8 g
- z toho cukry: 4,6 g
Vláknina: 9,9 g
Bílkovina: 21,4 g
Sůl: 0,048 g
Doplňkové parametry
Kategorie: | Mouky |
---|---|
Balení: | dle zvolené varianty (gramáže) |
Složení: | 100 % mandlová mouka BIO |
Země původu: | Španělsko |
Značka: | Les fruits du Paradis |
Pohanka použitá na tuto mouku je loupaná mechanicky, čímž si zachovává cenné živiny. Má výborné pojící vlastnosti, díky kterým se hodí jako příměs do chlebových těst, na...
Pohanková mouka celozrnná je přirozeně bezlepková potravina s významným obsahem vitamínů a prospěšných látek pro lidský organismus. Je vhodná na pečení chleba, rohlíků, koláčů,...
Bílá bio mouka na sváteční pečení. Pro běžné pečení doporučujeme používat PRO-BIO mouku chlebovou a celozrnnou, které obsahují hodně vlákniny. Pšeničná mouka...
Lněná mouka je přirozeně bezlepková s lehkou oříškovou chutí, která vynikne v každém pečivu ale i ve studených pokrmech. Vyrábí se za studena lisováním lněných semínek, které...
Sójová mouka je zdrojem cenných bílkovin. Sójová mouka neobsahuje lepek, v receptech na přípravu pečiva je proto třeba používat ji pouze jako doplňující mouku k mouce obsahující...
Lupinová mouka hladká je velmi žádaná. Emulgační vlastnosti mouky částečně nahrazují vaječné žloutky. Lupinová mouka je bezlepková a proto vhodná pro výživu celiaků.Boby lupiny...
Chlebová mouka pšeničná - skvělý parťák na vaše domácí pečení. Chlebová mouka pšeničná umí dát vašemu...
Bílá bio mouka na sváteční pečení. Pro běžné pečení doporučujeme používat PRO-BIO mouku chlebovou a celozrnnou, které obsahují hodně vlákniny. Špaldová mouka polohrubá je...
Mouka která je vhodná pro diabetiky a také pro toho, kdo chce snížit svoji váhu? Tak to je přesně pro Vás. Kaštanová mouka má nasládlou chuť, příjemnou vůni a tím pádem se stává...
Bezlepková mouka Nomix je určena ke každodennímu použití v kuchyni. Byla vyvinuta tak, aby se svými vlastnostmi co nejvíce podobala mouce pšeničné. Pro svou univerzálnost ji lze...
Černušková mouka je vytvořena z mletých ze semen černušky seté (Nigella sativa), známé také jako černý kmín. Tato semena mají silnou, výraznou chuť a jsou známá svými...
Banánová mouka ze žlutých banánů? Ano, čtete správně! Tento druh mouky je vyroben ze zralých banánů, které jsou usušeny a následně rozemlety. Nejlepší na ní však je, že se jedná...
Pohanková mouka je přirozeně bezlepková potravina s významným obsahem vitamínů a prospěšných látek pro lidský organismus. V kuchyni má široké použití. Je vhodná na pečení...
Chlebová mouka osahuje část obalu zrna a klíčku. Na chlebové mouky vybíráme zrna s nejlepší pekařskou kvalitou. Při mletí zachováváme část obalu zrna a klíčku, a...
Ovesná mouka je skvělou volbou, pokud vyžadujete bezlepkovou mouku a zároveň chcete produkt s kvalitními výživovými hodnotami. Ovesná mouka se vyznačuje vysokým obsahem...
Špalda je celkem zapomenutý druh rozpadavé pšenice, který byl odsunut kvůli vyšším výnosům jiných druhů. Jedná se o velmi odolnou a nenáročnou rostlinu. Kromě mouky se z ní...
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Značka pocházející z Francie, která nabízí široké spektrum BIO produktů velmi vysoké kvality. Značka Les fruits du Paradis si oprávněně stojí za svojí cenou i kvalitou. Nabídka BIO produktů je opravdu pestrá... od bio vloček přes bio sušené ovoce, bio luštěniny, bio zeleninové prášky, bio ořechy, bio mouky, bio kakao až po bio superpotraviny.