Kokosová mouka BIO
Související produkty
Vinný kámen přirozeně vzniká v sudu, když je víno vystaveno nižší teplotě. Při použití dochází pak k reakci vinného kamene s jedlou sodou, díky čemuž je těsto dokonale...
Pokud jste milovníkem marmelád, můžete se radovat. Již dávno odzvonilo nezdravému zahušťování. Vyzkoušejte přírodní, zdravé zahušťování a své marmelády povyšte na další úroveň!...
Hraška Vanilka je unikátní český výrobek z ryze přírodních surovin. Neobsahuje lepek, cholesterol, glutaman sodný, konzervanty ani barviva. Tato lahodná hrachová směs zvyšuje...
Kypřící prášek z vinného kamene vzniká přirozeně v sudu, když je víno vystaveno při nižší teplotě. Při použití prášku při pečení vzniká k reakci vinného kamene s jedlou...
Vanilka, kouzelná tropická orchidej, která každé sladké těsto dovede k dokonalosti. Patří neodmyslitelně k Českým Vánocům, které se neodvratně blíží. Možná právě proto působí...
Sypká směs na přípravu perníků bez fosfátů a v BIO kvalitě. Ještě lepší chuť Vašich perníků. Vyvážená kombinace šetrných kypřidel s BIO...
Agar se získává z mořské řasy Tengusa a je tak bohatý na živiny, jako ostatní známé řasy. Obsahuje vysoké množství vápníku, železa i jódu.Agar je ve...
Čokoláda, královna mezi cukrovinkami. Hořká čokoláda je ale nejzdravější variantou, protože obsahuje nejvíce množství kakaa. Napomáhá tvořit endorfiny, které zlepšují naši...
Pokud si rádi pečete vlastní chléb, určitě musíte vyzkoušet BIO žitný kvásek. Hlavní výhodou je výtečná chuť, kterou díky tomuto kvásku bude Váš chléb mít, a také že kvásek...
Tapiokový škrob je přírodní extrakt z kořene manioku. Je přirozeně bezlepkový, jemné struktury a neutrální chuti, což z něj dělá skvělou přísadu k mnoha využitím. Je proto...
Pšeničná bílkovina je v podstatě mouka zbavená škrobu. Čistý pšeničný lepek. Vhodný pro výrobu domácího seitanu - "pšeničné maso" . Pšeničná bílkovina se vyznačuje opravdu...
Tato jemně mletá jedlá soda je vhodná pro potravinářské účely a při výrobě nebyly použity sloučeniny hliníku. Používáme ji ke kypření některých těst. V kyselém prostředí se...
Hraška vychází z rodinné tradice a jde o ryze český produkt. Hraška neobsahuje lepek, žádné konzervanty ani barviva. Zahustit s ní můžete polévky, omáčky, šťávy a další pokrmy....
Detailní popis produktu
🌱 Používání:
Kokosová mouka se vyrábí z kokosové dužiny, která se po usušení a vylisování oleje rozemele na jemný prášek. Moučníky z této mouky díky tomu jsou vláčné a nadýchané. Výborné jsou například kokosové palačinky, lívance, koláče, dokonce i cukroví. V nabídce máme také jako skvělou alternativu Mandlová mouka BIO
Pozor si dejte prosím při pečení na 1 šálek klasické mouky je potřeba pouze 1/3 šálku mouky kokosové, má tendenci hodně nasávat tekutiny a zvětšit svůj obsah.
V nabídce máme také jiné zdravé alternativy MOUKY
💚 Zdravotní benefity:
- má vysoký podíl vlákniny a proteinů
- obsahuje minerály
- je skvělou alternativou pro osoby trpící celiakií
- napomáhá k lepšímu trávení
- napomáhá udržovat glykemický index v normě
🌱 Doporučené užívání / dávkování:
Doporučené dávkování není jasně stanovené.
Při použití produktu prosím proto dbejte na Vaši potřebu a intuici.
Pokud si nejste jistí zda je pro Vás produkt vhodný anebo správným dávkováním, prosím obraťte se na svého ošetřujícího lékaře.
🌱 Zajímavosti a historie:
Možná si myslíte, že kokos je ořech, z botanického hlediska se avšak jedná o ovoce (plod peckovice). Zavádějící je také název rostliny, která kokos nese – kokosovník. Tato rostlina roste převážně v tropech, lidově se jí také říká kokosová palma a plody na ní najdeme až na samotném vrcholku.
Kokos je největším semenem na planetě, může dosahovat průměru až 30 cm a vážit až 2 500 gramů. Zajímavostí je, že není známo, odkud přesně kokosová palma pochází. Odborníci se domnívají, že by mohla mít původ na malajském souostroví.
------------------
Naše recepty a články objevíš zde: Recepty / Články
------------------
Pro bio produkt platí naše bio certifikace: CZ-BIO-002
------------------
Výživové hodnoty se mohou u přírodních produktů lišit.
Výživové hodnoty na 100 g výrobku:
Energetická hodnota: 1305 kCal
Tuky: 12,8 g
- z toho nenasycené: 11,9 g
Sacharidy: 17,5 g
- z toho cukry: 16,5 g
Vláknina: 30,5 g
Bílkovina: 16,5 g
Sůl: 0,325 g
Doplňkové parametry
Kategorie: | Mouky |
---|---|
Země původu: | Srí Lanka |
Značka: | Les fruits du Paradis |
Hrachová mouka je velmi dobrým zdrojem vlákniny, sacharidů a antioxidantů. Je vhodná na přípravu hrachové polévky, zahušťování pokrmů a polévek. Lze přidávat do těst na chléb,...
Kukuřičná mouka má široké spektrum použití. V mezinárodní kuchyni se z kukuřičné mouky připravují mexické placky, tortilly nebo americký chléb. Je vhodná pro přípravu...
Sójová mouka je zdrojem cenných bílkovin. Soja má vysoký obsah vitamínů B1, B3, lecitin, vápník, hořčík a je zdrojem...
Oves je obilí nejbohatší na živiny. Obsahuje fosfor, železo a vitamin B1. Najdeme v něm dvakrát více tzv. zdravého tuku než v pšenici a více lehce stravitelných proteinů a...
Špalda je celkem zapomenutý druh rozpadavé pšenice, který byl odsunut kvůli vyšším výnosům jiných druhů. Jedná se o velmi odolnou a nenáročnou rostlinu. Kromě mouky se z ní...
Konopná mouka z konopných semínek je velmi zajímavá z nutričního hlediska, má vysoký podíl vlákniny a skupin vitamínu B. Její skvělou vlastností je, že v sobě ukrývá...
Ovesná mouka zbavená lepku. Obsahuje fosfor, železo a vitamin B1. Najdeme v ní dvakrát více tzv. zdravého tuku než v pšenici a více lehce stavitelných proteinů a sacharidů,...
Hledáte mouku, která má neutrální chuť a v jejím užití se meze nekladou? Tak manioková mouka nebo přezdívaná Cassava mouka je právě pro Vás! Známá je především tím, že je jako...
Na výrobu této mouky se používá sušená cizrna. Od běžné mouky ji na první pohled rozeznáte díky nažloutlé barvě. Mouku využijete na pečení, vaření, nebo zahušťování omáček....
Čiroková mouka má docela neutrální chuť, lehce nasládlou a mírně oříškovou, ne ale tak silně jako například mouka pohanková. Nebojte se s čirokovou moukou experimentovat. Můžete...
Kokosová mouka je přirozeně bezlepková a s lehkou vůní kokosu dodá pokrmu nevšední vůni a chuť. Nutriční hodnoty kokosové mouky jsou velice zajímavé, najdete zde vlákninu,...
Pohanka použitá na tuto mouku je loupaná mechanicky, čímž si zachovává cenné živiny. Má výborné pojící vlastnosti, díky kterým se hodí jako příměs do chlebových těst, na...
Černušková mouka je vytvořena z mletých ze semen černušky seté (Nigella sativa), známé také jako černý kmín. Tato semena mají silnou, výraznou chuť a jsou známá svými...
Lněná mouka je přirozeně bezlepková s lehkou oříškovou chutí, která vynikne v každém pečivu ale i ve studených pokrmech. Vyrábí se za studena lisováním lněných semínek, které...
Pohanková mouka je přirozeně bezlepková potravina s významným obsahem vitamínů a prospěšných látek pro lidský organismus. V kuchyni má široké použití. Je vhodná na pečení...
Mouka která je vhodná pro diabetiky a také pro toho, kdo chce snížit svoji váhu? Tak to je přesně pro Vás. Kaštanová mouka má nasládlou chuť, příjemnou vůni a tím pádem se stává...
Pečení je radost!
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Značka pocházející z Francie, která nabízí široké spektrum BIO produktů velmi vysoké kvality. Značka Les fruits du Paradis si oprávněně stojí za svojí cenou i kvalitou. Nabídka BIO produktů je opravdu pestrá... od bio vloček přes bio sušené ovoce, bio luštěniny, bio zeleninové prášky, bio ořechy, bio mouky, bio kakao až po bio superpotraviny.