** Balíkovna za 39 Kč ** Exkluzivní sleva 34 % na 🌰 kešu ořechy, natural, W320 od značky MámeChuť. 🌰

Himalájská sůl, černá - Kala namak

Akce Vegan SCD Bez lepku
75 Kč –10 %
himalajska-sul-cerna-kala-namak
75 Kč –10 % 67 Kč 268 Kč / 1 kg
Skladem (5 ks)
  • Je to sůl vytěžená v sopečných oblastech Pákistánu, která má vyšší podíl minerálních látek než klasická jídelní sůl, Obsah NaCl cca 92 %. Kala Namak se sice v češtině říká černá sůl, ale černá zdaleka není. Toto exotické dochucovadlo je bohatá směs minerálů s vysokým obsahem železa a dalších prvků, které soli dávají spíš temně rudou a šedou barvu.

  • Tato sůl obsahuje důležité minerály, které lidské tělo potřebuje. Sůl obsahuje hlavně vápník, hořčík a železo. Tato sůl není nijak chemicky upravována či čistěna a neosahuje žádné přidané látky (např. jód). Napomáhá při trávení těžkých jídel, při nadýmání a čistění trávicího traktu a při pálení žáhy.

  • Podle ájurvédských lékařů je Kala Namak nejvíce prospěšnou formou soli, protože na rozdíl od obyčejné soli nezvyšuje obsah sodíku v krvi. Právě proto tito učenci doporučují černou sůl lidem, kteří mají vysoký tlak, nebo těm, kteří mají dietu s nízkým množstvím soli.

  • Složení: krystalická sůl s minerály

Detailní informace

Dopravné
Dopravné od 69 Kč
Výdejní místa či na adresu.
Dáreček k nákupu nad 800 Kč
Dáreček k nákupu
Slevová kartička + prémiové BIO datle.
Garance kvality surovin
Garance kvality
Vše osobně kontrolujeme.
Bohatý výběr produktů
Bohatý výběr
Máme 1.100+ bio/nebio produktů.

Detailní popis produktu

Použití: k ochucování teplých i studených pokrmů a nápojů. Pro svou výraznou chuť po vajíčkách nelze použít jako běžná jídelní sůl. Zvláště vhodné do jídel kde nevadí její vaječná chuť.

Nutriční hodnoty ve 100g
Energie: 0 kcal / 0 kJ;
Tuky: 0 g;
Sacharidy: 0 g;
Vláknina: 0 g;
Bílkoviny: 0g;
Sůl: 100g.

Doplňkové parametry

Kategorie: Koření a sůl
Hmotnost: 0.25 kg
Země původu: Pákistán
Značka: Natural Jihlava
Balení: 250 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: