Jáhly BIO - 3 kg
Související produkty

Fazole pinto patří mezi nejrozšířenější druhy fazolí v Severní a Střední Americe. Mají příjemně máslovou chuť, moučnou konzistenci a po uvaření získávají typicky světle růžovou...

Fazole Adzuki jsou drobné, červenohnědé luštěniny s lehce nasládlou chutí a jemnou texturou. V BIO kvalitě bez příměsí nabízejí čistou chuť a možnost využití v tradiční i...

Loupaná červená čočka v BIO kvalitě je oblíbená pro svou jemnou chuť, rychlou přípravu a univerzální využití. Skvělá do polévek, kaší i orientální kuchyně. 🌱 Hlavní...

Červená neloupaná čočka má sytě červenohnědou barvu, pevnější slupku a po uvaření si udržuje tvar a strukturu. Chuť je zemitější a výraznější než u loupané varianty. V kuchyni...

Velká, sytě zbarvená semena s jemně zemitou chutí. Tradiční luštěnina vhodná pro vaření, pečení i mletí – čistá a přirozená surovina bez příměsí. 🌱 Hlavní ingredience: bob...

Bob obecný koňský, známý také jako vikev, je tradiční luštěnina s jemnou chutí a vysokou sytivostí. Skvěle se hodí k přípravě polévek, kaší, pomazánek i jako příloha. Před...

💚 Informace k 26.2.2025 💚 Velmi se Vám omlouváme, avšak dosavadní popisek jsme museli odstranit. ** Pracujeme na novém popisku ** Důvodem je nařízení Evropského...

Cizrna v bio kvalitě s velikostí zrna 7–8 mm má světlou barvu, pevnou strukturu a jemně oříškovou chuť. Je jednou z nejpoužívanějších luštěnin v kuchyních celého světa. Vhodná...

Bez slupky, půlená a s rychlou dobou varu – ideální do teplé kuchyně i pro ty, kdo běžné luštěniny hůře tráví. BIO kvalita bez kompromisů. 🌱 Hlavní ingredience: červená...

Fazole Adzuki v BIO kvalitě jsou drobné, červenohnědé fazole s jemnou, lehce oříškovou a nasládlou chutí. V asijské i evropské kuchyni se používají do slaných i sladkých pokrmů...

Bílé fazole v BIO kvalitě jsou poctivá surovina, která by neměla chybět v žádné spíži. Jsou neutrální chuti, krémové konzistence a výborně vstřebávají chutě bylinek, zeleniny i...

Žlutý půlený hrách má světle žlutou barvu, je loupaný, půlený a díky tomu velmi rychle změkne. Po uvaření má jemnou, krémovou konzistenci a zemitou chuť. Výborně se hodí do...

Červená loupaná čočka má oranžovo-červenou barvu, je drobná, nenáročná na přípravu a po uvaření se rozvaří do jemné kašovité konzistence. Má lehce nasládlou chuť a je ideální do...

Černá fazole není jen obyčejná luštěnina – je to základní surovina, která nese bohatou chuť, historii a kulturní odkaz. Ve své čisté BIO kvalitě a 100% složení je tato fazole...

Žlutý hrách má světlou barvu, kulatý tvar a sytou, lehce moučnatou konzistenci po uvaření. Chuť je přirozeně zemitá a výrazná, díky čemuž se hodí do polévek, kaší, pyré,...

Fazole mungo jsou zelená semínka s hladkým povrchem a jemnou, lehce oříškovou chutí, která otevírají široké možnosti použití – od tradičních pokrmů až po moderní kuchyni...
Detailní popis produktu
🌱 Zajímavosti: jáhly byly po staletí běžnou součástí jídelníčku ve střední Evropě, než je postupně vytlačily rýže a pšenice. Dnes se vrací do kuchyně díky své všestrannosti a snadné přípravě.
🌱 Více podobných produktů nalezneš v kategorii: Vaření a pečení / Obiloviny
------------------
Naše recepty a články objevíš zde: Recepty / Články
------------------
Pro BIO produkt platí naše BIO certifikace: CZ-BIO-002
------------------
Výživové hodnoty se mohou u přírodních produktů lišit.
Výživové hodnoty na 100 g výrobku:
Energetická hodnota: 1522 kJ /359 kCal
Tuky: 2,5 g
- z toho nasycené mastné kyseliny: 0,22 g
Sacharidy: 71,6 g
- z toho cukry: 0 g
Vláknina: 1,2 g
Bílkoviny: 11,9 g
Sůl: 0 g

Jemně mletá a přesto plná poctivého obilného charakteru – právě taková je tato krupice, která v sobě spojuje tradici, jednoduchost a všestrannost. Díky celozrnnému zpracování si...

Jednozrnka je prastará forma pšenice s drobnějšími, světle hnědými zrny a jemně oříškovou, lehce nasládlou chutí. Po uvaření si zachovává příjemně pevnou strukturu a je vhodná...

BIO kukuřice s vysokou pukavostí, která se po zahřátí mění na nadýchané křupavé kousky. Skvělá volba pro domácí výrobu popcornu bez přidaných látek. 🌱 Hlavní...

Celá zrna BIO ovsa v jejich přirozené podobě – bez pluch, s jemnou oříškovou chutí a širokým využitím v teplé i studené kuchyni. 🌱 Hlavní ingredience: oves bezpluchý...

V jednoduchosti se skrývá krása – a v případě špaldových otrub BIO také přirozená chuť, poctivost a hluboký vztah k půdě. Tyto otruby vznikají při mletí celého zrna špaldy, a...

Neloupaná pohanka v bio kvalitě má přirozeně zemitou chuť a pevnou strukturu, díky které je vhodná k vaření, pečení i klíčení. Výborně se hodí jako příloha, do kaší, polévek i...

Tento čistý, přírodní produkt z 100% loupaného ječmene v BIO kvalitě je jako stvořený pro ty, kteří hledají cestu zpět k poctivým surovinám, jaké znaly už naše babičky. ...

Bulgur v medium zrnitosti je všestranná surovina s jemně oříškovou chutí a sypkou strukturou. Díky předvaření a nahrubo drceným zrnům je jeho příprava rychlá a jednoduchá –...

Pšeničné otruby jsou nenápadnou, ale mimořádně užitečnou surovinou, která si znovu získává své místo v kuchyni všech, kdo dávají přednost přirozenosti, jednoduchosti a...

Loupaná špalda má světle hnědá zrna, která si po uvaření zachovávají pevnější strukturu a jemně oříškovou chuť. Je ideální jako příloha, do polévek, salátů, rizot, karbanátků...

Dvouzrnka je prastará forma pšenice, pěstovaná už před 10 000 lety – je předchůdcem dnešní šlechtěné pšenice. V BIO kvalitě pochází z ekologického zemědělství bez...

Pohanka lámanka je tradiční surovina české i východoevropské kuchyně, která vzniká mechanickým nadrcením pohankových krupek. Díky své jemnější struktuře se rychle vaří a snadno...

Pohanka kroupa je tradiční a přirozeně bezlepková potravina, vhodná jako příloha, základ salátů, polévek nebo kaší. Rychle se připravuje a má výraznou, lehce oříškovou chuť. 🌱...

Jsou drobná, lehká a mají jemně oříškovou chuť. Skvěle se hodí do kaší, pečení, na zahušťování polévek i jako bezlepková alternativa obilovin. 🌱 Hlavní...

Bulgur je předvařená a nalámaná celozrnná pšenice, která má světle béžovou barvu, sypkou strukturu a jemně oříškovou chuť. Díky své jednoduché přípravě a univerzálnímu využití...

Pufovaný amarant je lehký a nadýchaný výrobek, který vzniká šetrným zahřátím zrn amarantu. Má jemně oříškovou chuť a křupavou konzistenci. Využijete ho do jogurtu, kaší, müsli,...
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Začátky mají kořeny již v 90. letech, kdy se dvojice přátel Ing. Martin Hutař a Ing. Karel Matěj rozhodla podnikat v oboru biopotravin a založili malou firmu s cílem uživit sebe a své první tři zaměstnance. Jak sami říkají, "trochu se jim to vymklo z rukou“. V nabídce PROBIO naleznete základní biopotraviny – od obilovin, mouk, luštěnin, těstovin, mlýnských produktů či olejů až po pochutiny, jako jsou sušenky, rychlé směsi, čokolády, vína či káva. V sortimentu máme přes 400 bezlepkových produktů. Své výrobky dodáváme na trh pod značkou PRO-BIO.
Výrobce: PRO-BIO, obchodní společnost s r.o., Lipová 40, 788 32 Staré Město, okr. Šumperk