Hořká čokoláda BIO, pecičky
Související produkty
Hledáte mouku, která má neutrální chuť a v jejím užití se meze nekladou? Tak manioková mouka nebo přezdívaná Cassava mouka je právě pro Vás! Známá je především tím, že je jako...
Ovesná mouka je skvělou volbou, pokud vyžadujete bezlepkovou mouku a zároveň chcete produkt s kvalitními výživovými hodnotami. Ovesná mouka se vyznačuje vysokým obsahem...
Čiroková mouka má docela neutrální chuť, lehce nasládlou a mírně oříškovou, ne ale tak silně jako například mouka pohanková. Nebojte se s čirokovou moukou experimentovat. Můžete...
Konopná mouka z konopných semínek je velmi zajímavá z nutričního hlediska, má vysoký podíl vlákniny a skupin vitamínu B. Její skvělou vlastností je, že v sobě ukrývá...
Pohanková mouka celozrnná je přirozeně bezlepková potravina s významným obsahem vitamínů a prospěšných látek pro lidský organismus. Je vhodná na pečení chleba, rohlíků, koláčů,...
Černušková mouka je vytvořena z mletých ze semen černušky seté (Nigella sativa), známé také jako černý kmín. Tato semena mají silnou, výraznou chuť a jsou známá svými...
Kokosová mouka je přirozeně bezlepková a s lehkou vůní kokosu dodá pokrmu nevšední vůni a chuť. Nutriční hodnoty kokosové mouky jsou velice zajímavé, najdete zde vlákninu,...
Chlebová mouka osahuje část obalu zrna a klíčku. Na chlebové mouky vybíráme zrna s nejlepší pekařskou kvalitou. Při mletí zachováváme část obalu zrna a klíčku, a...
Lněná mouka je přirozeně bezlepková s lehkou oříškovou chutí, která vynikne v každém pečivu ale i ve studených pokrmech. Vyrábí se za studena lisováním lněných semínek, které...
Špaldová mouka chlebová od opravdových mistrů. Špaldová mouka chlebová zpestří vaše těsta na chléb, housky, bagety, rohlíky, buchty i pizzy. My ji pro vás meleme v našem...
Mouka která je vhodná pro diabetiky a také pro toho, kdo chce snížit svoji váhu? Tak to je přesně pro Vás. Kaštanová mouka má nasládlou chuť, příjemnou vůni a tím pádem se stává...
Oves je obilí nejbohatší na živiny. Obsahuje fosfor, železo a vitamin B1. Najdeme v něm dvakrát více tzv. zdravého tuku než v pšenici a více lehce stravitelných proteinů a...
Kokosová mouka je přirozeně bezlepková a s lehkou vůní kokosu dodá pokrmu nevšední vůni a chuť. Nutriční hodnoty kokosové mouky jsou velice zajímavé, najdete...
Kukuřičná mouka má široké spektrum použití. V mezinárodní kuchyni se z kukuřičné mouky připravují mexické placky, tortilly nebo americký chléb. Je vhodná pro přípravu...
Pohanka použitá na tuto mouku je loupaná mechanicky, čímž si zachovává cenné živiny. Má výborné pojící vlastnosti, díky kterým se hodí jako příměs do chlebových těst, na...
Ovesná mouka zbavená lepku. Obsahuje fosfor, železo a vitamin B1. Najdeme v ní dvakrát více tzv. zdravého tuku než v pšenici a více lehce stavitelných proteinů a sacharidů,...
Detailní popis produktu
🌱 Používání:
Čokoláda je v každé domácnosti a především v kuchyni jako doma už několik desítek let. Lze ji použít do jakéhokoliv sladkého pečení, ozvláštnění dezertů i nápojů. Hojně je využívaná v kosmetice. V nabídce máme také další skvělé zdravé doplňky k pečení.
Kakao, které je základem čokolády také napomáhá ke zlepšení prokrvení mozku a zlepšení jeho funkci. Hořká čokoláda je též bohatá na minerály a to hořčík, mangan, měď, železo a fosfor.
V nabídce máme také Kakaový prášek BIO & RAW
💚 Zdravotní benefity:
- napomáhá k zlepšení mozkové činnosti
- napomáhá k lepší náladě
- obsahuje minerály
- může napomáhat proti oxidačnímu stresu a stárnutí
- navozuje pocit sytosti
🌱 Doporučené užívání / dávkování:
Doporučená denní dávka není pevně stanovena.
Pokud nevíte zda je pro Vás produkt vhodný, prosím obraťte se na svého ošetřujícího lékaře.
🌱 Zajímavosti a historie:
Věděli jste, že čokoláda byla kdysi předepisována i pro léčebné účely? Postoje k čokoládě se v průběhu času měnily. Podle církve bylo pití čokolády znehodnocením náboženského půstu, což se změnilo v roce 1662, kdy kardinál Brancaccio uznal, že pití čokolády není překážkou v půstu.
Do té doby měli obyvatelé Evropy možnost si tuto pochoutku vychutnávat pouze při léčebném procesu. Za tento přístup může Hyppokrato-galenický přístup k léčbě. Tento přístup silně ovlivnil lékařskou vědu během 17. a 18. století. Dříve předepsal doktor studené látky namáčené do čokolády při kašli nebo bolesti břicha.
------------------
Naše recepty a články objevíš zde: Recepty / Články
------------------
Pro bio produkt platí naše bio certifikace: CZ-BIO-002
------------------
Výživové hodnoty se mohou u přírodních produktů lišit.
Výživové hodnoty na 100 g výrobku:
Energetická hodnota: 2401 kCal
Tuky: 42 g
- z toho nasycené: 26 g
Sacharidy: 36 g
- z toho cukry: 30 g
Vláknina: 12 g
Bílkovina: 7 g
Sůl: 0 g
Doplňkové parametry
Kategorie: | Pečení |
---|---|
Balení: | dle zvolené varianty (gramáže) |
Složení: | 54 % kakaová hmota BIO, 30 % třtinový cukr BIO, 16 % kakaové máslo BIO |
Země původu: | Německo |
Značka: | Les fruits du Paradis |
Hraška vychází z rodinné tradice a jde o ryze český produkt. Hraška neobsahuje lepek, žádné konzervanty ani barviva. Zahustit s ní můžete polévky, omáčky, šťávy a další pokrmy....
Hraška Vanilka je unikátní český výrobek z ryze přírodních surovin. Neobsahuje lepek, cholesterol, glutaman sodný, konzervanty ani barviva. Tato lahodná hrachová směs zvyšuje...
Pokud jste milovníkem marmelád, můžete se radovat. Již dávno odzvonilo nezdravému zahušťování. Vyzkoušejte přírodní, zdravé zahušťování a své marmelády povyšte na další úroveň!...
Tato jemně mletá jedlá soda je vhodná pro potravinářské účely a při výrobě nebyly použity sloučeniny hliníku. Používáme ji ke kypření některých těst. V kyselém prostředí se...
Vanilka, kouzelná tropická orchidej, která každé sladké těsto dovede k dokonalosti. Patří neodmyslitelně k Českým Vánocům, které se neodvratně blíží. Možná právě proto působí...
Pokud si rádi pečete vlastní chléb, určitě musíte vyzkoušet BIO žitný kvásek. Hlavní výhodou je výtečná chuť, kterou díky tomuto kvásku bude Váš chléb mít, a také že kvásek...
Tapiokový škrob je přírodní extrakt z kořene manioku. Je přirozeně bezlepkový, jemné struktury a neutrální chuti, což z něj dělá skvělou přísadu k mnoha využitím. Je proto...
Pšeničná bílkovina je v podstatě mouka zbavená škrobu. Čistý pšeničný lepek. Vhodný pro výrobu domácího seitanu - "pšeničné maso" . Pšeničná bílkovina se vyznačuje opravdu...
Agar se získává z mořské řasy Tengusa a je tak bohatý na živiny, jako ostatní známé řasy. Obsahuje vysoké množství vápníku, železa i jódu.Agar je ve...
Vinný kámen přirozeně vzniká v sudu, když je víno vystaveno nižší teplotě. Při použití dochází pak k reakci vinného kamene s jedlou sodou, díky čemuž je těsto dokonale...
Kypřící prášek z vinného kamene vzniká přirozeně v sudu, když je víno vystaveno při nižší teplotě. Při použití prášku při pečení vzniká k reakci vinného kamene s jedlou...
Sypká směs na přípravu perníků bez fosfátů a v BIO kvalitě. Ještě lepší chuť Vašich perníků. Vyvážená kombinace šetrných kypřidel s BIO...
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Značka pocházející z Francie, která nabízí široké spektrum BIO produktů velmi vysoké kvality. Značka Les fruits du Paradis si oprávněně stojí za svojí cenou i kvalitou. Nabídka BIO produktů je opravdu pestrá... od bio vloček přes bio sušené ovoce, bio luštěniny, bio zeleninové prášky, bio ořechy, bio mouky, bio kakao až po bio superpotraviny.