Pšenice červená, BIO

Novinka Vegan Bio
Značka: PRO-BIO
34 Kč
Skladem (> 10 ks)
  • Červená pšenice je jeden z původních druhů obilovin. Její červená, až nahnědlá barva je způsobena přirozeným  obsahem flavonoidů (katechinu a taninu) a antokyanů. Antokyan je přírodní barvivo, významný antioxidant s pozitivním vlivem na lidské zdraví. Červená pšenice má vysoký obsah vlákniny a bílkovin.

  • Jak na červenou pšenici v kuchyni? Po uvaření lze červenou pšenici využít do salátů, polévek, zapékaných pokrmů, jako přílohu, apod. Pro ještě lepší stravitelnost namočte pšenici na 12-24 hodin do osolené vody s 2 lžícemi jablečného octa. Nádobu uzavřete. Tím pšenici "nafermentujete" a zlepšíte vstřebávání všech živin. Po namletí se pšenice hodí na pečení chleba, výrobu těstovin, pečení sušenek, placek apod. Pro přípravu tradičního kynutého pečiva se doporučuje kombinace s běžnou pšeničnou moukou. Pšenice je vhodná také na klíčení a svou barevností oživí každý pokrm.

  • Složení: 100 % pšenice červená BIO

Detailní informace

Detailní popis produktu

Skladování: Skladujte v suchu při teplotě do 25 °C.

Průměrné výživové údaje ve 100 g
Energie:1410 kJ / 337 kcal
Tuky:1,2 g z toho nasycené nemastné kyseliny:0,2 g
Sacharidy:64,2 g z toho cukry:1,3 g
Vláknina:10,9 g
Bílkoviny:10,8 g
Sůl:0,01 g

Doplňkové parametry

Kategorie: Obiloviny
Hmotnost: 0.5 kg
Země původu: Česká republika
Značka: PRO-BIO
Balení: 500 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení