Pohanka BIO, loupaná
Související produkty
Objevte kouzlo červené čočky BIO, která si vás získá nejen díky rychlé přípravě, ale i nepřeberným množstvím použití u vás v kuchyni. Je ideální luštěninou pro všechny, kteří...
Bílé fazolky mají jemnou chuť a představují tak velmi univerzální luštěninu. Skvěle se hodí do salátů, polévek, omáček i jako výživná příloha. Obsahují velké...
Fazolky jsou červeno-hnědé barvy a mají nasládlou ořechovou chuť. Fazole adzuki mají vysoký obsah vlákniny a bílkovin. Jsou ideální jako alternativa pro...
Jedná se o luštěninu, která dosud není v naší kuchyni zdaleka využívána tak, jak si zasluhuje. Z botanického hlediska patří mezi dužinaté lusky, které jsou dlouhé asi 15 – 25 cm...
Černá fazole má lesklou černou barvu a hustou masitou strukturu. Původ má v latinskoamerické kuchyni, kdy nejznámější je asi mexické burrito. Pro své výživné...
Fazole Kidney je větší, má červenou až hnědou barvu a po uvaření do měkka získávají jemně nasládlou chuť. Jsou oblíbené hlavně u fanoušků...
Výborná jako příloha, skvělá i do salátů. Drží svůj tvar je vždy k nakousnutí. Má výraznou chuť. Při vaření si udržuje tvar, proto je vhodná jako příloha nebo do salátů. Před...
Vše totiž záleží na tom, jak se hnědou čočkou naložíte. Sama o sobě má totiž skvělé vlastnosti - nejenže obsahuje velké množství bílkovin, vlákniny,...
Černá fazole má lesklou černou barvu a hustou masitou strukturu. Původ má v latinskoamerické kuchyni, kdy nejznámější je asi mexické burrito. Pro své výživné...
Co klíčí, to roste! Co roste, to potřebuje sílu a mnoho živin. Právě ty síly jsou aktivovány namáčením zelených fazolek, které Vás v jedné hrstce denně zasytí a tím se...
Sójové boby obsahují velké množství bílkovin a jsou výborným zdrojem vlákniny, minerálů a vitamínů. Ze sóji se vyrábí různé produkty jako jsou tofu, sójová omáčka, sójové maso...
Čočka červená má ve skutečnosti oranžovou barvu a vařením se překvapivě mění na žlutou. To však nemá žádný vliv na její výživné složení. Navíc je ze všech...
Detailní popis produktu
🌱 Používání:
Pohanka je nejoblíbenější ve východní Evropě a Asii, kde je základem pro různé druhy jídel, hlavně večeře. Plody pohanky mají v kuchyni všestranné využití. Jí se s masem a zeleninou jako alternativa k rýži nebo bramborám. Slouží také jako základ pro přípravu hlavních jídel.
Pohanka se nejčastěji podává k dušené drůbeži a masu a polévá se různými druhy omáček. Lze z něj připravit i zeleninové saláty, ale i masové a vegetariánské řízky a dokonce i chleba. Nahlédněte na další skvělý produkt v naší nabídce jáhly BIO.
Pohanka přirozeně neobsahuje lepek, takže ji mohou bez obav konzumovat i lidé s celiakií. Pohanka může být dobrou náhradou pšenice, ovsa, žita a ječmene při bezlepkové dietě. V nabídce máme také další skvělé obiloviny.
💚 Zdravotní benefity:
- napomáhá k lepšímu trávení
- může napomáhat k lepšímu stavu střev
- obsahuje mnoho rostlinných bílkovin, vlákniny a minerálů
- je přirozeně bezlepková a její užití v kuchyni je široké
- navozuje pocit sytosti
🌱 Doporučené užívání / dávkování:
Doporučená denní dávka není jasně stanovená, prosím pokud si nejste jistí, zda je pro Vás produkt vhodný, obraťte se na svého ošetřujícího lékaře.
🌱 Zajímavosti a historie:
Pohanka patří do čeledi Polygonaceae, což znamená, že je spíše příbuzná rebarboře a šťovíku než tradičním obilovinám, a proto se často označuje jako pseudo cereálie. Květy pohanky jsou malé, bílé a velmi aromatické.
Z nich se vyvinou plody, které jsou velikostí podobné zrnům pšenice a každý z nich má jedinečný trojúhelníkový tvar. Aby bylo ovoce poživatelné, musí být odstraněn jeho vnější obal. Již od 10. do 13. století byla hojně pěstována v Číně, odkud se ve 14. a 15. století rozšířila do Evropy a Ruska a v 17. století byla zavlečena do Spojených států Nizozemci.
Mezi největší producenty a vývozce pohanky patří Rusko, Čína a Ukrajina, kde hraje důležitou roli v tradiční kuchyni. Často sloužil jako alternativa k rýži. Mezi další země, kde se pohanka komerčně pěstuje, patří Spojené státy americké, Kanada, Japonsko a Kazachstán.
------------------
Naše recepty a články objevíš zde: Recepty / Články
------------------
Pro bio produkt platí naše bio certifikace: CZ-BIO-002
------------------
Výživové hodnoty se mohou u přírodních produktů lišit.
Výživové hodnoty na 100 g výrobku:
Energetická hodnota: 1447 kCal
Tuky: 1,7 g
- z toho nenasycené: 0,7 g
Sacharidy: 71 g
- z toho cukry: 0,3 g
Vláknina: 9,8 g
Bílkovina: 3,7 g
Sůl: 0,003 g
Doplňkové parametry
Kategorie: | Obiloviny |
---|---|
Balení: | 1 kg |
Složení: | 100 % pohanka BIO |
Země původu: | Polsko |
Značka: | Les fruits du Paradis |
Kukuřičná instantní polenta je bezlepkový výrobek, který se připravuje z kukuřičné mouky pomocí páry při teplotě do 120 °C. Její velkou výhodou je rychlá příprava, stačí jen 3...
Pohanková kroupa je přirozeně bezlepková potravina s významným obsahem vitamínů a prospěšných látek pro lidský organismus. Je vhodná k přípravě polévek, jako příloha, do sekané,...
Oves bezpluchý, může být pro své účinky nová super potravina? Díky vyváženému množství sacharidů, škrobu a vlákniny se jedná o potravinu s nízkým glykemickým indexem. Forma...
Oves si dopřávali před válečnými taženími již staří Římané. Ovesný salát z uvařeného zrna bezpluchého ovsa a zeleniny Vám dodá energii a spousty cenné vlákniny. Nebojte se...
Ječmen je méně známá obilovina se skvělými výživovými vlastnostmi - má vysoký obsah vlákniny (velkou část tvoří rozpustná vláknina, tzv. betaglukany), čímž působí...
Špalda je pradávná předchůdkyně pšenice, jedna z nejstarších obilovin na světě. Je výjimečná svým složením a zajímavou ořechovou chutí. Podobně jako ostatní obiloviny ji můžete...
Bulgur je naklíčená, usušená, nahrubo rozlámaná a uvařená pšenice. Vypadá jako kuskus a i se podobně připravuje. Má příjemnou obilnou vůni a sladkou oříškovou chuť. Hodí se...
Quinoa červená je starodávná plodina, která byla po staletí v Jižní Americe využívána jako základní potravina domorodých obyvatel a to zejména Inků, kteří ji dokonce...
Čistá kvalitní kukuřice bez zbytečných škodlivých látek, která Vám doma vykouzlí skvělý popcorn a jako navíc - bez nadbytečného odpadu k tomu! Ač se zdá, že Američani...
Špaldové otruby - to je taková hodně nahrubo namletá krupice. Jejich konzumací a přidáním do ranních kaší, pečiva a jiných pokrmů obohatíte svůj pokrm o kvalitní vlákninu....
Bezvaječné těstoviny ze sušené celozrnné pšeničné krupice. Jejich výhodou je snadná a rychlá příprava a univerzálnost použití. Kuskus se používá jako běžné těstoviny nebo...
Bílá quinoa zaujme svou jemnou máslovou chutí. Bílá quinoa je jedním ze tří nejčastějších druhů této pseudo obilniny. Vzhledem ke své jemnosti však patří k nejoblíbenějším a...
Bezvaječné těstoviny ze sušené celozrnné pšeničné krupice. Jejich výhodou je snadná a rychlá příprava a univerzálnost použití. Kuskus se používá...
Pšenice jednozrnka je nejstarším domestikovaným druhem pšenice. Náš organismus se na trávení těchto starodávných, nepřešlechtěných obilovin adaptuje již po mnoho tisíciletí a...
Jáhly jsou dobře stravitelné, velmi chutné a přirozeně bezlepkové. V kuchyni mají velmi široké využití a jejich příprava je snadná. Hodí se ke sladkému i slanému. Větší výhodné...
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Značka pocházející z Francie, která nabízí široké spektrum BIO produktů velmi vysoké kvality. Značka Les fruits du Paradis si oprávněně stojí za svojí cenou i kvalitou. Nabídka BIO produktů je opravdu pestrá... od bio vloček přes bio sušené ovoce, bio luštěniny, bio zeleninové prášky, bio ořechy, bio mouky, bio kakao až po bio superpotraviny.