Fazole pinto
Související produkty
Pohanková kroupa je přirozeně bezlepková potravina s významným obsahem vitamínů a prospěšných látek pro lidský organismus. Je vhodná k přípravě polévek, jako příloha, do sekané,...
Ječné kroupy - základ tradiční slovanské kuchyně. Ječné kroupy jsou opět trendy. Naši předci je měli na stole velmi často a věděli proč. Ječné kroupy vás překvapí svou...
Ozimé žito je svým složením podobné pšenici. Konzumace žita příznivě působí na pružnost artérií a krevní oběh.Je bohaté na fosfor, hořčík, železo, zinek,...
Naše pohankové slupky jsou vhodné na výluhy, koupele, výplně nejen polštářů (viz. kategorie Pohankové polštáře) a různé další kreativní "tvořivosti".Mohou se použít i do...
Bezvaječné těstoviny ze sušené celozrnné pšeničné krupice. Jejich výhodou je snadná a rychlá příprava a univerzálnost použití. Kuskus se používá jako běžné těstoviny nebo rýže....
Ječné kroupy - základ tradiční slovanské kuchyně. Ječné kroupy jsou opět trendy. Naši předci je měli na stole velmi často a věděli proč. Ječné kroupy vás překvapí svou křupavou...
Ječmen je méně známá obilovina se skvělými výživovými vlastnostmi - má vysoký obsah vlákniny (velkou část tvoří rozpustná vláknina, tzv. betaglukany), čímž působí...
Pšenice jednozrnka je nejstarším domestikovaným druhem pšenice. Náš organismus se na trávení těchto starodávných, nepřešlechtěných obilovin adaptuje již po mnoho tisíciletí a...
Špaldové otruby - to je taková hodně nahrubo namletá krupice. Jejich konzumací a přidáním do ranních kaší, pečiva a jiných pokrmů obohatíte svůj pokrm o kvalitní vlákninu....
Kukuřice není geneticky modifikovaná, což zaručuje její přirozenou kvalitu a bezpečnost. Naše kukuřice pochází z ekologických farem, které dodržují přísné standardy BIO...
Quinoa červená bio je prastará obilovina původem z Jižní Ameriky, kde byla po staletí základní potravinou domorodých obyvatel, zejména Inků. Quinoa, ačkoliv je často řazena mezi...
Špalda je pradávná předchůdkyně pšenice, jedna z nejstarších obilovin na světě. Je výjimečná svým složením a zajímavou ořechovou chutí. Podobně jako ostatní obiloviny ji můžete...
Amarant.Semínka amarantu jsou nutričně nesmírně cenná zejména pro svůj obsah bílkovin. Rostlinné zdroje totiž obvykle neobsahují bílkoviny, ve kterých je zastoupeno...
Červená pšenice je jeden z původních druhů obilovin. Její červená, až nahnědlá barva je způsobena přirozeným obsahem flavonoidů (katechinu a taninu) a antokyanů. Antokyan...
Co tahle superpotravina umí? Koukni na náš článek ZDE :) Fonio je starověká super - obilovina, která roste v Západní Africe již přes 5000 let a je nazývána jako "nová...
Pšeničné otruby - to je taková hodně nahrubo namletá krupice. Jejich konzumací a přidáním do ranních kaší, pečiva a jiných pokrmů obohatíte svůj pokrm o...
Detailní popis produktu
Použití: Středně velké fazole typické svou pikantní chutí. Mají širokou škálu použití. Fazole nejdříve namočte a následně vařte do jejich změknutí.Skladování: Skladujte v suchu, chladu a temnu.
Výživové údaje ve 100 g výrobku:
energetická hodnota: 1441 kJ / 339 kcal;
tuky: 1,2 g;
nasycené mastné kyseliny: 0,1 g;
sacharidy: 59 g;
cukry: 4,1 g;
vláknina: 3,7 g;
bílkoviny: 21 g;
sůl: 0,05 g.
Jedná se o luštěninu, která dosud není v naší kuchyni zdaleka využívána tak, jak si zasluhuje. Z botanického hlediska patří mezi dužinaté lusky, které jsou dlouhé asi 15 – 25 cm...
Čočka červená má ve skutečnosti oranžovou barvu a vařením se překvapivě mění na žlutou. To však nemá žádný vliv na její výživné složení. Navíc je ze všech...
Široce pěstovaný hrách polní v našem regionu pochází z orientální volně rostoucí odrůdy a pěstuje se lokálně ve žluté a zelené variantě. Mezi nimi není výrazný chuťový rozdíl a...
Fazolky jsou červeno-hnědé barvy a mají nasládlou ořechovou chuť. Fazole adzuki mají vysoký obsah vlákniny a bílkovin. Jsou ideální jako alternativa pro...
Černá fazole má lesklou černou barvu a hustou masitou strukturu. Původ má v latinskoamerické kuchyni, kdy nejznámější je asi mexické burrito. Pro své výživné...
Sójové boby obsahují velké množství bílkovin a jsou výborným zdrojem vlákniny, minerálů a vitamínů. Ze sóji se vyrábí různé produkty jako jsou tofu, sójová omáčka, sójové maso...
Má drobná zrnka, netradiční barvu a jemnou oříškovou chuť. Vyznačuje se výborným nutričním složením - obsahuje vlákninu a má nízký obsah tuků. Skvěle se hodí do...
Cizrna je velmi výživná luštěnina příbuzná hrachu. Často nazývána jako římský hrách. Cizrna patří mezi nejkvalitnější luskoviny vhodné pro lidskou výživu. Baculatá semena cizrny...
Fazole Mungo je výtečná exotická luštěnina se specifickou vůní. Fazolky jsou chutné jako příloha, v salátu nebo z nich lze připravit výbornou...
Výborná jako příloha, skvělá i do salátů. Drží svůj tvar je vždy k nakousnutí. Má výraznou chuť. Při vaření si udržuje tvar, proto je vhodná jako příloha nebo do salátů. Před...
Bílé fazolky mají jemnou chuť a představují tak velmi univerzální luštěninu. Skvěle se hodí do salátů, polévek, omáček i jako výživná příloha. Obsahují velké...
Vše totiž záleží na tom, jak se hnědou čočkou naložíte. Sama o sobě má totiž skvělé vlastnosti - nejenže obsahuje velké množství bílkovin, vlákniny,...
Klasické obří bíle fazole Jumbo, prvotřídní kvality a tradiční silně aromatické chuti a na jazyku se rozplývající konzistence, představují oblíbenou fazolovou pochoutku v...
Čočka červená má ve skutečnosti oranžovou barvu a vařením se překvapivě mění na žlutou. To však nemá žádný vliv na její výživné složení. Navíc je ze všech...
Fazole Kidney je větší, má červenou až hnědou barvu a po uvaření do měkka získávají jemně nasládlou chuť. Jsou oblíbené hlavně u fanoušků...
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Provita je značka zaměřená na výrobu zdravých potravin a doplňků stravy. Pochází z České republiky a nabízí produkty, které se zaměřují na podporu zdraví a wellness. Produkty jsou vyráběny s důrazem na vysokou kvalitu surovin a absence nežádoucích přísad. Značka má dlouholeté zkušenosti v oblasti výroby zdravých potravin a doplňků, což přispívá k jejich důvěryhodnosti a efektivitě.