S doručením balíčku mějte prosím strpení. Děláme vše, co je v našich silách! Doručení zásilky do Vánoc garantujeme pro všechny objednávky, které obdržíme do 14.12.! Od 20.12. do 4.1.2023 budeme sbírat síly pro rok 2023. Děkujeme za Vaši důvěru a přízeň! S pozdravem Michal & Marek z MámeChuť.

Fazole Mungo, BIO

Tip Vegan Bio
84 Kč 139 Kč 319 Kč 519 Kč 2 499 Kč od 84 Kč
Skladem (>10 ks) Skladem (>10 ks) Skladem (>10 ks) Skladem (>10 ks) Skladem (6 ks) Zvolte variantu
Balení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
  • Fazole Mungo je výtečná exotická luštěnina se specifickou vůní. Fazolky jsou chutné jako příloha, v salátu nebo z nich lze připravit výbornou polévku.

  • Fazole Mungo jsou nejmenším druhem fazolí. Mají olivově zelenou barvu a chutí připomínají zelený hrášek. Patří neodmyslitelně do indické a čínské kuchyně.

  • Složení: 100 % fazole Mungo BIO 

Detailní informace

Detailní popis produktu

CZ-BIO-002/Zemědělská produkce mimo EU 

Minimální trvanlivost: min 24 měsíců od okamžiku produkce 

Skladování: chladné, tmavé a suché místo (max. 20°C, max. 65 % vlhkost vzduchu)


Mungo fazole jsou semena rostliny vigny zlaté. Vigna pochází z Indie a pěstuje se dnes jak tam, tak například i v Číně nebo v Thajsku. V Číně jsou fazole mungo známe již od roku 3000 před naším letopočtem. Vigna je keříčkovitá rostlina většinou ne vyšší než metr a její fazolky jsou ukryté v luscích. Lze ji dokonce pěstovat i u nás.

Využití:
  • příloha - uvařené mungo promíchejte s orestovanou cibulkou a česnekem nebo bylinkami
  • salát - uvařené a vychladlé mungo skvěle chutnají s čerstvou zeleninou, také můžete mungo smíchat s rýží, nastrouhaným jablkem a mrkví a dochutit vše medem, sezamovým olejem, petrželkou, jablečným octem, muškátem a bylinkovou solí
  • polévka - při vaření stačí k mungo přidat zeleninu, například mrkev nebo cibuli, a na konci dochutit
  • rizoto - klasické rizoto můžete obohatit těmito fazolemi
  • karbanátky - nastrouhanou a orestovanou mrkev a cibuli smícháme s česnekem, vejcem, vařenou quinou a vařenými fazolemi, vše rozmixujeme, dosolíme, vytvoříme karbanátky a dáme je péct na 30 minut na 200 °C
  • polévka - orestujte šalotku a česnek s kurkumou, římským kmínem, mletou skořicí a s chilli, zalijte vývarem a přidejte mungo, vařte do měkka, dochucujte solí, citrónovou šťávou a čerstvým koriandrem
  • Fazole je potřeba před použitím namočit aspoň na 2 hodiny. Při vaření použijte čerstvou vodu, abyste předešli nadýmaní. Mungo solte až po uvaření, jinak vám ve vodě ztvrdnou.

Nutriční hodnoty na 100g výrobku: 

ENERGIE [kJ / kcal]:                                              1305 / 312

TUKY [g]:                                                                 1,3

      z toho NASYCENÉ MASTNÉ KYSELINY [g] :   0,3

SACHARIDY [g]:                                                      43,6

      z toho CUKRY [g]:                                              6,6

VLÁKNINA [g]:                                                         15,8

BÍLKOVINY [g]:                                                         23,6

SŮL [g]:                                                                    0,0375

SODÍK [mg]:                                                             15

Nutriční hodnoty se mohou u přírodních produktů lišit. 

Doplňkové parametry

Kategorie: Luštěniny
Země původu: Čína
Značka: Les fruits du paradis
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
J Avatar autora | 8.2.2022
Super klíčí!

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: