Fazole Mungo, BIO
Související produkty
Detailní popis produktu
CZ-BIO-002/Zemědělská produkce mimo EU
Minimální trvanlivost: min 24 měsíců od okamžiku produkce
Skladování: chladné, tmavé a suché místo (max. 20°C, max. 65 % vlhkost vzduchu)
Mungo fazole jsou semena rostliny vigny zlaté. Vigna pochází z Indie a pěstuje se dnes jak tam, tak například i v Číně nebo v Thajsku. V Číně jsou fazole mungo známe již od roku 3000 před naším letopočtem. Vigna je keříčkovitá rostlina většinou ne vyšší než metr a její fazolky jsou ukryté v luscích. Lze ji dokonce pěstovat i u nás.
Využití:
- příloha - uvařené mungo promíchejte s orestovanou cibulkou a česnekem nebo bylinkami
- salát - uvařené a vychladlé mungo skvěle chutnají s čerstvou zeleninou, také můžete mungo smíchat s rýží, nastrouhaným jablkem a mrkví a dochutit vše medem, sezamovým olejem, petrželkou, jablečným octem, muškátem a bylinkovou solí
- polévka - při vaření stačí k mungo přidat zeleninu, například mrkev nebo cibuli, a na konci dochutit
- rizoto - klasické rizoto můžete obohatit těmito fazolemi
- karbanátky - nastrouhanou a orestovanou mrkev a cibuli smícháme s česnekem, vejcem, vařenou quinou a vařenými fazolemi, vše rozmixujeme, dosolíme, vytvoříme karbanátky a dáme je péct na 30 minut na 200 °C
- polévka - orestujte šalotku a česnek s kurkumou, římským kmínem, mletou skořicí a s chilli, zalijte vývarem a přidejte mungo, vařte do měkka, dochucujte solí, citrónovou šťávou a čerstvým koriandrem
- Fazole je potřeba před použitím namočit aspoň na 2 hodiny. Při vaření použijte čerstvou vodu, abyste předešli nadýmaní. Mungo solte až po uvaření, jinak vám ve vodě ztvrdnou.
Nutriční hodnoty na 100g výrobku:
ENERGIE [kJ / kcal]: 1305 / 312
TUKY [g]: 1,3
z toho NASYCENÉ MASTNÉ KYSELINY [g] : 0,3
SACHARIDY [g]: 43,6
z toho CUKRY [g]: 6,6
VLÁKNINA [g]: 15,8
BÍLKOVINY [g]: 23,6
SŮL [g]: 0,0375
SODÍK [mg]: 15
Nutriční hodnoty se mohou u přírodních produktů lišit.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Luštěniny |
---|---|
Země původu: | Čína |
Značka: | Les fruits du paradis |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.