Dvouzrnka, BIO
Související produkty
Detailní popis produktu
Pšenice dvouzrnka je předchůdkyní dnešní pšenice, která ji na našem území nahradila někdy v 6. století a to především kvůli vyšším výnosům. Dodnes si dvouzrnka zachovala svou přirozenost a není šlechtěná. Má skvělé vlastnosti - jednak má oproti klasické pšenici mnohem kvalitnější zrno s vyšším obsahem bílkovin, obsahuje nezanedbatelné množství vitamínů a minerálů, ale hlavně je lehce stravitelná. Na její lepek mohou dobře zareagovat i celiaci. V kuchyni má široké využití. Vařená se výborně hodí do salátů, masových, zeleninových směsí, jako příloha, do karbenátků, placiček, do polévek apod. Její pekařské vlastnosti nejsou moc dobré, mouka z dvournky tolik nekyne, přesto je oblíbená i na pečení. My doporučujeme spíše na sušenky, krekry, těstoviny, pizza chleby, placky nebo ji přidat v menším poměru ke klasické mouce.Skladování: Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti do 75 %.
Průměrné výživové údaje ve 100 g
Energie:1530 kJ / 362 kcal
Tuky:3,9 g
z toho nasycené nemastné kyseliny:0,51 g
Sacharidy:60,6 gz toho cukry:1,8 g
Vláknina:8,9 g
Bílkoviny:16,6 g
Sůl:0 g
Doplňkové parametry
Kategorie: | Obiloviny |
---|---|
Země původu: | Česká republika |
Značka: | PRO-BIO |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat hodnocení
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.