EXKLUZIVNÍ SLEVA 40 % na 🌰 kešu ořechy, natural, W320 od značky MámeChuť. 🌰 Platí do vyprodání zásob.

Dvouzrnka, BIO

Vegan Bio
Značka: PRO-BIO
62 Kč
Skladem (1 ks)
Balení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
  • Dvouzrnka - Superpotravina našich předků. Zůstala stejná, svá a původní, zachovala si spousty živin. Objevili jsme pro vás zapomenutou obilovinu v její prosté a přirozené podobě. Obohaťte své saláty, polévky a rizota. Připravte si ji zapečenou se zeleninou, v podobě kaše, nákyp či nádivky. Buďte sví a jedineční jako dvouzrnka.

  • Složení: 100 % pšenice dvouzrnka BIO 

Detailní informace

Dáreček k nákupu nad 500 Kč
Dáreček k nákupu
Ochutnávka a sleva na další nákup.
Garance kvality surovin
Garance kvality
Vše osobně kontrolujeme.
Bohatý výběr produktů
Bohatý výběr
Máme 1.100+ bio/nebio produktů.

Detailní popis produktu

Pšenice dvouzrnka je předchůdkyní dnešní pšenice, která ji na našem území nahradila někdy v 6. století a to především kvůli vyšším výnosům. Dodnes si dvouzrnka zachovala svou přirozenost a není šlechtěná. Má skvělé vlastnosti - jednak má oproti klasické pšenici mnohem kvalitnější zrno s vyšším obsahem bílkovin, obsahuje nezanedbatelné množství vitamínů a minerálů, ale hlavně je lehce stravitelná. Na její lepek mohou dobře zareagovat i celiaci. V kuchyni má široké využití. Vařená se výborně hodí do salátů, masových, zeleninových směsí, jako příloha, do karbenátků, placiček, do polévek apod. Její pekařské vlastnosti nejsou moc dobré, mouka z dvournky tolik nekyne, přesto je oblíbená i na pečení. My doporučujeme spíše na sušenky, krekry, těstoviny, pizza chleby, placky nebo ji přidat v menším poměru ke klasické mouce.

Skladování: Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti do 75 %.

Průměrné výživové údaje ve 100 g
Energie:1530 kJ / 362 kcal
Tuky:3,9 g
z toho nasycené nemastné kyseliny:0,51 g
Sacharidy:60,6 gz toho cukry:1,8 g
Vláknina:8,9 g
Bílkoviny:16,6 g
Sůl:0 g

Doplňkové parametry

Kategorie: Obiloviny
Země původu: Česká republika
Značka: PRO-BIO

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: