Dvouzrnka, BIO
Související produkty
Fazole Kidney je větší, má červenou až hnědou barvu a po uvaření do měkka získávají jemně nasládlou chuť. Jsou oblíbené hlavně u fanoušků...
Hrách je jedna z nejvýznamnějších a nejrozšířenějších luštěnin v naší oblasti. Česko má bohatou historii spojenou přímo s touto plodinou. Lidé tradičně připravovali hrách mnoha...
Existuje spousta druhů fazolí lišících se tvarem, barvou a chutí. Fazole pinto jsou středně velké strakaté fazole pikantní chuti a moučné konzistence. Fazole je možné přidat do...
Široce pěstovaný hrách polní v našem regionu pochází z orientální volně rostoucí odrůdy a pěstuje se lokálně ve žluté a zelené variantě. Mezi nimi není výrazný chuťový rozdíl a...
Výborná jako příloha, skvělá i do salátů. Drží svůj tvar je vždy k nakousnutí. Má výraznou chuť. Při vaření si udržuje tvar, proto je vhodná jako příloha nebo do salátů. Před...
Černá fazole má lesklou černou barvu a hustou masitou strukturu. Původ má v latinskoamerické kuchyni, kdy nejznámější je asi mexické burrito. Pro své výživné...
Klasické obří bíle fazole Jumbo, prvotřídní kvality a tradiční silně aromatické chuti a na jazyku se rozplývající konzistence, představují oblíbenou fazolovou pochoutku v...
Čočka červená má ve skutečnosti oranžovou barvu a vařením se překvapivě mění na žlutou. To však nemá žádný vliv na její výživné složení. Navíc je ze všech...
Bílé fazolky mají jemnou chuť a představují tak velmi univerzální luštěninu. Skvěle se hodí do salátů, polévek, omáček i jako výživná příloha. Obsahují velké...
Čočka červená má ve skutečnosti oranžovou barvu a vařením se překvapivě mění na žlutou. To však nemá žádný vliv na její výživné složení. Navíc je ze všech...
Jedná se o luštěninu, která dosud není v naší kuchyni zdaleka využívána tak, jak si zasluhuje. Z botanického hlediska patří mezi dužinaté lusky, které jsou dlouhé asi 15 – 25 cm...
Má drobná zrnka, netradiční barvu a jemnou oříškovou chuť. Vyznačuje se výborným nutričním složením - obsahuje vlákninu a má nízký obsah tuků. Skvěle se hodí do...
Co klíčí, to roste! Co roste, to potřebuje sílu a mnoho živin. Právě ty síly jsou aktivovány namáčením zelených fazolek, které Vás v jedné hrstce denně zasytí a tím se...
Černá fazole má lesklou černou barvu a hustou masitou strukturu. Původ má v latinskoamerické kuchyni, kdy nejznámější je asi mexické burrito. Pro své výživné...
Sójové boby obsahují velké množství bílkovin a jsou výborným zdrojem vlákniny, minerálů a vitamínů. Ze sóji se vyrábí různé produkty jako jsou tofu, sójová omáčka, sójové maso...
Vše totiž záleží na tom, jak se hnědou čočkou naložíte. Sama o sobě má totiž skvělé vlastnosti - nejenže obsahuje velké množství bílkovin, vlákniny,...
Detailní popis produktu
Pšenice dvouzrnka je předchůdkyní dnešní pšenice, která ji na našem území nahradila někdy v 6. století a to především kvůli vyšším výnosům. Dodnes si dvouzrnka zachovala svou přirozenost a není šlechtěná. Má skvělé vlastnosti - jednak má oproti klasické pšenici mnohem kvalitnější zrno s vyšším obsahem bílkovin, obsahuje nezanedbatelné množství vitamínů a minerálů, ale hlavně je lehce stravitelná. Na její lepek mohou dobře zareagovat i celiaci. V kuchyni má široké využití. Vařená se výborně hodí do salátů, masových, zeleninových směsí, jako příloha, do karbenátků, placiček, do polévek apod. Její pekařské vlastnosti nejsou moc dobré, mouka z dvournky tolik nekyne, přesto je oblíbená i na pečení. My doporučujeme spíše na sušenky, krekry, těstoviny, pizza chleby, placky nebo ji přidat v menším poměru ke klasické mouce.Skladování: Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti do 75 %.
Průměrné výživové údaje ve 100 g
Energie:1530 kJ / 362 kcal
Tuky:3,9 g
z toho nasycené nemastné kyseliny:0,51 g
Sacharidy:60,6 gz toho cukry:1,8 g
Vláknina:8,9 g
Bílkoviny:16,6 g
Sůl:0 g
Doplňkové parametry
Kategorie: | Obiloviny |
---|---|
Země původu: | Česká republika |
Značka: | PRO-BIO |
Ječné kroupy - základ tradiční slovanské kuchyně. Ječné kroupy jsou opět trendy. Naši předci je měli na stole velmi často a věděli proč. Ječné kroupy vás překvapí svou křupavou...
Ozimé žito je svým složením podobné pšenici. Konzumace žita příznivě působí na pružnost artérií a krevní oběh.Je bohaté na fosfor, hořčík, železo, zinek,...
Oves si dopřávali před válečnými taženími již staří Římané. Ovesný salát z uvařeného zrna bezpluchého ovsa a zeleniny Vám dodá energii a spousty cenné vlákniny. Nebojte se...
Bulgur je naklíčená, usušená, nahrubo rozlámaná a uvařená pšenice. Vypadá jako kuskus a i se podobně připravuje. Má příjemnou obilnou vůni a sladkou oříškovou chuť. Hodí se...
Jáhly jsou dobře stravitelné, velmi chutné a přirozeně bezlepkové. V kuchyni mají velmi široké využití a jejich příprava je snadná. Hodí se ke sladkému i slanému. Větší výhodné...
Kukuřičná instantní polenta je bezlepkový výrobek, který se připravuje z kukuřičné mouky pomocí páry při teplotě do 120 °C. Její velkou výhodou je rychlá příprava, stačí jen 3...
Čirok je ceněn pro své výtečné výživové vlastnosti jako je vysoký obsah bílkovin, vlákniny, nízký glykemický index, obsah minerálních látek a vitamínů skupiny B. Dalším velkým...
Pohankové kroupy zvolte tehdy, když chcete mít konzistenci oddělených zrnek, například při přípravě přílohy nebo pokud chcete jídlu dodat strukturu. Pohanka je přirozeně...
Bezvaječné těstoviny ze sušené celozrnné pšeničné krupice. Jejich výhodou je snadná a rychlá příprava a univerzálnost použití. Kuskus se používá...
Quinoa červená bio je prastará obilovina původem z Jižní Ameriky, kde byla po staletí základní potravinou domorodých obyvatel, zejména Inků. Quinoa, ačkoliv je často řazena mezi...
Špalda je pradávná předchůdkyně pšenice, jedna z nejstarších obilovin na světě. Je výjimečná svým složením a zajímavou ořechovou chutí. Podobně jako ostatní obiloviny ji můžete...
Kukuřičná polenta je ta správná volba na rychlý oběd či večeři. Hotovo je za pár minut. Tento tradiční Italský pokrm chutná výborně k masu či zelenině, na sladko i jen tak...
Bezvaječné těstoviny ze sušené celozrnné pšeničné krupice. Jejich výhodou je snadná a rychlá příprava a univerzálnost použití. Kuskus se používá jako běžné těstoviny nebo...
Špaldové otruby - to je taková hodně nahrubo namletá krupice. Jejich konzumací a přidáním do ranních kaší, pečiva a jiných pokrmů obohatíte svůj pokrm o kvalitní vlákninu....
Pšenice jednozrnka je nejstarším domestikovaným druhem pšenice. Náš organismus se na trávení těchto starodávných, nepřešlechtěných obilovin adaptuje již po mnoho tisíciletí a...
Pufovaná quinoa se vyrábí ze zrnek quinoy, z plodiny, o které se díky vysokým výživovým vlastnostem hovoří jako o potravině třetího tisíciletí. Pufovaná quinoa je velmi lehce...
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
PRO-BIO je značka, která se specializuje na výrobu a prodej bio luštěnin a bio zdravých mouk. Pochází z České republiky a nabízí široké spektrum produktů. Produkty PRO-BIO jsou vyrobené z ekologicky pěstovaných surovin, které neobsahují chemické přísady a pesticidy.