EXKLUZIVNÍ SLEVA 40 % na 🌰 kešu ořechy, natural, W320 od značky MámeChuť. 🌰 Platí do vyprodání zásob.

Jednozrnka, BIO

76 Kč
Skladem (3 ks)
Balení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
  • Jednozrnka - superpotravina našich předků čeká na vaše objevení. Přinášíme vám jedinečnou plodinu v její původní nešlechtěné podobě.

  • Pšenice jednozrnka je vůbec nejstarší domestifikovaný druh pšenice. Náš organismus si na trávení těchto prastarých nepřešlechtěných plodin zvykal po mnoho tisíc let a umí je dokonale využít. Od moderní šlechtěné pšenice se liší tím, že má nižší množství i strukturu lepku a je výživnější, obsahuje vlákninu a velké množství bílkovin. Oproti pšenici je zrno měkčí a vláčnější, chuť je nasládlá, oříšková.

  • Složení: 100 % pšenice jednozrnka Bio

Detailní informace

Dáreček k nákupu nad 500 Kč
Dáreček k nákupu
Ochutnávka a sleva na další nákup.
Garance kvality surovin
Garance kvality
Vše osobně kontrolujeme.

Detailní popis produktu

Minimální trvanlivost: min 12 měsíců od datumu výroby

Skladování: chladné, tmavé a suché místo (max. 20°C, max. 65 % vlhkost vzduchu)

CZ-BIO-002/Zemědělská produkce EU 


Uvařenou jednozrnku si vychutnáte v salátu,v luxusní italské polévce minestrone i jako součást rizota. Uvařené zrno, celé nebo namleté, můžete přidat do pomazánek, karbenátků, je vhodné k zapékání. Jednozrnku můžete zpracovat také mletím na mouku nebo na krupici. Hodí se především na nekynuté pečení - sušenky, placky, krekry apod. Na kynuté pečivo mouku používejte v poměru 1:2 spolu s ostatními moukami - pro zvýšení nutriční hodnoty pečených jídel – a pro záruku dobrého výsledku.

Nutriční hodnoty na 100g výrobku 
ENERGIE [kJ / kcal]1402/335
TUKY [g]3
z toho NASYCENÉ MASTNÉ KYSELINY [g]1
SACHARIDY [g]58
z toho CUKRY [g]1
VLÁKNINA [g]10
BÍLKOVINY [g]14
SŮL [g]0,006

Nutriční hodnoty se mohou u přírodních produktů lišit. 

Doplňkové parametry

Kategorie: Obiloviny
Země původu: Německo
Značka: Les fruits du paradis

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: