Jednozrnka, BIO
Související produkty
Pšeničná bílkovina je v podstatě mouka zbavená škrobu. Čistý pšeničný lepek. Vhodný pro výrobu domácího seitanu - "pšeničné maso" . Pšeničná bílkovina se vyznačuje opravdu...
Směs koření bio k přípravě nápoje s horkým mlékem. Slunečně zlatý horký nápoj, jemný s vanilkou. Dopřejte si i v zimě špetku slunce. Už staří ájurvédští učenci věděli o...
Směs koření bio k přípravě nápoje s horkým mlékem. Slunečně zlatý horký nápoj, jemný s vanilkou. Dopřejte si i v zimě špetku slunce. Už staří ájurvédští učenci věděli...
Vláknina je důležitá složka potravy, kterou ale naše tělo obtížně tráví. Rozlišujeme dva druhy vlákniny: rozpustnou a nerozpustnou. Z velké části je rozpustná vláknina při...
Inovované sladidlo Klasik 4Slim je stolní sladidlo na bázi extraktu z kořene čekanky a rostlinných vláknin. Jedná se o moderní Low Carb sladidlo s vysokým podílem rozpustné...
Detailní popis produktu
Minimální trvanlivost: min 12 měsíců od datumu výroby
Skladování: chladné, tmavé a suché místo (max. 20°C, max. 65 % vlhkost vzduchu)
CZ-BIO-002/Zemědělská produkce EU
Uvařenou jednozrnku si vychutnáte v salátu,v luxusní italské polévce minestrone i jako součást rizota. Uvařené zrno, celé nebo namleté, můžete přidat do pomazánek, karbenátků, je vhodné k zapékání. Jednozrnku můžete zpracovat také mletím na mouku nebo na krupici. Hodí se především na nekynuté pečení - sušenky, placky, krekry apod. Na kynuté pečivo mouku používejte v poměru 1:2 spolu s ostatními moukami - pro zvýšení nutriční hodnoty pečených jídel – a pro záruku dobrého výsledku.
Nutriční hodnoty na 100g výrobku | |
ENERGIE [kJ / kcal] | 1402/335 |
TUKY [g] | 3 |
z toho NASYCENÉ MASTNÉ KYSELINY [g] | 1 |
SACHARIDY [g] | 58 |
z toho CUKRY [g] | 1 |
VLÁKNINA [g] | 10 |
BÍLKOVINY [g] | 14 |
SŮL [g] | 0,006 |
Nutriční hodnoty se mohou u přírodních produktů lišit.
Amarant.Semínka amarantu jsou nutričně nesmírně cenná zejména pro svůj obsah bílkovin. Rostlinné zdroje totiž obvykle neobsahují bílkoviny, ve kterých je zastoupeno...
Bílá quinoa zaujme svou jemnou máslovou chutí. Bílá quinoa je jedním ze tří nejčastějších druhů této pseudo obilniny. Vzhledem ke své jemnosti však patří k nejoblíbenějším a...
Pšenice jednozrnka je nejstarším domestikovaným druhem pšenice. Náš organismus se na trávení těchto starodávných, nepřešlechtěných obilovin adaptuje již po mnoho tisíciletí a...
Pohanková kroupa je přirozeně bezlepková potravina s významným obsahem vitamínů a prospěšných látek pro lidský organismus. Je vhodná k přípravě polévek, jako příloha, do sekané,...
Ječné kroupy - základ tradiční slovanské kuchyně. Ječné kroupy jsou opět trendy. Naši předci je měli na stole velmi často a věděli proč. Ječné kroupy vás překvapí svou...
Oves si dopřávali před válečnými taženími již staří Římané. Ovesný salát z uvařeného zrna bezpluchého ovsa a zeleniny Vám dodá energii a spousty cenné vlákniny. Nebojte se...
Kukuřičná polenta je ta správná volba na rychlý oběd či večeři. Hotovo je za pár minut. Tento tradiční Italský pokrm chutná výborně k masu či zelenině, na sladko i jen tak...
Jáhly jsou dobře stravitelné, velmi chutné a přirozeně bezlepkové. V kuchyni mají velmi široké využití a jejich příprava je snadná. Hodí se ke sladkému i slanému. Větší výhodné...
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.