Sójová omáčka, Shoyu San - J, BIO (světlá)
Doprava od 69 Kč
Objednávky odesíláme do 1-3 pracovních dnů na Vámi zvolené výdejní místo anebo adresu.
Dárečky k nákupu
Bavlněná taška s dlouhými uchy z BIO bavlny + slevová kartička na další nákup + mini ochutnávka sušeného BIO ovoce.
Garance kvality
Kvalita a chuť na prvním místě. Provádíme pravidelné rozbory surovin. Tento rozbor si můžete vyžádat. Nic netajíme.
Bohatý výběr
Máme pro vás připraveno přes 1.100 produktů v BIO i nebio kvalitě od různých značek. U nás si vybere opravdu každý.
Související produkty
Detailní popis produktu
Skladování: Na chladném a suchém místě. Chraňte před slunečním světlem.
Rozdíl mezi Shoyu a Tamari:
Shoyu a Tamari jsou víceméně zaměnitelné s tím, že tamari si lépe udrží chuť a aroma při tepelné úpravě. Shoyu se naopak doporučuje používat k finálnímu dochucení hotového pokrmu. Není to ale žádné železné pravidlo.
Výroba shoyu:
Pro výrobu sójové omáčky shoyu jsou potřeba sójové boby, pšenice, fermentační činidlo koji (Aspergillus oryzae) a sůl.
Směs se na tři dny umístí do speciální inkubační místnosti zvané Muro, kde lze snadněji udržovat teplotu a vlhkost vzduchu potřebnou pro správné nastartování fermentace.
Poté se směs smíchá s mořskou solí a vodou a umístí do velkých cedrových kádí.
V kádích shoyu zraje po dobu 18-24 měsíců, směs se pravidelně míchá.
Když je směs zralá, lisuje se a následně filtruje.
Nakonec se omáčka hodinu ohřívá na 80 °C. Tato pasterace je součástí tradičního postupu výroby. pečlivě se při ní hlídá, aby nebyly zničeny cenné enzymy.
Shoyu a Tamari jsou víceméně zaměnitelné s tím, že tamari si lépe udrží chuť a aroma při tepelné úpravě. Shoyu se naopak doporučuje používat k finálnímu dochucení hotového pokrmu. Není to ale žádné železné pravidlo.
- Tamari je vyráběna z přirozeně bezlepkových surovin je tmavší, hustší a má bohatší a výraznější chuť
Výroba shoyu:
Pro výrobu sójové omáčky shoyu jsou potřeba sójové boby, pšenice, fermentační činidlo koji (Aspergillus oryzae) a sůl.
Směs se na tři dny umístí do speciální inkubační místnosti zvané Muro, kde lze snadněji udržovat teplotu a vlhkost vzduchu potřebnou pro správné nastartování fermentace.
Poté se směs smíchá s mořskou solí a vodou a umístí do velkých cedrových kádí.
V kádích shoyu zraje po dobu 18-24 měsíců, směs se pravidelně míchá.
Když je směs zralá, lisuje se a následně filtruje.
Nakonec se omáčka hodinu ohřívá na 80 °C. Tato pasterace je součástí tradičního postupu výroby. pečlivě se při ní hlídá, aby nebyly zničeny cenné enzymy.
Energetická hodnota | 250 kJ / 60 kcal |
Tuky | 0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 6 g |
z toho cukry | 3 g |
Vláknina | |
Bílkoviny | 9 g |
Sůl | 5,3 g |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Omáčky |
---|---|
Země původu: | Japonsko |
Značka: | Natural Jihlava |
5,0
1 hodnocení
Přidat hodnocení
5
4
3
2
1
5
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Natural Jihlava je česká značka, která sídlí v Jihlavě a specializuje se na výrobu a distribuci zdravých potravin. Založena byla s cílem přinést na trh potraviny, které nebyly na konci minulého režimu snadno dostupné. Dnes má ve svém sortimentu více než 10 000 produktů zaměřených na makrobiotickou, racionální a bezlepkovou stravu, což ocení jak lidé s dietními omezeními, tak ti, kteří preferují zdravý životní styl.