Sójová omáčka, Shoyu San - J, BIO (světlá)
![Doprava](https://cdn.myshoptet.com/usr/eshop.mamechut.cz/user/banners/3-1.png?66144aa9)
Doprava od 69 Kč
Balíček odesíláme na výdejní místa dopravce anebo na adresu. Doručujeme do 2-4 prac. dnů.
![Dáreček k nákupu nad 800 Kč](https://cdn.myshoptet.com/usr/eshop.mamechut.cz/user/banners/1-1.png?66144a8f)
Dáreček k nákupu
Slevová kartička + prémiové BIO datle. Platí pro objednávky nad 800 Kč. (bez dopravy a platby).
![Garance kvality surovin](https://cdn.myshoptet.com/usr/eshop.mamechut.cz/user/banners/2.png?66144aa0)
Garance kvality
Provádíme pravidelné rozbory a kontroly surovin. Tento rozbor si můžete vyžádat. Nic netajíme.
![Bohatý výběr produktů](https://cdn.myshoptet.com/usr/eshop.mamechut.cz/user/banners/4.png?66144ab8)
Bohatý výběr
Máme pro vás připraveno přes 1.100 produktů v BIO i nebio kvalitě. U nás si vybere každý.
Související produkty
Detailní popis produktu
Skladování: Na chladném a suchém místě. Chraňte před slunečním světlem.
Rozdíl mezi Shoyu a Tamari:
Shoyu a Tamari jsou víceméně zaměnitelné s tím, že tamari si lépe udrží chuť a aroma při tepelné úpravě. Shoyu se naopak doporučuje používat k finálnímu dochucení hotového pokrmu. Není to ale žádné železné pravidlo.
Výroba shoyu:
Pro výrobu sójové omáčky shoyu jsou potřeba sójové boby, pšenice, fermentační činidlo koji (Aspergillus oryzae) a sůl.
Směs se na tři dny umístí do speciální inkubační místnosti zvané Muro, kde lze snadněji udržovat teplotu a vlhkost vzduchu potřebnou pro správné nastartování fermentace.
Poté se směs smíchá s mořskou solí a vodou a umístí do velkých cedrových kádí.
V kádích shoyu zraje po dobu 18-24 měsíců, směs se pravidelně míchá.
Když je směs zralá, lisuje se a následně filtruje.
Nakonec se omáčka hodinu ohřívá na 80 °C. Tato pasterace je součástí tradičního postupu výroby. pečlivě se při ní hlídá, aby nebyly zničeny cenné enzymy.
Shoyu a Tamari jsou víceméně zaměnitelné s tím, že tamari si lépe udrží chuť a aroma při tepelné úpravě. Shoyu se naopak doporučuje používat k finálnímu dochucení hotového pokrmu. Není to ale žádné železné pravidlo.
- Tamari je vyráběna z přirozeně bezlepkových surovin je tmavší, hustší a má bohatší a výraznější chuť
Výroba shoyu:
Pro výrobu sójové omáčky shoyu jsou potřeba sójové boby, pšenice, fermentační činidlo koji (Aspergillus oryzae) a sůl.
Směs se na tři dny umístí do speciální inkubační místnosti zvané Muro, kde lze snadněji udržovat teplotu a vlhkost vzduchu potřebnou pro správné nastartování fermentace.
Poté se směs smíchá s mořskou solí a vodou a umístí do velkých cedrových kádí.
V kádích shoyu zraje po dobu 18-24 měsíců, směs se pravidelně míchá.
Když je směs zralá, lisuje se a následně filtruje.
Nakonec se omáčka hodinu ohřívá na 80 °C. Tato pasterace je součástí tradičního postupu výroby. pečlivě se při ní hlídá, aby nebyly zničeny cenné enzymy.
Energetická hodnota | 250 kJ / 60 kcal |
Tuky | 0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 6 g |
z toho cukry | 3 g |
Vláknina | |
Bílkoviny | 9 g |
Sůl | 5,3 g |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Omáčky |
---|---|
Země původu: | Japonsko |
Značka: | Natural Jihlava |
5,0
1 hodnocení
Přidat hodnocení
5
4
3
2
1
5
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.