Pohanková kroupa - 400 g
Související produkty

Bob obecný koňský, známý také jako vikev, je tradiční luštěnina s jemnou chutí a vysokou sytivostí. Skvěle se hodí k přípravě polévek, kaší, pomazánek i jako příloha. Před...

Velká, sytě zbarvená semena s jemně zemitou chutí. Tradiční luštěnina vhodná pro vaření, pečení i mletí – čistá a přirozená surovina bez příměsí. 🌱 Hlavní ingredience: bob...

Bez slupky, půlená a s rychlou dobou varu – ideální do teplé kuchyně i pro ty, kdo běžné luštěniny hůře tráví. BIO kvalita bez kompromisů. 🌱 Hlavní ingredience: červená...

Červená neloupaná čočka má sytě červenohnědou barvu, pevnější slupku a po uvaření si udržuje tvar a strukturu. Chuť je zemitější a výraznější než u loupané varianty. V kuchyni...

Tradiční základ do polévek, salátů i hlavních jídel. V BIO kvalitě, s přirozenou chutí a pevnou strukturou, která se nerozvaří – ideální pro všestranné vaření. 🌱 Hlavní...

Loupaná červená čočka v BIO kvalitě je oblíbená pro svou jemnou chuť, rychlou přípravu a univerzální využití. Skvělá do polévek, kaší i orientální kuchyně. 🌱 Hlavní...

Fazole Adzuki jsou drobné, červenohnědé luštěniny s lehce nasládlou chutí a jemnou texturou. V BIO kvalitě bez příměsí nabízejí čistou chuť a možnost využití v tradiční i...

Sójové boby v bio kvalitě jsou světle žluté luštěniny s pevnou strukturou a neutrální, lehce oříškovou chutí. Využívají se v kuchyni mnoha způsoby – k vaření, klíčení, mletí i...

Fazole pinto patří mezi nejrozšířenější druhy fazolí v Severní a Střední Americe. Mají příjemně máslovou chuť, moučnou konzistenci a po uvaření získávají typicky světle růžovou...

Fazole Adzuki v BIO kvalitě jsou drobné, červenohnědé fazole s jemnou, lehce oříškovou a nasládlou chutí. V asijské i evropské kuchyni se používají do slaných i sladkých pokrmů...

Cizrna má světle béžovou barvu, kulatý tvar a pevnou strukturu, která po uvaření zůstává příjemně jemná a mírně krémová. Má jemně oříškovou chuť a je oblíbenou surovinou do...

Žlutý půlený hrách má světle žlutou barvu, je loupaný, půlený a díky tomu velmi rychle změkne. Po uvaření má jemnou, krémovou konzistenci a zemitou chuť. Výborně se hodí do...

Na první pohled nenápadná, ale v kuchyni naprosto nepostradatelná. Červená čočka BIO je surovina, která dokáže proměnit i to nejjednodušší jídlo v pokrm plný chuti, vůně a...

Bílé fazole v BIO kvalitě jsou poctivá surovina, která by neměla chybět v žádné spíži. Jsou neutrální chuti, krémové konzistence a výborně vstřebávají chutě bylinek, zeleniny i...

Žlutý hrách má světlou barvu, kulatý tvar a sytou, lehce moučnatou konzistenci po uvaření. Chuť je přirozeně zemitá a výrazná, díky čemuž se hodí do polévek, kaší, pyré,...

Malá, temná, výrazná. Černá fazole je surovina s charakterem – nehraje si na vedlejší roli, ale stává se hlavní hvězdou mnoha ikonických jídel napříč kontinenty. V tomto balení...
Detailní popis produktu
🌱 Zajímavosti: pohanka je původem z oblasti střední Asie a díky své odolnosti se rozšířila i do Evropy. V mnoha kulturách byla základem lidového jídelníčku.
🌱 Více podobných produktů nalezneš v kategorii: Vaření a pečení / Obiloviny
------------------
Naše recepty a články objevíš zde: Recepty / Články
------------------
Pro BIO produkt platí naše BIO certifikace: CZ-BIO-002
------------------
Výživové hodnoty se mohou u přírodních produktů lišit.
Výživové hodnoty na 100 g výrobku:
Energetická hodnota: 1490 kJ /355 kCal
Tuky: 4,3 g
Sušina: 87,4
Sacharidy: 59,6 g
Vláknina: 4,7 g
Bílkoviny: 16,5 g
Doplňkové parametry
Kategorie: | Obiloviny |
---|---|
Hmotnost: | 0.4 kg |
EAN: | 8594043010048 |
Balení: | 400 g |
Složení: | pohanka |
Země původu: | Česká republika |
Značka: | Šmajstrla |

V jednoduchosti se skrývá krása – a v případě špaldových otrub BIO také přirozená chuť, poctivost a hluboký vztah k půdě. Tyto otruby vznikají při mletí celého zrna špaldy, a...

Tradiční obilovinová surovina s přirozeně zemitou chutí a sytou strukturou. Výborně poslouží jako základ do polévek, rizot, salátů nebo zapečených jídel. Díky jednoduché úpravě...

Objevte sílu starobylé obiloviny s výjimečně plnou chutí. Ideální volba pro každého, kdo hledá nové kulinářské možnosti, nebo se chce jednoduše vrátit k původnímu obilnému zrnku...

Jednozrnka je prastará forma pšenice s drobnějšími, světle hnědými zrny a jemně oříškovou, lehce nasládlou chutí. Po uvaření si zachovává příjemně pevnou strukturu a je vhodná...

Bulgur je předvařená a nalámaná celozrnná pšenice, která má světle béžovou barvu, sypkou strukturu a jemně oříškovou chuť. Díky své jednoduché přípravě a univerzálnímu využití...

Jemně mletá instantní polenta z BIO kukuřice. Rychlá příprava, přirozená chuť a všestranné využití v teplé i studené kuchyni. 🌱 Hlavní ingredience: kukuřičná polenta bio...

Fonio je drobounká bezlepková obilovina s jemnou, lehce oříškovou chutí a neutrálním aroma. V BIO kvalitě bez příměsí si zachovává svou přirozenou jednoduchost a díky své rychlé...

BIO kukuřičná polenta s jemnou strukturou a přirozenou sladkostí. Rychlá příprava a univerzální využití v teplé i studené kuchyni. 🌱 Hlavní ingredience: kukuřice bio -...

Pufovaný amarant je lehký a nadýchaný výrobek, který vzniká šetrným zahřátím zrn amarantu. Má jemně oříškovou chuť a křupavou konzistenci. Využijete ho do jogurtu, kaší, müsli,...

Celozrnný kuskus v BIO kvalitě se vyrábí z tvrdozrnné pšenice a tvoří ho drobné napařené a usušené kuličky, které se připravují během několika minut. Má plnější chuť než běžný...

Bulgur v medium zrnitosti je všestranná surovina s jemně oříškovou chutí a sypkou strukturou. Díky předvaření a nahrubo drceným zrnům je jeho příprava rychlá a jednoduchá –...

Fonio v bio kvalitě je drobná světlá obilovina s jemnou, nadýchanou strukturou a lehce oříškovou, neutrální chutí. Využívá se podobně jako kuskus, bulgur nebo rýže – jako...

💚 Informace k 26.2.2025 💚 Velmi se Vám omlouváme, avšak dosavadní popisek jsme museli odstranit. ** Pracujeme na novém popisku ** Důvodem je nařízení Evropského...

Jemně mletá a přesto plná poctivého obilného charakteru – právě taková je tato krupice, která v sobě spojuje tradici, jednoduchost a všestrannost. Díky celozrnnému zpracování si...

Jemně žlutý kuskus z kukuřičné mouky v BIO kvalitě. Přirozeně neutrální chuť a rychlá příprava z něj dělají skvělou volbu pro každodenní vaření. 🌱 Hlavní...

Tento čistý, přírodní produkt z 100% loupaného ječmene v BIO kvalitě je jako stvořený pro ty, kteří hledají cestu zpět k poctivým surovinám, jaké znaly už naše babičky. ...
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Tradiční rodinný podnik s historií sahající až do roku 1861. Nachází se ve Frenštátě pod Radhoštěm a specializuje se výhradně na zpracování pohanky. Díky mechanickému loupání pomocí mlýnských kamenů si produkty zachovávají vysokou nutriční hodnotu a jsou přirozeně bezlepkové, což ocení zejména celiaci a lidé s intolerancí na lepek. Současným majitelem je Pavel Šmajstrla, představitel páté generace mlynářů v rodině. Mlýn nabízí široký sortiment výrobků, včetně pohankové mouky, krupice, lámanky, kroupy, těstovin, kaší a pohankových slupek. Produkty jsou dostupné v maloobchodním i gastro balení a lze je zakoupit přímo v mlýně nebo prostřednictvím e-shopu. Mlýn také pořádá exkurze pro veřejnost, které je nutné předem rezervovat.
Výrobce: Pohankový mlýn Šmajstrla s.r.o., Kopaná 806, 744 01 Frenštát pod Radhoštěm, Česká republika