Luštěniny
Jsou suroviny, které tvoří základ. Nenápadné, poctivé, prověřené časem. Luštěniny patří mezi ty, co si pamatujeme z kuchyní našich babiček, ale i z moderních receptů plných chuti a kreativity. Hrst čočky, fazolí nebo cizrny dokáže vykouzlit jídlo, které zahřeje, zasytí i potěší.
V naší nabídce najdete luštěniny na klasiku i na experimenty. Pro chvíle, kdy chcete vařit pomalu, s rozmyslem, nebo naopak rychle a jednoduše. Suché, barevné, malé i velké – každá má svůj příběh a místo na talíři.
Stačí přidat vodu, čas a trochu kuchyňského kouzla.
Nejprodávanější

Pohanka kroupa je tradiční a přirozeně bezlepková potravina, vhodná jako příloha, základ salátů, polévek nebo kaší. Rychle se připravuje a má výraznou, lehce oříškovou chuť. 🌱...

Pohanka lámanka je tradiční surovina české i východoevropské kuchyně, která vzniká mechanickým nadrcením pohankových krupek. Díky své jemnější struktuře se rychle vaří a snadno...

Bílé fazole v BIO kvalitě jsou poctivá surovina, která by neměla chybět v žádné spíži. Jsou neutrální chuti, krémové konzistence a výborně vstřebávají chutě bylinek, zeleniny i...

Žlutý půlený hrách má světle žlutou barvu, je loupaný, půlený a díky tomu velmi rychle změkne. Po uvaření má jemnou, krémovou konzistenci a zemitou chuť. Výborně se hodí do...

Připravená k okamžitému použití – taková je sterilovaná cizrna v bio kvalitě. Jemně vařená a naložená ve slaném nálevu, který podtrhuje její přirozenou chuť. Skvěle se hodí pro...

Žlutý hrách má světlou barvu, kulatý tvar a sytou, lehce moučnatou konzistenci po uvaření. Chuť je přirozeně zemitá a výrazná, díky čemuž se hodí do polévek, kaší, pyré,...

Červená loupaná čočka má oranžovo-červenou barvu, je drobná, nenáročná na přípravu a po uvaření se rozvaří do jemné kašovité konzistence. Má lehce nasládlou chuť a je ideální do...

Cizrna má světle béžovou barvu, kulatý tvar a pevnou strukturu, která po uvaření zůstává příjemně jemná a mírně krémová. Má jemně oříškovou chuť a je oblíbenou surovinou do...

Červená neloupaná čočka má sytě červenohnědou barvu, pevnější slupku a po uvaření si udržuje tvar a strukturu. Chuť je zemitější a výraznější než u loupané varianty. V kuchyni...