Připravujeme pro vás přes 35 nových produktů do Zelené EKO domácnosti. JIŽ BRZY!

Kakaové boby, celé, BIO&RAW

Tip Vegan Raw Bio
54 Kč 99 Kč 169 Kč 319 Kč 899 Kč 7 299 Kč od 54 Kč
Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Balení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Kakaové boby jsou typické nahořklou chutí, kterou si rychle oblíbíte. Chutnají dobře samotné i zapracované do dezertů, nápojů i exotických hlavních jídel. S pomocí kakaových bobů si také můžete vyrobit kvalitní domácí čokoládu. Navíc jako nepražené si lépe uchovávají své přirozené látky.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení: 100% kakaové boby BIO 

Odrůdy: Criollo

GMO: produkt není geneticky modifikován

Vegan: produkt je 100% vegan, při výrobě nejsou použity žádné suroviny živočíšného původu 

CZ-BIO-002/Zemědělská produkce EU 

Minimální trvanlivost: min 15 měsíců od okamžiku produkce 

Skladování: chladné, tmavé a suché místo (max. 20°C)

 

Využití kakaových bobů:
  • na posypání – boby posypte hotové moučníky, ovocné saláty nebo si je přidejte do oblíbené kaše či jogurtu
  • domácí čokoláda – na přípravu domácí čokolády budete potřebovat jen boby a třtinový cukr, kakaové boby 5 minut opražte na pánvi, ještě teplé je dejte do mixéru a mixujte, přidejte cukr a mixujte, dokud se neuvolní kakaové máslo a směs nezíská hladkou konzistenci, na plech čokoládu vylijte do požadovaného tvaru, nakonec můžete ještě teplou čokoládu posypat třeba oříšky nebo sušeným ovocem
  • nápoje – boby se dají při mixování přidat i do smoothie
  • omáčky – rozmixované a krátce opražené kakaové boby můžete použít pro výrobu slané omáčky, její základ tvoří osmažená cibulka, česnek, tymián a chilli, poté se přidává čokoláda a nakonec vývar, vše provařte 7 minut a dochuťte solí a pepřem
  • mexická kuchyně – v mexických receptech se čokoláda z bobů hojně využívá i ve slaných pokrmech, přidává se většinou v malých dávkách společně s kořením
  • dezerty – rozmixované boby můžete využít ve vašich klasických sladkých receptech místo běžného kakaa

Nutriční hodnoty na 100g výrobku: 

ENERGIE [kJ / kcal]:                                              2782 / 673

TUKY [g]:                                                                 52,0

      z toho NASYCENÉ MASTNÉ KYSELINY [g] :   33,0

SACHARIDY [g]:                                                      25,8

      z toho CUKRY [g]:                                              0,2

VLÁKNINA [g]:                                                         25,6

BÍLKOVINY [g]:                                                         13

SŮL [g]:                                                                     0,2

Nutriční hodnoty se mohou u přírodních produktů lišit. 

Doplňkové parametry

Kategorie: Kakao a karob
Země původu: Peru

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: