Během května se můžete těšit na 35 nových produktů do Zelené EKO domácnosti.

Fazole Adzuki, BIO

Tip Vegan Bio
79 Kč 129 Kč 299 Kč 2 299 Kč od 79 Kč
Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Balení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Fazolky jsou červeno-hnědé barvy a mají nasládlou ořechovou chuť. Fazole adzuki mají vysoký obsah vlákniny a bílkovin. Jsou ideální jako alternativa pro vegetariány a vegany.

Adzuki se často nazývají fazole, ale o fazole se nejedná, jsou spíše příbuzností bližší mungu. Pocházejí z Asie, kde se pěstovali už před rokem 1000 př. n. l. V Číně a v Japonsku se používají především na přípravu sladkých pokrmů. Typickým příkladem je sladký krém mochi. Z namočených fazolí pak dělají horký nápoj, který se podobá čaji. V Japonsku jsou adzuki druhou nejoblíbenější luštěninou po sóje.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení: 100% adzuki fazole BIO 

CZ-BIO-002/Zemědělská produkce mimo EU 

Minimální trvanlivost: min. 24 měsíců od okamžiku produkce 

Skladování: chladné, tmavé a suché místo (max. 20°C, max, 65% vlhkost vzduchu)


Klíčení fazolí adzuky je nejlepší, pokud si vezmete 2l pet láhve a uděláte do ní 12 malých otvorů, kterými bude protékat voda. Odšrubujte víčko a dejte dovnitř lahve velkou hrst umytých fazolí. Fazole by se měli alespoň 3x denně proplachovat, aby měly dostatečnou vlhkost. Cca 7dní bude trvat, než budete mít lahev plnou klíčku. Klíčky mají chuť hrášku a baštit je můžete přímo a nebo si je dát do polévek nebo třeba salátů.

Využití:
  • příloha - uvařené adzuki promíchejte s orestovanou cibulkou a česnekem, dále s bylinkami a zakysanou smetanou
  • salát - uvařené a vychladlé adzuki skvěle chutnají s čerstvou zeleninou
  • polévka - při vaření stačí k adzuki přidat zeleninu, například mrkev nebo cibuli, a na konci dochutit
  • rizoto s fazolemi adzuki - podívejte se na recept, který jsme pro vás připravili
  • zeleninová směs - k orestované cibuli, mrkvi a zelí přidejte uvařené adzuki s trochou vody, ochuťte paprikou a kmínem, můžete také použí umeocet a rostlinnou smetanu
  • karbanátky - nastrouhanou a orestovanou mrkev a cibuli smícháme s česnekem, vejcem, vařenou quinou a vařenými fazolemi, vše rozmixujeme, dosolíme, vytvoříme karbanátky a dáme je péct na 30 minut na 200 stupňů
  • nasladko - uvařte si rýži, při vaření adzuki přidejte na posledních 5 minut rozinky, poté přidejte do hrnce jablka na kostičky a vařte do měkka, do pekáče vložte vrstvu rýže a směsi s adzuki, pečte při 190 °C asi 10 minut
  • koláč - předchozí vařenou směs fazolí, jablek a rozinek rozmixujte, zahusťte v případě potřeby a můžete s ní potírat třeba jáhlový korpus, nechte 2 hodiny ztuhnout

 

Nutriční hodnoty na 100g výrobku: 

ENERGIE [kJ / kcal]:                                              1250/ 299

TUKY [g]:                                                                 1,9

      z toho NASYCENÉ MASTNÉ KYSELINY [g] :   0,8

SACHARIDY [g]:                                                      40,6

      z toho CUKRY [g]:                                              0,7

VLÁKNINA [g]:                                                         18,6

BÍLKOVINY [g]:                                                         20,6

SŮL [g]:                                                                    0,1

SODÍK [mg]:                                                             40

Nutriční hodnoty se mohou u přírodních produktů lišit. 

Doplňkové parametry

Kategorie: Luštěniny
Země původu: Čína
Značka: Les fruits du paradis

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: