Mořské řasy Kombu, BIO & RAW
Související produkty
Detailní popis produktu
Příprava: Vzhledem k vysokému obsahu jódu se řasy Kombu spíše nedoporučují ke konzumaci a měly by se používat hlavně při přípravě vývarů a fumetů (silně redukované vývary a koncentrované šťávy).
Vývar: Vařte v poměru 1 gram sušených Kombu na jeden litr vody po dobu nejméně 35-40 minut. Po uvaření Kombu vyjměte. Můžete je také vařit jako přísadu do dušených pokrmů, kterou na konci odstraníte.
Hydratace (namáčení ve vodě): ponořte na 20 minut do vody. Poté vodu vyměňte a nechte řasy namočené dalších 20 minut. Po namočení zvýší svou suchou hmotnost přibližně 7krát.
Použití: Tradičně se používají k aromatizaci vody, která se používá k přípravě polévek, vývarů, rýže, dušeného masa, omáček a také k vaření masa, ryb a mořských plodů. Vzhledem k vysokému obsahu jódu se řady Kombu spíše nedoporučují ke konzumaci a měly by se používat hlavně při přípravě vývarů a fumetů (silně redukované vývary, koncentrované šťávy). Obecně zvýrazňují chuť připravovaných pokrmů. Usnadňují vaření zeleniny a luštěnin. Mají zahušťovací schopnost, což je velmi užitečná vlastnost při přípravě omáček. Ve formě prášku jsou vhodné jako koření. Vařené se mohou přidat do salátů. Jsou vhodné pro vegetariány i vegany.
Výživové údaje na 100 g (řas v usušeném stavu):
energetická hodnota 745 kJ / 179 kcal
tuky <0.5 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0.1 g
sacharidy 18 g
- z toho cukry 0.5 g
vláknina 34 g
bílkoviny 9.2 g
sůl 5.1 g
jód 309772 µg (206512 % doporučené denní dávky)
Doplňkové parametry
Kategorie: | Mořské řasy |
---|---|
Země původu: | Španělsko |
Značka: | Díky Přírodě |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.