Mořské řasy Kombu, BIO & RAW
Související produkty
Mumio je bohatým zdrojem minerálů, vitamínů, aminokyselin a dalších důležitých látek. Podporuje imunitu, udržuje zdravé a silné kosti a klouby a má mnoho dalších pozitivních...
Mořské řasy Dulse BIO jsou velmi oblíbené u milovníků mořských řas. Mají jemnou, lehce uzenou a mírně slanou chuť podobnou korýšům. Lze je jíst syrové, použít při vaření...
Mořské řasy Wakame BIO mají jemnou mořskou chuť, která připomíná ústřice. Lze je použít jako přílohu, přidat například do polévky, rýže či těstovin, dochutit jimi salát nebo...
Astaxanthin je nejsilnější přírodně antioxidant, který lidstvo zná. Havajský astaxanthin je získáván z řasy Haematococcus pluvialis, která je pěstována v oblasti Kona na Havaji...
Astaxanthin je nejsilnější přírodně antioxidant, který lidstvo zná. Havajský astaxanthin je získáván z řasy Haematococcus pluvialis, která je pěstována v oblasti Kona na Havaji...
MOUNTAINDROP je 100% čisté mumio ve své přirozené "pryskyřičné" formě. Je bohatým zdrojem minerálů, vitamínů, aminokyselin a dalších důležitých látek. Podporuje imunitu, udržuje...
Kombucha (čajová houba) je velice kvalitní násada pro výrobu kvašeného nápoje kombucha. Má dostatečně velký a kvalitní fungus pro okamžité rozmnožení.Kombucha je symbióza...
Detailní popis produktu
Příprava: Vzhledem k vysokému obsahu jódu se řasy Kombu spíše nedoporučují ke konzumaci a měly by se používat hlavně při přípravě vývarů a fumetů (silně redukované vývary a koncentrované šťávy).
Vývar: Vařte v poměru 1 gram sušených Kombu na jeden litr vody po dobu nejméně 35-40 minut. Po uvaření Kombu vyjměte. Můžete je také vařit jako přísadu do dušených pokrmů, kterou na konci odstraníte.
Hydratace (namáčení ve vodě): ponořte na 20 minut do vody. Poté vodu vyměňte a nechte řasy namočené dalších 20 minut. Po namočení zvýší svou suchou hmotnost přibližně 7krát.
Použití: Tradičně se používají k aromatizaci vody, která se používá k přípravě polévek, vývarů, rýže, dušeného masa, omáček a také k vaření masa, ryb a mořských plodů. Vzhledem k vysokému obsahu jódu se řady Kombu spíše nedoporučují ke konzumaci a měly by se používat hlavně při přípravě vývarů a fumetů (silně redukované vývary, koncentrované šťávy). Obecně zvýrazňují chuť připravovaných pokrmů. Usnadňují vaření zeleniny a luštěnin. Mají zahušťovací schopnost, což je velmi užitečná vlastnost při přípravě omáček. Ve formě prášku jsou vhodné jako koření. Vařené se mohou přidat do salátů. Jsou vhodné pro vegetariány i vegany.
Výživové údaje na 100 g (řas v usušeném stavu):
energetická hodnota 745 kJ / 179 kcal
tuky <0.5 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0.1 g
sacharidy 18 g
- z toho cukry 0.5 g
vláknina 34 g
bílkoviny 9.2 g
sůl 5.1 g
jód 309772 µg (206512 % doporučené denní dávky)
Doplňkové parametry
Kategorie: | Mořské řasy |
---|---|
Země původu: | Španělsko |
Značka: | Díky Přírodě |
Směs tří mořských řas Wakame BIO, Nori BIO a Sea Lettuce/Mořského salátu BIO. Směs se vyznačuje pestrostí barev a chutí a je tak výborná do salátů, polévek nebo jako přísada do...
Stejně jako Wakame, Nori a Kombu mají tyto řasy pouze slabé mořské aroma, takže se nemusíte bát, že jejich chuť bude dominovat celému pokrmu.Řasy můžete jíst samotné nebo s nimi...
Mořské řasy vyžadují pro svůj růst velmi specifické a čisté prostředí. Díky tomu obsahují jen zdraví prospěšné látky. Jsou vynikajícím zdrojem bílkovin a obsahují jich dokonce...
Kombu se řadí mezi nejbohatší na jód, přirozeně bezlepkové a vhodné pro vegetariány. Řasy můžete jíst samotné nebo s nimi obohatit polévku či salát. Lze s nimi zkrátit i dobu...
Mořská řasa Wakame má jemně sladkou chuť, jemné aroma a jde o jednu z nejpoužívanějších řas. Obsahuje bílkoviny a minerálů. Mořskou řasou Wakame...
Mořské řasy Dulse BIO jsou velmi oblíbené u milovníků mořských řas. Mají jemnou, lehce uzenou a mírně slanou chuť podobnou korýšům. Lze je jíst syrové, použít při vaření...
Mořské řasy Wakame BIO mají jemnou mořskou chuť, která připomíná ústřice. Lze je použít jako přílohu, přidat například do polévky, rýže či těstovin, dochutit jimi salát nebo...
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.