Podpoř svoji imunitu a my podpoříme Tebe skvělou cenou. Kategorie "IMUNITA" plná vitamínů a imunity. Naleznete ji v TOP výběru.

Kombucha násada - surovina pro výrobu kombuchy

Akce Vegan Bez lepku
249 Kč –18 %
kombucha-nasada-surovina-vyroba-kombuchy
249 Kč –18 % 204 Kč 182 Kč bez DPH 680 Kč / 1 l
Skladem (10 ks)
  • Kombucha (čajová houba) je velice kvalitní násada pro výrobu kvašeného nápoje kombucha. Má dostatečně velký a kvalitní fungus pro okamžité rozmnožení.
    Kombucha je symbióza kvasnic a laktobacilů mající neopakovatelný vliv na organismus. Užívání kombuchy je datováno již kolem roku 200 před naším letopočtem. Vědecky je poprvé zkoumána roku 1852.

  • Kombucha je nesmrtelná, při dobré péči vám bude dávat neustále nové dceřiné kombuchy. Násada obsahuje fungus cca 7 x 7 cm a kvasný ocet, v němž je kombucha uchovávána kvalitní po neomezenou dobu. Násada je vhodná na 5 l čaje, dále ji lze pak již neomezeně množit.

  • Kombuchu mohou užívat děti od tří let. Doporučuje se pít jednu skleničku ráno na lačno a dvě během dne před jídlem. Zpočátku může pití kombuchy vyvolávat nelibé pocity v oblasti žaludku. Tento stav je dočasný a zmírníme ho podáváním kombuchy po jídle.

  • Složení: fungus, kvasný ocet

Detailní informace

Doprava
Doprava od 69 Kč
Objednávky odesíláme do 1-3 pracovních dnů na Vámi zvolené výdejní místo anebo adresu.
Dárečky k nákupu
Dárečky k nákupu
Bavlněná taška s dlouhými uchy z BIO bavlny + slevová kartička na další nákup + mini ochutnávka sušeného BIO ovoce.
Garance kvality surovin
Garance kvality
Kvalita a chuť na prvním místě. Provádíme pravidelné rozbory surovin. Tento rozbor si můžete vyžádat. Nic netajíme.
Bohatý výběr
Bohatý výběr
Máme pro vás připraveno přes 1.100 produktů v BIO i nebio kvalitě od různých značek. U nás si vybere opravdu každý.

Detailní popis produktu

Kombucha není houba, nýbrž symbióza kultur kvasnic, laktobacilů, kvasinek a bakterií. Kombucha roste v čaji, kde je podporována kofeinem, theobrominem a theofylinem, ovšem je možné ji připravit i v bylinných čajích. Na povrchu čaje vytváří celulózový fungus – mateční houbu, od které se později oddělují houby dceřiné – houba se množí. 


Co potřebujeme:

  • čaj černý nebo zelený – množství 2–8 g na 1 litr, nejlépe Darjeeling Himalaya nebo Ceylon,
  • cukr řepný nebo třtinový – množství 80 g na 1 litr,
  • nádobu na kvašení kombuchy – nejlépe skleněnou,
  • kombuchovou násadu.

Při výrobě kombuchy je třeba dbát na hygienu a používat čisté nádobí, řádně omyté vodou, bez zbytků saponátů.

Postup:

  1. Uvařte množství čaje, které chcete kvasit, rozmíchejte v něm cukr a nechte ho vychladnout na teplotu kolem 30 °C. Na výrobu čaje použijte převařenou vodu.
  2. Po vychladnutí vlijte celý obsah násady do kvasné nádoby. Fungus z násady většinou klesne ke dnu.
  3. Zakryjte prodyšným textilním ubrouskem, umístěte na stinném místě s teplotou přibližně 21–24 °C a nechte kvasit dle vaší chuti cca 7–20 dnů. Během této doby ochutnávejte brčkem, zda nápoj dosáhl požadované chuti.
    V období zrání nápoje se na povrchu začíná formovat nová dceřiná kombucha. Nejprve se začne vytvářet slabý bělavý povlak. V této fázi může kombucha vyvolat mylný dojem, že se na povrchu tvoří plíseň. Časem se dceřiná kombucha rozroste a vytvoří zátku po celém povrchu připravovaného nápoje.
  1. Po dokvašení dle vašich představ vyjměte fungus, který se rozrostl, uložte jej do nádoby a zalijte trochou hotové kombuchy pro další použití. Mladé fungusy se většinou drží na povrchu připravovaného nápoje, zralejší fungusy se mohou držet u dna, což není na závadu.
  2. Kombuchu přelijte přes cedník do lahví a můžete ji pít. Hotový kombuchový nápoj, pokud jej nespotřebujete, skladujte v lednici, zpomalíte tím proces zrání a změnu chuti.


Po dobu kvašení by se v místnosti nemělo kouřit ani být přítomny jiné pachy. To má velký vliv na chuť. Rovněž by kombucha neměla být umístěna v nádobách z hliníku a dalších kovů, kromě kvalitního nerezu. Pro výrobu kombuchy lze použít i různé druhy bylin. Hotová kombucha nesmí být ohřívána nad 50 °C. Po vícenásobném použití se může měnit chuť nápoje, neboť kombucha stárne.


Pozor během zrání může dojít k promáčknutí obalu lahve - toto není na závadu.

Surovina pro přípravu bylinného čaje – nálevu

Doplňkové parametry

Kategorie: Houby
Hmotnost: 0.3 kg
Balení: 300 ml
Země původu: Česká republika
Značka: Salvia Paradise
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
IK Avatar autora | 25.11.2023
Kombucha se mi krasne zacina rozrustat, takze se chytla, s produktem jsem spokojena. Dodani bylo velmi rychle. Dekuji a doporucuji. 🙂

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Salvia Paradise je česká značka zaměřená na výrobu a distribuci vysoce kvalitních bylinných produktů. Jejich nabídka je inspirována tradičními přírodními léčebnými postupy a moderním přístupem k zdraví. Firma kombinuje znalosti z tradiční medicíny s moderními technologiemi, což zaručuje vysokou účinnost a kvalitu. Díky široké nabídce bylin, tinktur a kořenů, si najde každý zákazník produkty, které odpovídají jeho individuálním potřebám.