EXKLUZIVNÍ SLEVA 40 % na 🌰 kešu ořechy, natural, W320 od značky MámeChuť. 🌰 Platí do vyprodání zásob.

Bez černý, plod

Tip Vegan SCD
100 Kč 189 Kč od 100 Kč
Skladem (1 ks) Skladem (1 ks) Zvolte variantu
Balení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
  • Již od nepaměti je černý bez oblíbenou rostlinou užívanou v lidovém léčitelství. O jeho významu svědčí i staré české úsloví: „Před heřmánkem smekni, před bezem klekni.“
    Bez černý je často používán pro podporu imunitního systému a jeho přirozené obranyschopnosti, zejména v rizikových částech roku.

  • Plodu bezu černého je využíváno k výrobě šťáv, likérů, rozvařují se do povidel či marmelád a známé je i bezinkové víno. Pro plod je typická tmavě červenofialová barva. Jejím zdrojem jsou barviva – ceněné anthokyany. Tyto látky bychom nalezli např. také v borůvkách či plodu maqui. Bezinkové plody jsou silně antioxidační. Plod je nutné sbírat v plné zralosti cca v měsíci září.

  • Složení: 100 % černý bez

Detailní informace

Dáreček k nákupu nad 500 Kč
Dáreček k nákupu
Ochutnávka a sleva na další nákup.
Garance kvality surovin
Garance kvality
Vše osobně kontrolujeme.
Bohatý výběr produktů
Bohatý výběr
Máme 1.100+ bio/nebio produktů.

Detailní popis produktu

Použití:

  • antioxidant,
  • čištění – vylučování,
  • přirozená obranyschopnost – imunitní systém,
  • hladina cukru v krvi,
  • respirační zdraví,
  • kontrola hmotnosti.

Příprava: Jednu čajovou lžičku sušeného plodu zalít vroucí vodou a nechat 10 minut louhovat. Pít 1–2× denně.

Surovina pro přípravu bylinného čaje – nálevu


NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY (EU) č.. 1924/2006 o výživových a zdravotních tvrzeních zakazuje označovat na výrobcích a místech, které výrobky prodávají (e-shop) zdravotní účinky produktu. Proto od 01.07.2013 nebude možné poskytovat tyto informace přímo na  produktech. 

Doplňkové parametry

Kategorie: Bylinky a kořeny
Země původu: Česká republika
Značka: Salvia Paradise

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: