Pohankové slupky
Související produkty
Inovované sladidlo Klasik 4Slim je stolní sladidlo na bázi extraktu z kořene čekanky a rostlinných vláknin. Jedná se o moderní Low Carb sladidlo s vysokým podílem rozpustné...
Pšeničná bílkovina je v podstatě mouka zbavená škrobu. Čistý pšeničný lepek. Vhodný pro výrobu domácího seitanu - "pšeničné maso" . Pšeničná bílkovina se vyznačuje opravdu...
Směs koření bio k přípravě nápoje s horkým mlékem. Slunečně zlatý horký nápoj, jemný s vanilkou. Dopřejte si i v zimě špetku slunce. Už staří ájurvédští učenci věděli...
Vláknina je důležitá složka potravy, kterou ale naše tělo obtížně tráví. Rozlišujeme dva druhy vlákniny: rozpustnou a nerozpustnou. Z velké části je rozpustná vláknina při...
Směs koření bio k přípravě nápoje s horkým mlékem. Slunečně zlatý horký nápoj, jemný s vanilkou. Dopřejte si i v zimě špetku slunce. Už staří ájurvédští učenci věděli o...
Detailní popis produktu
Pohanku loupeme mechanickým způsobem, díky tomu si oloupané zrno pohanky a vrchní slupka pohanky uchovávají všechny vlastnosti, které v nich vyrostly.
I slupka obsahuje vitamín P-Rutin. Bohužel vysoké teploty nad 80°C tento vitamín ničí. Pokud užíváme výluh ze slupek, je důležité spojit výluh s vitamínem C.
Vitamín C je přirozenou součástí čerstvého ovoce a zeleniny a Rutin se na něj navazuje. Ruthin zároveň zabraňuje oxidaci vitamínu C.
Návod na přípravu čaje: 1 polévkovou lžíci slupek vsypte do 250 ml vody, nechejte projít varem a odstavte. Luhujte minimálně 10 min. Ideální je čaj doplnit o vitamín C (šípky, jablko ...).
Doplňkové parametry
Kategorie: | Obiloviny |
---|---|
Hmotnost: | 0.2 kg |
Země původu: | Česká republika |
Značka: | Šmajstrla |
Balení: | 200 g |
Pohankové křupky v bílé čokoládě a karamelem jsou oblíbenou pochoutkou zejména u dětí. Jsou přirozeně bezlepkové a lehce stravitelné. Vhodná součást k výletům i k večernímu...
Bulgur, s historií dlouhou 4 tisíce let, je výsledkem jedné z prvních potravinářských technologií. Jeho výroba zahrnuje čištění zrna, párování, sušení, hrubé drtění a třídění....
Pšenice jednozrnka je nejstarším domestikovaným druhem pšenice. Náš organismus se na trávení těchto starodávných, nepřešlechtěných obilovin adaptuje již po mnoho tisíciletí a...
Bezvaječné těstoviny ze sušené celozrnné pšeničné krupice. Jejich výhodou je snadná a rychlá příprava a univerzálnost použití. Kuskus se používá...
Oves si dopřávali před válečnými taženími již staří Římané. Ovesný salát z uvařeného zrna bezpluchého ovsa a zeleniny Vám dodá energii a spousty cenné vlákniny. Nebojte se...
Pohanka lámanka je přirozeně bezlepková potravina s významným obsahem vitamínů a prospěšných látek pro lidský organismus. Je vhodná do hotových polévek, vývarů jako příloha, k...
Jáhly jsou dobře stravitelné, velmi chutné a přirozeně bezlepkové. V kuchyni mají velmi široké využití a jejich příprava je snadná. Hodí se ke sladkému i slanému. Větší výhodné...
Co tahle superpotravina umí? Koukni na náš článek ZDE :) Fonio je starověká super - obilovina, která roste v Západní Africe již přes 5000 let a je nazývána jako "nová...
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.