Pohanka, loupaná, BIO
Související produkty
Amarant.Semínka amarantu jsou nutričně nesmírně cenná zejména pro svůj obsah bílkovin. Rostlinné zdroje totiž obvykle neobsahují bílkoviny, ve kterých je zastoupeno...
Čerstvé Datle Deglet Nour na větvičce jsou pravým zlatem mezi ovocem. Jsou výjimečné svou dokonalou karamelovou chutí i zlatavým vzhledem. Datle Deglet Nour se vám budou...
Arónie, temnoplodec černý, černá jeřabina, černý jeřáb – synonyma pro purpurově černé jedlé plody, které začínají být velmi populární pro vysoký výskyt antioxidantů, tříslovin,...
Není uzené jako uzené, nemusí to být provoněné maso, ale mandličky jako z pohádky, provoněné a ochucené na horkovzdušné pražičce. Jemně slané a křupavé.Mandle představují...
Celozrnné pšeničné těstoviny jsou známé svými výjimečnými kvalitami. Jsou zdrojem energie, sacharidů, rostlinných bílkovin a vlákniny. Jsou sytější oproti necelozrnným...
Pšeničná bílkovina je v podstatě mouka zbavená škrobu. Čistý pšeničný lepek. Vhodný pro výrobu domácího seitanu - "pšeničné maso" . Pšeničná bílkovina se vyznačuje opravdu...
Směs koření bio k přípravě nápoje s horkým mlékem. Slunečně zlatý horký nápoj, jemný s vanilkou. Dopřejte si i v zimě špetku slunce. Už staří ájurvédští učenci věděli o...
Vláknina je důležitá složka potravy, kterou ale naše tělo obtížně tráví. Rozlišujeme dva druhy vlákniny: rozpustnou a nerozpustnou. Z velké části je rozpustná vláknina při...
Detailní popis produktu
CZ-BIO-002/Zemědělská produkce mimo EUMinimální trvanlivost: min 12 měsíců od okamžiku produkce
Skladování: chladné, tmavé a suché místo (max. 20°C, max. 65 % vlhkost vzduchu)
Využití:
- jako příloha - všude tam, kde byste použili rýži nebo kuskus
- zapečený pokrm typu kuba - připravuje se s houbami, majoránkou, česnekem
- zapečená pohanka se zeleninou
- sladké nákypy - uvařenou pohanku smíchejte s ovocem, přidejte ořechy, oslaďte sirupem, zalijte rostlinnou alternativou smetany a zapečte
- směsi na výrobu náplní - plněné papriky, zelné listy, rajčata, cukety nebo lilek; uvařenou pohanku smíchejte s osmaženou cibulkou, podušenou zeleninou a nastrouhaným tofu, okořeňte, plňte zeleninu a zapékejte
- rizota - výborný je v kombinaci s kulatozrnnou rýží
- do polévek - buď ji v polévce uvařte, nebo přidejte předem uvařenou, dobrá je například do bramboračky, kulajdy, ale i vývarů a rajské
- do zeleninového salátu - přidáním uvařené pohanky salát obohatíte a můžete ho podávat jako hlavní chod
- pomazánky
- dortové korpusy - pohanku povařte v rostlinném nápoji a nechte ztuhnout v dortové formě
- snídaňová granola
Oves si dopřávali před válečnými taženími již staří Římané. Ovesný salát z uvařeného zrna bezpluchého ovsa a zeleniny Vám dodá energii a spousty cenné vlákniny. Nebojte se...
Bílá quinoa zaujme svou jemnou máslovou chutí. Bílá quinoa je jedním ze tří nejčastějších druhů této pseudo obilniny. Vzhledem ke své jemnosti však patří k nejoblíbenějším a...
Co tahle superpotravina umí? Koukni na náš článek ZDE :) Fonio je starověká super - obilovina, která roste v Západní Africe již přes 5000 let a je nazývána jako "nová...
Pšeničné otruby - to je taková hodně nahrubo namletá krupice. Jejich konzumací a přidáním do ranních kaší, pečiva a jiných pokrmů obohatíte svůj pokrm o...
Jednozrnka - superpotravina našich předků čeká na vaše objevení. Přinášíme vám jedinečnou plodinu v její původní nešlechtěné podobě.Pšenice jednozrnka je vůbec nejstarší...
Bezvaječné těstoviny ze sušené celozrnné pšeničné krupice. Jejich výhodou je snadná a rychlá příprava a univerzálnost použití. Kuskus se používá jako běžné těstoviny nebo...
Pufovaná quinoa se vyrábí ze zrnek quinoy, z plodiny, o které se díky vysokým výživovým vlastnostem hovoří jako o potravině třetího tisíciletí. Pufovaná quinoa je velmi lehce...
Špalda je pradávná předchůdkyně pšenice, jedna z nejstarších obilovin na světě. Je výjimečná svým složením a zajímavou ořechovou chutí. Podobně jako ostatní obiloviny ji...
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.