Fazole červená, Kidney, BIO
Související produkty
Datle Medjool jsou považovány za ovoce s mírnými afrodiziakálními účinky, jak pro ženy, tak i pro muže. Jsou kvalitním zdrojem rychlé energie, podpoří při těžké práci či...
Konopná mouka má hned několik předností, kde mezi hlavní patří skvělá zpráva pro celiaky - je přirozeně bezlepková. Naše konopná mouka navíc splňuje přísná...
Kurkuma je známá už tisíce let. Říká se jí také indický šafrán, protože sve středověku nahrazovala drahý šafrán. Kurkuma je oddenek kurkumovníku dlouhého, který patří do čeledi...
Mák se pěstoval už ve Středomoří a Mezopotámii. Sloužil jako opium. Egypťané využívali mák jako sedativum. V 9. Století se z Persie dostal do Číny. Nyní se pěstuje i v...
Mandlový protein je plnohodnotnou rostlinnou formou syrovátkového proteinu, který si oblíbíte už jen kvůli lahodné oříškové chuti. Ať už jste sportovec nebo vegetarián...
Meruňky.Na kostičky nakrájené sušené meruňky jsou nezbytnou přísadou do domácího muesli a ovesné kaše. Jsou lahodné, šťavnaté a mají vysoký poměr vlákniny a...
Mladý ječmen je jednou z nejoblíbenějších zelených potravin. Tradičně je považován za zelenou potravinu, která má nejsilnější účinek v dodání vitality. Je velmi bohatým zdrojem...
Ostropestřec je velmi silný antioxidant podporující lidskou imunitu.Čistí játra, regeneruje jaterní parenchym (buněčné pletivo), podporuje tvorbu a distribuci žluči, a...
Detailní popis produktu
CZ-BIO-002/Zemědělská produkce mimo EU
Minimální trvanlivost: min 24 měsíců od okamžiku produkce
Skladování: chladné, tmavé a suché místo (max. 20°C, max. 65 % vlhkost vzduchu)
Před kuchyňskou úpravou je nutné fazole předem namočit do vody na 10 - 12 hodin (přes noc). Poté vodu vylijeme, fazole propláchneme a vaříme v nové vodě 80 - 90 minut, případně 20 minut v tlakovém hrnci. Pro snížení nadýmavosti doporučujeme ještě přidat bylinky jako například: saturejku, kmín, fenykl, kurkumu, koriandr nebo majoránku. Fazole je možné také naklíčit, čímž ještě zvýšíme stravitelnost kvalitních rostlinných bílkovin a obohatíme se navíc o další vitamíny a minerální látky. Z fazolí můžeme také vyrobit chutné pasty anebo zajímavé saláty. Hodí se do polévek, omáček nebo jako zdravá příloha.
Nutriční hodnoty na 100g výrobku:
ENERGIE [kJ / kcal]: 1154 / 276
TUKY [g]: 0,3
z toho NASYCENÉ MASTNÉ KYSELINY [g] : 0,1
SACHARIDY [g]: 28,8
z toho CUKRY [g]: 2,2
VLÁKNINA [g]: 28,1
BÍLKOVINY [g]: 25,5
SŮL [g]: 0,06
SODÍK [mg]: 24
Nutriční hodnoty se mohou u přírodních produktů lišit.
Černá fazole má lesklou černou barvu a hustou masitou strukturu. Původ má v latinskoamerické kuchyni, kdy nejznámější je asi mexické burrito. Pro své výživné...
Fazolky jsou červeno-hnědé barvy a mají nasládlou ořechovou chuť. Fazole adzuki mají vysoký obsah vlákniny a bílkovin. Jsou ideální jako alternativa pro...
Bílé fazolky mají jemnou chuť a představují tak velmi univerzální luštěninu. Skvěle se hodí do salátů, polévek, omáček i jako výživná příloha. Obsahují velké...
Sójové kostky jsou vhodné jako náhráda masa v různých pokrmech. Kostky do sebe dobře vstřbávají chutě a proto doporučujeme kostky marinovat nebo vařit v ochucené vodě. Je...
Černá fazole má lesklou černou barvu a hustou masitou strukturu. Původ má v latinskoamerické kuchyni, kdy nejznámější je asi mexické burrito. Pro své výživné...
Výborná jako příloha, skvělá i do salátů. Drží svůj tvar je vždy k nakousnutí. Má výraznou chuť. Při vaření si udržuje tvar, proto je vhodná jako příloha nebo do salátů. Před...
Cizrna je velmi výživná luštěnina příbuzná hrachu. Často nazývána jako římský hrách. Cizrna patří mezi nejkvalitnější luskoviny vhodné pro lidskou výživu. Baculatá semena...
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.